LimoMan Odesláno Červen 11, 2014 Sdílet Odesláno Červen 11, 2014 (upraveno) Není tu napsáno mnoho o důležitém kroku a to je předmytí aktivní pěnou. Cubečník tohle téma nakousl s pěnou kterou nevyrábí detailingová firma. Já jsem na tom se zkušenostma byl podobně, používal jsem aktivní pěnu od KimiCar Laser. Problém byl v tom, že konkrétně moje pěna byla velice zásaditá a agresivní, dobře čistila ale brala sebou vosk a všechnu protekci. Proto jsem ji zařadil jen jako mezistupeň před velkou údržbou a voskováním. Valet Pro pH Neutral Snow Foam aktivní pěna je ale detailingový šetrný produkt, který je i PH neutrální :) Dá se tedy používat často a i na navoskované auta. K "zpěnění" tohoto produktu můžete použít rozprašovač - ředění je pak 1:30 nemám ozkoušeno Já jsem použil foam lance - česky zpěnovací nástavec na wap já mám Kärcher - ředění je pak 1:40 Něco k použití. Na suché a chladné auto nastříkáte pěnu a necháte ji 5 min. působit. Aktivní pěna rozmočí špínu a jde pak lehčeji sundat tlakem vody. Ideální na podběhy, odmočení zamoušeného auta, kakance od létající havěti (hmyz a ptáci :D) a v neposlední řadě jakékoliv silné zašpinění. Po oplachu tlakovou myčkou je většina špíny pryč a minimalizuje se tím možnost poškrábání karoserie . (Tento produkt má největsí smysl při použití se silnou tlakovou myčkou. Pak je ulehčení práce a funkčnost zajištěna, s hobby wapem a nebo hadicí si myslím že nemá smysl.) Mytí už je pak sranda a výsledek je špičkový. posledním faktorem je fun faktor, Cubecnik mu říká brazers :D pro mě osobně je nanášení pěny slast, mám pak pocit že se auto čistí nějak víc než normálně. A to nejlepší nakonec tento produkt je PH neutrální, neměl by tedy narušovat drahé a pracně nanesené voskové vrstvy. Pěnu mám chvíli a zatím zkouším na MB E kde je stará vrstva Collnite 476s vypadá to že pěna vosku nic neubrala. Upraveno Červen 11, 2014 uživatelem LimoMan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Červen 12, 2014 Sdílet Odesláno Červen 12, 2014 Tuhle pěnu používám 2 roky a paráda, líp se potom auto myje a hlavně je to fun když z červenýho auta mám bílýho sněhuláka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Červen 12, 2014 Sdílet Odesláno Červen 12, 2014 Popisek na DS rika ''ValetPRO PH neutral Snow Foam 1L - mycí pěna. Ředí se od 1:30 do rozprašovače až po 1:400 do foam lance. '' 1:400 do foam lance?????!!! Opravdu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Červen 12, 2014 Sdílet Odesláno Červen 12, 2014 Jestli to dopadne tak dneska to testneme na supernaturalu a autobahnu. Snad je to fakt PH neutrál. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Červen 12, 2014 Sdílet Odesláno Červen 12, 2014 Kdyžtak si smyješ pár stováků no 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červen 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 (upraveno) K ředění: zpěňovač wap - pro vozy navoskované nebo zasealované dlouhodobou protekcí se do 1l dá 300ml aktivní pěny a zbytek doředí vodou. ruční pumpa - pro nevoskované auta a čištění opravdu velké špíny 1:15 lehčí špína 1:20 pro odstranění zapečených much 1:5 To je z originální etikety na kanystru Upraveno Červen 13, 2014 uživatelem LimoMan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červen 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 Podle mě když má někdo navoskováno něčim choulostivim tak to může ředit míň než těch 300 ml. Pění to fakt brutálně :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Červen 13, 2014 Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 (upraveno) Posli nejakou ilustracni napenovaneho auta ;) //edit: uz jsem nasel, stacilo byt trosku pozornejsi... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=24488 //edit2: to je tak, kdyz je clovek postizenej, prohlizi na taptalku, kde mu nejdou obrazky.... pardon... :D Upraveno Červen 13, 2014 uživatelem raym0n 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Červen 13, 2014 Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 (upraveno) Radši smazáno. Upraveno Červen 13, 2014 uživatelem cubecnik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červenec 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 20, 2014 Tak už dvakrát odzkoušeno na supernaturalu od doda a opravdu je to při zachování doporučeného poměřu ředění ph neutrální. Vrstvu vosku tento produkt nenarušuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červenec 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2014 Pěna je hutna a neprůhledná :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Červenec 23, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2014 A nema cenu se toho bat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červenec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2014 Jj auto odjelo a jezdilo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Červenec 25, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2014 Při takovémhle pucování motorového prostoru ... zadělávali jste nějak eletriku nebo jste to prostě namydlili tak jak to bylo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Červenec 25, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2014 tak jak ji otevřeš tak to šlo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Červenec 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2014 s tim že neni dobrý proplachovat extrémně alternátor a pojistky jinak neni problém 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 4, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2014 Pění to pěkně jen ta pěna strašně rychle stejká a mizí. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Srpen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Kdyz ředim dle návodu a použiju silnou wapku tak pěna na aute vydrzi relativně dlouho, v návodu je ze se ma nechat 5 min aby se špína odmocila. Můžeš taky zkusit jinak nastavit zpeňovací nastavec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Mám zpěňovací nástavec origo od karchera jako vapku. Max tlak 160 bar a směšovač nastavenej na max., takže pěna je krásně hustá ale než obejdu auto tak je dole. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 to bych tipoval na moc vody :/ já jsem taky přemejšlel nad nástavcem ke karcheru ale po tom co jsem různě pročetl tak na to kašlu a meju bez pěny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 No já objednal dvě čutoty pro známýho a on si to nevzal, takže toho ještě trochu mám. Budu muset vymyslet jak tu vodu uškrtit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LimoMan Odesláno Srpen 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2014 Tlak na max na zpěňovači ano ale taky musíš poštělovat ten plechový zobáček skrz který lítá voda s pěnou já ho mám nastavený taky že je skoro u sebe a pěnu teda dělá neuvěřitelnou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.