Lubino47 Odesláno Listopad 29, 2024 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2024 před 5 hodinami, zouhar1988 napsal: Želám, aby sa ti to podarilo. Som zvedavý, čo je príčinou poruchy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zouhar1988 Odesláno Listopad 30, 2024 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2024 Zdravím všechny, tak příčina byla odhalena. byly to skočené rozvody o zub. Pořídily jsme nové přípravky a hned po zkoušce nasadit kolík na kolo u vačkové hřídele bylo jasně vidět že je cca o půl díry mimo ( hřebínek seděl naprosto přesně ). Takže následovala kompletní výměna kdy jsem použil sadu continental. vše nastaveno na přípravky a vše si sedlo jak má být. Po následné kompletaci a protočení motoru byla připojena baterka a auto chytlo opět na bnrk. Diagnostika provedena a po smazání závady nevěrohodného signálu g40 se žádná závada neukázala. Vše funguje jak má, takže čidlo budu posílat zpět. Takže pro mě tento problém vyřešen znovunastením rozvodů. Děkuji všem za rady a postřehy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lubino47 Odesláno Listopad 30, 2024 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2024 Som rád, že sa ti to podarilo odhaliť - opraviť. Aj keď máš teraz nové rozvody, tiež ti doporučujem po cca 500 až 1000 km prekontrolovať aspoň vizuálne, či remeň sedí na remenici vačk. hr., a či je dostatočne napnutý (stačí prstom zatlačiť medzi remenicou vačk. hr. a remenicou vodného čerpadla), podľa slov na inom fóre sa odborník vyjadril: "... má to byť tvrdé ako betón, a tak nemá prečo preskočiť." Súhlasím s ním, lebo keď som si rozvody nastavoval a neskôr kontroloval na svojom aute, tak som napínaciu kladku nastavil "málinko přes" = jazýček je viac vpravo pred výrezom, ale "ne moc", aby netrpeli ložiská. ... a pri bežnom servise dať sporadicky kryt rozvodov dole a skontrolovať to, nie je tak náročné. Prajem príjemné jazdenie a veľa kilometrov (bez porúch). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zouhar1988 Odesláno Listopad 30, 2024 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2024 Přesně to jsem udělal, malinko jsem řemen přetáhl za rysku na napínací kladce a cca po týdnu sundám kryt a podívám se jestli je vše v pořádku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.