Přejít na obsah

Lopik

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Lopik's Achievements

0

Popularita

  1. Běžný problém - na Octáviích ve firmě jsme to po 200.000km měli na všech, na autě manželky je to vidět už po 130.000km / 5 letech provozu. Všechny auta kupována jako nová a používány pouze originální žárovky.
  2. No myslím si, že koloběh vody v přírodě a koloběh Columbů na trase "zájemce o starší columbus" > "štastný majitel" > "nasraný bývalý majitel" > "sťastný nový majitel columba" je nekonečný. Kradou se určitě stále, protože je po nich stále poptávka. Já svého času ve dvojkové Octavii jsem o něj během tří let přišel dvakrát a to jsem parkoval 95% času doma v garáži. Pojišťovna vždy proplatila plnění z pojistky, každá oprava vyšla řádově kolem 80.000Kč včetně opravy toho, co zloděj poničil. Mám ale ve svém okolí známé, kterým pojišťovna chtěla vypovědět pojistku - stali se pro ni nerentabilními klienty :)
  3. Ovlivnit se to dá výměnou žárovek - koupím si žárovku se studenější barvou světla (například Osram CoolBlue, anebo Osram NightBraker - ta má i zvýšenou svítivost). Pozor na to, že ne všechny žárovky se studenější barvou světla jsou homologovány pro provoz na pozemích komunikacích. No a prasata barvu světla mění instalací HID sad. Ostatní řidiči jim za to velmi děkují
  4. Patrik1971 - na kolik vyšlo to přečalounění? Vypadá to dobře.
  5. Díky za info. Já na 60tis prohlídku jdu za 14 dní, tak to zkusím a pak dám vědět, jak jsem dopadl.
  6. Jo tam to vzadu, už to na té fotce vidím. Tak to taky nevím, k čemu to je :D
  7. Je to palivový filtr. Když jsem přesedlal z 2.0TDI PD na 2.0TDI CR s DPF, tak jsem na to taky zpočátku koukal jak puk :) Auto v zimě po ujetí 10km, motor ještě studený a po zastavení chladí a chladí a chladí.... :) No a 2.0TDI v OIII dělá regeneraci snad ještě častěji (anebo se častěji trefím do cyklu). Teď mi došlo, že jsem asi nepochopil přesně, na co se ptáš. Palivový filtr je ten kovový válec, na tvé fotce vlevo za chladičem, co do něj vedou hadičky shora. Pokud tou "baňkou" myslíš to "plastové kulaté s modrým víčkem", tak to je expanzní nádoba chladící kapaliny.
  8. Běžící ventilátory a teplo zpod auta znanená, žes to vypnul v průběhu regenerace DPF filtru. Není třeba to řešit, regenerace se spustí znovu při další jízdě. Probíhající regeneraci jde poznat zvýšenými otáčkami na volnoběh (má to kolem 1000/min) a trochu jiného zvuku motoru. Žádná kontrolka na to v autě není.
  9. Díky za tip na volanty.net - možná to nechám přečalounit do nějaké kvalitnější kůže. Asi to bude skutečně od prstýnku, snubák nosím už 10 let :) Ale na předchozích škodovkách jsem takto poškozený volant neměl ani po 200.000km, zde se oproti OII opravdu šetřilo.
  10. Už když jsem si u prodejce přebíral nové auto, říkal jsem si, že ta kůže na volantu je nic moc. Teď jsem zjistil, že dole ji mám poškozenou. Ani nevím, jak se to mohlo stát, neuvědomuji si, že bych něčím o volant zavadil anebo ho nějak jinak poškodil. Má někdo nějaký nápad, co s tím? (kromě výměny volantu ;) ) Vidět to není, ale když už o tom už vím, tak mi to vadí.
  11. Nedávno jsem si všimnul jedné "zajímavosti" na mé OIII. Po 40.000km mám od pásu v jeho úchytu vybroušenou drážku. Nepředpokládám, že to tam bylo takto od výroby :) Máte to někdo taky?
  12. Lopik

    voda vo dverach

    A v zimě to tam i zamrzne :)
  13. Když jsem svého času měl Bolero + origo HF sadu, tak jsem hudbu přes BT taky nedokázal zprovoznit. Přitom HF byla spárována přes BT a vše fungovalo jak má. Pak jsem měl OII s Columbem, tam to běželo bez problémů (se stejným mobilem). U OIII s Columbem taky vše OK. Postup by měl být následující, povolit BT media v nastavení Bolera, spárovat s telefonem a pak by to mělo po kliknutí na ikonku BT media normálně začít přehrávat písničky uložené v paměti telefonu. Takto to funguje na Columbech, ale jak jsem psal, na Boleru mi to nikdy nešlo. Další bolestí Bolera je rovněž neskutečně pomalé procházení adresářů s MP3 na SD kartě větší než 4GB.
  14. Lopik

    Tónování světel

    Jsem rád, že jsem Vás přesvědčil nad tím zapřemýšlet, palec nahoru ;)
×
×
  • Vytvořit...