Přejít na obsah

Audiosystém CANTON


Doporučené příspěvky

Tak to rád slyšim. Četl jsem ja jiných fórech také samou chválu, ale zarazil mi příspěvek uživatele 160R , který v příspěvku "OII vs OIII - reálne skúsenosti z pohľadu užívateľa" v sekci "Ostatní" píše, že Canton je strašnej a že nemá cenu za něj připlácet. Tak nevim, jestli jim na slovensko posílají něco horšího. Každopádně z toho co píše, že za to připlácel 500euro, tak to je u nich každopádně dražší.

 

tady je odkaz na příspěvek : http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=23113

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Na právě proběhnuvším srazu v Žamberku jsem chvíli poslouchal vínovou OIII combi s Cantonem; pěkný sytý zvuk, dalo se to poslouchat. V mém autě Canton není a oproti 8 reproduktorům v OII combi (s navi Amundsen a posléze Columbus) je zvuk mnohem ploší, bez výrazného projevu. Nastavení výšek/středů/basů bylo stejné jako v OII. Budu ještě zkoušet různá nastavení, tak třeba něco najdu.

 

Kdybych stál před rozhodnutím, zda soundsystém přibrat k autu, tak bych odpověděl ANO. Já si konfiguraci vybrat mohl jen z části.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Je to kazdopadne subjektivni vec, ktera se tezko da nejak zmerit. Ja uz v ni jezdim a jsem s tim zvukem spokojenej. Jen z analogovyho FM raria to je horsi-chce to proste krmit kvalitnim zdrojem. Kazdopadne nelituju te investice. Libi se mi, ze subwoofer nezabira v kufru skoro nic

Odkaz ke komentáři

Asi tak, ako bolo napísané. Je to subjektívne, niekomu sa páči, niekomu nie. Pre všetkých fanúšikov Cantonu odporúčam vypočuť si ako hrá O2 so sériovými repro bez Sound Systému... Keď takto vedela hrať O2, tak sakra prečo na porovnateľný zvuok O3 potrebuje Canton???

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jako předchozí majitel OII se soundsystémem a Columbem a nynější majitel O III s Cantonem a Columbem musím potvrdit slova 160R - Canton nehraje vyloženě špatně, ale na kombinaci Columbus + soundsystém v OII to nemá - ten zvuk má méně detailů, je takový hutný. Už si pomalu zvykám, ale na OII budu v dobrém vzpomínat :(

Odkaz ke komentáři

Máte někdo zkušenosti s příplatkovým audiosystémem Canton? Nakonec jsem si ho připlatil do budoucí Octavie, tak snad toho nebudu litovat...

Vezmu to z druhé strany.

Moje stará O2 Scout hrála líp než moje nová O3 Scout.

Mám Bolero.

Takže základní zvuk v O3 je nepoužitelný.

Bez Cantonu to tedy asi nepujde.

Přemýšlím jak to nechám dodělat nebo jinak upravit tu základní bídu.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Před tím jsem měl OII s klasikou a hrálo to na můj vkus velmi solidně. Objednal jsem si OIII SCOUT s Columbem a Canton a můžu upřímně říct že jsem očekával víc. Není to špatný poslech, když se i při neočekávaně malém množství druhů nastavení zvuk mírně upraví, ale pravdou je že jsem čekal za ty peníze zvuk lepší. Tím ovšem nechci odrazovat potenciální kupce Cantonu. U ostatních aut, jako Mazda 6 se suround, nebo Citroen C5 je to totální katastrofa. Jen opravdu v porovnání s OII jsem čekal více.

Odkaz ke komentáři

Já měl taky SoundSystem v O2 a myslím, že hlavní rozdíl je ve vnímané hladině basů... středy a výšky jsou u OIII lepší....

 

I když má CANTON vyšší výkon 570W proti 336W co měla O2, tak je velká část 2x100W na Subwofer, který je ale utopený v kufru, takže z místa řidiče skoro není znatelný....a repro ve dveřích je prostě slabší než měl SS v O2... :wacko:

 

Jinak doporučuju si přesednout na zadní sedadla a pustit si něco na basy.... tam je cítit do zad, že subwofer tam je a hraje... ^_^

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím,

ja som si tiež priplatil Canton Sound System a dodnes to ľutujem. Zvuk je otrasný. Je veľký rozdiel v tom, kde v aute sedíte. Ak sedíte na sedadle vodiča, tak to ešte ujde, ale ak si sadnete do zadu, tak sa to nedá vydržať. Manželka sa na ten hluk neustále sťažovala a neveril som jej, kým som si nesadol dozadu aj ja - a mala pravdu-otrasné. Teraz chodím s výrazne zníženými basmi a celý sound systém mi je na .......... Sedel som u kolegu v Mazde 6, má tam systém BOSE a to je iná káva. V tomto aute nezáleží, kde sedíte, jednoducho si vychutnávate krásny, mäkký a plný bass, ktorý sa dá vnímať aj telom (príjemný akustický tlak). Škodovke tento ťah nevyšiel. Odporúčam každému pred kúpou vyskúšať vyššie opísaným spôsobom.

Odkaz ke komentáři

a navic kazdy ma rad neco jineho, ja mam rad basy, kdyz prijde otec, tak pro nej to moc duni, pro me akorat ... a kazdy posloucha jiny zanr ... v neposledni rade bude mit vliv i tlumeni auta ... byt tebou, zkusil bych auto vytlumit ... vytlumeni auta (mimo strechu) se pohybuje okolo 11-15 tkc (i s praci)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Něco tak strašného jsem už dlouho neslyšel. Škodovka by se měla stydět, za zvukový projev sound systému Canton. K autu které stojí v lepší výbavě něco přes milion je toto nemyslitelné. Měl jsem předtím passata 7 roků starého a zvuk s menším počtem repro a bez subboferu byl o několik tříd lepší. Octavii mám novou a po týdnu ježdění se z toho zvuku kde zcela chybí středy, nemůžu vzpamatovat. Pokud máte někdo odkaz na výměnu repro, napište. Díky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...