Guest suprpetan Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 SETRVÁk !!!!!!!!!!!!!!!! to víš dvouhmota Už jsem tu příhodu se setrvákem taky měkde slišel ale ře se to takhle projeví ...,ale když nadtím tak přemíšlíl tak asi jo. Takže komplet spojka +setrvák? Na octávce jsem ho nikdy neviděl takže ani netuším jak to tam vvypadá ale měco jakože uložení přes gumu . Asi to znáš,co se muže stát? Je výměna akutní? Jinak zatí ti dík. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2010 Diagnostika napsala....překročení horní meze plnícího tlaku - sporadicky. A jak sem byl u mechanika, tak to poslouchal a to divné zakvílení při ubrání plynu a prej to dělá turbo, že to asi bude to guferko nebo ložisko v háji. Díval sem se aji na naklápění lopatek a to funguje, když sem hejbal tou tyčinkou co vede do turba z té nádobky. Takže ho budu muset dat repasovat. Co takhle čtu ceny repasů....kolik je tak normální cena repasu turba?? Mně se zdá rozumný tak od 6 do 10 tisíc. A co oni mění...akorát tuším ložiska, gufera, tu osičku pokud je v háji a vyčistí ho ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 Mne to robilo presne to isté, pri ubratí plynu bolo počuť také zvlášte zvuky, ako keby niečo o seba drelo alebo šúchalo, auto padalo do núdzového režimu a nechcelo ťahať. Po vybratí turba zistená vôla v uložení lopatiek. Repasované turbo som zohnal za 7500 Kč s ročnou zárukou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Únor 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 Já už mám konečně taky turbo repasované a bylo ložisko jedno přidřený, jak to divně knučelo a naklápění lopatek zatuhlý. Ted ještě přemýšlím o zaslepení egr.... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Únor 25, 2010 Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 Tak o zaslepení egr ventilu veľmi vážne uvažujem aj ja. Najviac sa mi pozdáva Power Pipe Kit, ale trošku sa obávam dlhého zahrievania motora a toho trasenia pri zhasínaní. Som na vážkach, veľmi rád by som to najrv otestoval. Nie je na Morave niekto, kto to má a vedel by poradiť? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Únor 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 A tomhle je hodně popsáno v powerdiesel fóru....na zhášení by to nemělo mít vliv prej a na zahřívání asi trochu. Já prvně vyzkouším odpojit jenom podtlak od egr k ventilu, tu slabou hadičku a zaslepit ji,co to bude dělat,když se vlastně nebude klapka otvírat a nepotečou tam spaliny z výfuku. A aji se tam dá to otvírání omezit na vagu. A pokud máš rok v. víc jak tuším 2004 tak ti bude zlobit kontrolka a musí se to odladit softwarově. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 25, 2010 Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 A tomhle je hodně popsáno v powerdiesel fóru....na zhášení by to nemělo mít vliv prej a na zahřívání asi trochu. Já prvně vyzkouším odpojit jenom podtlak od egr k ventilu, tu slabou hadičku a zaslepit ji,co to bude dělat,když se vlastně nebude klapka otvírat a nepotečou tam spaliny z výfuku. A aji se tam dá to otvírání omezit na vagu. A pokud máš rok v. víc jak tuším 2004 tak ti bude zlobit kontrolka a musí se to odladit softwarově. Když tam dá ten kit tak tam nebude mít ani tu klapku a správně se obává že to bude třást s motorem při zhasínání nechal bych jí tam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 25, 2010 Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 :D Už jsem tu příhodu se setrvákem taky měkde slišel ale ře se to takhle projeví ...,ale když nadtím tak přemíšlíl tak asi jo. Takže komplet spojka +setrvák? Na octávce jsem ho nikdy neviděl takže ani netuším jak to tam vvypadá ale měco jakože uložení přes gumu :( . Asi to znáš,co se muže stát? Je výměna akutní? Jinak zatí ti dík. Záleží jaký máš typ motoru pokud ALH je tam už dvouhmota a pokud ti můžu poradit tak ji vyměň za jednohmotu takhle jsem to udělal já použil jsem komplet set s fobie 1.9 TDI a mám klid :P a třese se ti to i na volnoběh? zkus se podívat na vnitřní kloub na poolose taky to může být tím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Únor 25, 2010 Sdílet Odesláno Únor 25, 2010 Ja mám rok výroby 2001, kód motora AHF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Únor 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 Problém bys neměl mít. Já tam ten ventil taky budu nechávat, krz tu klapku zhášecí. Akorát ještě ted v týdnu si udělám záslepku a bude. Snad to pak projde emisama. :lool: Mělo by, co sem se dočetl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Tak som objednal záslepky na egr ventil, nechám ho tam celý kvôli tej klapka, dám potom vedieť, ako to funguje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Tak som objednal záslepky na egr ventil, nechám ho tam celý kvôli tej klapka, dám potom vedieť, ako to funguje. Tak tak ješě zaslep hadičku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Moment, ktorú hadičku? Tú, ktorá ovláda samotný ventil? A nemôže zostať pripojená? