breta Odesláno Květen 6, 2014 Sdílet Odesláno Květen 6, 2014 Mám OCTAVIA TOUR 1,9 TDI PD 74kW z roku 2010. Omlouvám se za asi příliš specifický odborný dotaz. Prosil bych nějaké odborníky na elektriku, jestli by mi nepomohli. Vyrobil jsem si vlastní GSM alarm a využil prostoru u stropního světla a využil třívodičového přívodu k stropnímu světlu. T3e/3 kostra T3e/2 plus 12V (popsáno v dokumentaci jako "A52 propojení s kladným polem (30) v kabelovém svazku za přístrojovou deskou vlevo" T3e/1 signál z řídící elektroniky komfortní elektroniky (rožnutí žárovek ve stropním světle při otevření dveří a pomalé zhasínání. Zjistil jsem ale po montáži, že vodič T3e/2 není trvalé plus, jak mám v dokumentaci, ale odepíná se od plus přes nějaký asi snímací odpor v komfortce (po zavření dveří se po čase pomalu stmívají žárovky (dělá se přes vodič T3e/1) a po několika vteřinách proběhne ono odpojení vodiče T3e/2 přes asi snímací odpor, protože při např. zapnutí žárovky čtecí lampičky to zjistí větší odběr a ten vodič se připojí k plus). Ono odpojení mohu posat tak, že při proudu asi 10mA spadne napětí na tomto vodiči z 12V asi na 7V. . Protože těch nesrovnalostí v elektrice jsem zjistil více, prosím, jestli někdo nemá opravdu aktuální schemata elektriky na můj výše uvedený model (nebo nějaký odkaz). V servisu jsem samozřejmě neuspěl. Včechna dostupná schemata myslím mám, (včetně knih od Cedrych , Etzold), bohužel vše staršího data, takže ten problém jsem tam nenašel. Děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2014 Dovolím si ještě jednou zopakovat dotaz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 15, 2014 Sdílet Odesláno Květen 15, 2014 Musíš to zapojit na stálý (+) buď u pojistkové skříňky nabo dotáhnout od baterky. Ten (+) u stropního světla je okruh vnitřního osvětlení 30a, který se po nějaké době po uzamčení auta vypne. Schémata teď nemám bohužel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2015 Vracím se znovu k problému - neví prosím někdo, proč se v tomto konkrétním schema píše, že A52 je propojení s kladným polem 30 v kabelovém svazku za přístrojovou deskou? Tam přece přímý spoj na plus nikde není. Je chyba ve schematu? Nemá někdo správné schema? http://fastimages.eu/?v=oct1.png 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.