Přejít na obsah

stěrače

Pajda077

Doporučené příspěvky

Mám docelo problém přátelé....když mám páčku stěračů v nulové poloze tak mi běží cyklovač...ale nééé že by fungoval pravidelně...jednou se spustí každých 10-20 vteřin a pak zase třeba až po 10 minutách někdy i za 5 ...prostě jak kdy...Prosím poraďte kam sáhnout už to řeším dlouho a stále nic...po výměně relátka č.377 byl klid ale jen dva měsíce...Poté opět nastal problém

Odkaz ke komentáři

Na ty kluzná ložiska bych se podíval každopádně. Tím nic nezkazíš. Já měl problém s cyklovačem - nemohl dojet na pohodu na výchozí pozici, tak hodně cvakal. U Tebe by třeba nedojel na koncovou polohu doběhový spínač, pokud ho motorek má.

http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhlych-skakajicich-steracu

Následně bych věnoval pozornost relé stěračů - třetí zleva na desce relé u nohou řidiče. Ten druhý odkaz by Ti mohl pomoci http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=87498&view=previous&sid=258ae0d375c100122a9852713c1de449 a v poslední řadě páčka-ta by mohl mít svod z obroušených materiálů kontaktů.

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsi oba čepy? Já sem to rozdělával a při sundání prvního sem si říkal - zbytečná půlhodinka... Ten druhý byl ale na šutr zaoxidovaný. Pokud víš, že relé by mělo být OK a čepy jsou namazané, tak další potenciální je buď motorek - netuším jestli i okta má doběhový spínač... věřím že jo, protože když vypneš v polovině taju, dojedou zpět dolů. Nebo ještě ta páčka.

Neměl sem potřebu rozdělávat ani jedno, takže nemohu radit ze praxe. Zkusil bych ten přepínač nějakým neagresivním sprayem k čístění kontaktů prostříknout, aby se vyplavily případné piliny, které by mohly způsobovat svod. Pak další někde zkusit půjčit motorek.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zdar nema nekdo tucha ....

Sterace obcas funguji, nefunguji, je to vetsinou po nastartovani vozu, zaparkuju, po case nastartuju a fungujou, to same a zase nefrci. Nejhorsi na tom je ze nefungujou kdyz prsi :wallbash: . Mozna i kdyz ne :prcprc: Nezkousel jsem to.

Je problem i s DO (origo vystralovak), odemika pouze na klicek, zamikani mozno i s dalkou. Ale nemyslim ze by to souviselo.

Dik za jakykoliv postreh.

Odkaz ke komentáři

Jako jestli zamYká klíčem, chyba bude nejspíš ve spínači pro druhý povel.. Druhý klíč s dálkou nemáš, abys vyloučil chybku elektoniky v komfortce/zámku?

Stěrače nefungují na žádnou rychlost? Pokud máš ověřeno, že nejsou zatuhlé čepy, tak by chělo zkusit s někým prohodit relé - to by mohlo pomoct ověřit relátko a následně motorek. Vydřený komutátor a nebo sekající se uhlíky by nemuseli motorek roztočit z nějaké vybrané polohy

Odkaz ke komentáři

Jako jestli zamYká klíčem, chyba bude nejspíš ve spínači pro druhý povel.. Druhý klíč s dálkou nemáš, abys vyloučil chybku elektoniky v komfortce/zámku?

Stěrače nefungují na žádnou rychlost? Pokud máš ověřeno, že nejsou zatuhlé čepy, tak by chělo zkusit s někým prohodit relé - to by mohlo pomoct ověřit relátko a následně motorek. Vydřený komutátor a nebo sekající se uhlíky by nemuseli motorek roztočit z nějaké vybrané polohy

Ahoj, dekuju za reakci. Zvlastni. Druhy klicek jsem zkousel a nic, nicmene , sednu chvily na to do auta, klicek v zapalovani. nastartuju, ale auto se nejak zamklo( co jsem zmacknul, nevim) jedu jen par kilometru, auto zastavim, chcipnu, zhasnu, jdu ven, aha auto stale zamknute, na druhej pokus ( na prvni se dvre od ridice odemkly) otevru dvere, neco potrebuju v zadu. dvere zamceny. Jen tak zkusim klicek a hele,,,, Vono to zase funguje.

Sterace;;;

Zatim stiraji. Nevim Jestli si to auto ze mne dela prdelky ci co, Nemyslim ze to bude mechanickeho puvodu. Ale zase proc by to meleo byt v softu? Nebot jde sutecne jen o to ze vzdy kdyz do auta sednu a nastartuju, sterace bud funguji jak maji, a nebo nejedou s ani zanedbatelnym naznake/snahou na jakykoliv mode.

Mam malonko podezreni ze je to v pacce( nastavovani intervalu steracu v prvni poloze) byt kdyz si stim nehraju, tak zatim nezlobiii.

Je toto vse vubec mozny?

PS; Octu jsem koupil tak dva mesice zpatky...... cca 2000km

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Guest dratek11

Ahoj, dekuju za reakci. Zvlastni. Druhy klicek jsem zkousel a nic, nicmene , sednu chvily na to do auta, klicek v zapalovani. nastartuju, ale auto se nejak zamklo( co jsem zmacknul, nevim) jedu jen par kilometru, auto zastavim, chcipnu, zhasnu, jdu ven, aha auto stale zamknute, na druhej pokus ( na prvni se dvre od ridice odemkly) otevru dvere, neco potrebuju v zadu. dvere zamceny. Jen tak zkusim klicek a hele,,,, Vono to zase funguje.

Sterace;;;

Zatim stiraji. Nevim Jestli si to auto ze mne dela prdelky ci co, Nemyslim ze to bude mechanickeho puvodu. Ale zase proc by to meleo byt v softu? Nebot jde sutecne jen o to ze vzdy kdyz do auta sednu a nastartuju, sterace bud funguji jak maji, a nebo nejedou s ani zanedbatelnym naznake/snahou na jakykoliv mode.

Mam malonko podezreni ze je to v pacce( nastavovani intervalu steracu v prvni poloze) byt kdyz si stim nehraju, tak zatim nezlobiii.

Je toto vse vubec mozny?

PS; Octu jsem koupil tak dva mesice zpatky...... cca 2000km

přátele nevite jak vyzkoušet motor steracčů od okty II po vymene cipu , prestaly fungovat tak jsem menil cip co je komunikace v motoru

diky predem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...