Přejít na obsah

Stropní světýlko

H@nZ

Doporučené příspěvky

Zdárek chlapy, mám problém se stropním světýlkem. Když sem jel dneska z práce, tak sem si všiml, že mi to takhle bliká, jak je to na videu. Přitom je světýlko vyplý a nevim kde by tam moh bejt špatnej kontakt. Já jsem elektrikář, ale todle mě nejde do hlavy, kde se tam ten proud bere?

https://www.youtube.com/watch?v=o7zFsdgVxhg&feature=youtu.be

Vím, že ledkám stačí malej proud aby svítily, to mi v kufru dělá normálně že světélkujou, ale že by to takle blikalo je mi divný

Upraveno uživatelem H@nZ
Odkaz ke komentáři

vypnutý úplně? nebo ho vypne dveřní spínač pokud ho vypne jen dveřní spínač tak bych pokoukal káble v průchodce mezi dveřma na kabelech praská izolace a pak to dělá divy

skusil bych přidat diodu a to nejdřív na společnej plusovej přívod do toho světla

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři

Nene, je to tzv. leakage proud z komfort jednotky - na žárovce to nepoznáš, protože její vlákno je skoro nulový odpor a tento zbytkový proud je z měkkého zdroje (nemá šanci ji rozsvítit). Sám sem si všechny LEDky (nejen) do inetriéru dělal - ale mám vždy tři v serii a s nima odpor. Nevidím takový neduh. Zkus paralelně k LEDkám dát odpor cca 1k, mohlo by to pomoct...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Mám podobný problém s led světýlkem na stropě, akorát stím rozdílem že já když zastavím, vypnu motor a vytáhnu klíč ze zapalování tak by se vám normálně mělo rozsvítit vnitřní světlo...a tady je ten problém, někdy se rozsvítí úplně normálně na plný výkon a stabilně svítí, ale někdy se rozsvítí jakoby napůl jen slabé světlo a problikává. Zkoušel jsem to měřit voltmetrem a napětí kolísá mezi 12 a 6V +/-

Nestalo se to už někomu? Nějaký nápad co stím?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...