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Tak sem si v práci udělal záslepku od výfuku a dal jí tam. A tu hadičku od podltlaku sem tam připojil,aby to chodilo jen tak naprázdno. Ničemu to nevadí ne. Zatím je všechno v pohodě, tak uvidíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Moment, ktorú hadičku? Tú, ktorá ovláda samotný ventil? A nemôže zostať pripojená? Tak tak normálně to zaslep odpovídajícím šroubkem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Březen 3, 2010 Sdílet Odesláno Březen 3, 2010 Myslíš si, že bude vadiť, keď bude ventil chodiť hore-dolu "naprázdno"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Myslíš si, že bude vadiť, keď bude ventil chodiť hore-dolu "naprázdno"? Záleží kde všude máš záslepku jestli jen u turba bylo by lepší zaslepit i hadičku pokud i u ventilu tak to neřeš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Tomu poslednímu nerozumím jak se ptáš , kde všude má záslepku. nechápu záslepku u turba? Sem myslel, že se dává záslepka pod ventil, co de od výfuku a do podtlakové hadičky co de od modulátoru egr....já mám akorát záslepku od výfuku a ventil mi normálně chodí naprázdno. Tak to může byt ne?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Tomu poslednímu nerozumím jak se ptáš , kde všude má záslepku. nechápu záslepku u turba? Sem myslel, že se dává záslepka pod ventil, co de od výfuku a do podtlakové hadičky co de od modulátoru egr....já mám akorát záslepku od výfuku a ventil mi normálně chodí naprázdno. Tak to může byt ne?? No když dáš jen k turbínce a nemáš už EGR v dobré kondici tzn. že ti propouští zkrze pouzdro u membrány tak ti to stále bude podfukovat a mlátit se zbytečně vzduch trerý má jít do válců 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2010 Tak pro upřesnění jo....viz obrázek. Záslepku do podtlakové hadičky a pod ventil. :D egr.bmp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 10, 2010 Sdílet Odesláno Březen 10, 2010 Ano tam přesně zacpat :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2010 Fajn. díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan90 Odesláno Leden 7, 2011 Sdílet Odesláno Leden 7, 2011 zdarec a nevite kdo to turbo cisti v okoli ml boleslav dik moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jmaty Odesláno Březen 6, 2011 Sdílet Odesláno Březen 6, 2011 zdarec, nekdy se mi stava ze mi auto tahne jak blazen turbo krasne bere celou cestu vse je oka, ale pak jak vypnu motor a jedu treba nekde za par hodin tak se mu nejak nechce jet, vubec necitim tah turba...poradte prosim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Září 1, 2013 Sdílet Odesláno Září 1, 2013 Zdravím, nebudu zakládat nic nového, ale mám dotaz k váze vzduchu. Asi jí mám podle diagnostiky v háji, ale nejdřív bych chtěl zkusit jinou. Mám O1 ASV 81kw, kamarád má tu samou, ale 66kw. Když bych si půjčil jeho váhu a dal jí ke mně, bylo by to možné? Jenom to prohodíme nebo se musí zase na počítač a něco nastavovat? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Září 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2013 Jenom to prohodíš fyzicky a jedeš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlnka Odesláno Září 10, 2013 Sdílet Odesláno Září 10, 2013 Čau chlapi, podobnej problém o tom, že auto netáhne, a že to může bejt spousta věcí jsem už slyšel hodně. Ale měl jsem ibizu tdi s motorem AFN, měl jsem taky problémy se ztrátou výkonu, nouzovým režimem, a tak jsem pořád špekuloval s váhou, ventilama vzduchu, a nakonec to stejně bylo turbo, který se muselo vyčistit, a zas nazpátek. Mám teď chvíli octavii 81 kw ASV, a taky cukala při vytočení, a necítil jsem ten pořádnej zátah, ale tak říkal jsem si, jasně ibiza byla lehká, je dobrý tohle brát v potaz. Pořád to ale nebylo ono, zhoršovalo se to, přidal se i nouzový režim. A tak jsem dal nový silikonový hadičky, bylo to to samý, ventil dobrej, nakonec to stejně zase bylo turbo, který jsem nechal vyčistit. Nebylo ani plný spalin, ale dokonce zarezlý . Takže ať člověk chce, nebo nechce z 95% je to vždy turbo. Po vyčištění jsem ještě dal novej EGR ventil (starej byl slušně vyhulenej), a můžu Vám říct, že to neni nijak upravovaný, jen sériovka, a jede to jak "voheň". V plný zátěži, a tahá to jak traktor tak jestli tahle zkušenost zas někomu pomůže 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.