Přejít na obsah

Červený elegán


Doporučené příspěvky

Tak jsem si konečně po 4 měsících dnes odpoledne mohl vyzvednout u prodejce svůj nový povoz, O3 2,0TDI Combi Elegance. Přiznám se, že jsem se ještě nikdy netěšil tak jako tentokrát. Poslední dva týdny jsem měl O3 1,6TDI sedan z půjčovny, ale tohle je něco úplně jiného a ještě o půl dne dříve (předávka měla být až zítra). Hurá, zase to jede, byť jsem nepřekročil 2500ot. a díky modifikovanému odpružení je to auto daleko měkčí a přibližuje se O2FL, kterou jsem sedlal předtím. Ze salónu tedy hned na neplánovanou SC do Brna, takže najeto z HK už celých 160km se spotřebou 4,3L. Do HK jsme jeli s kolegou v Citi GO social edition (včera večer trefil srnu a tak mu na jeho O3 udělala slušnou paseku, pytle ale nebouchly a místní prodejce neměl nic jiného na půjčení), byl to zajímavý zážitek na porovnání. Doufám, že moje euforie rychle neochladne a spokojenost přetrvá. Proti modelu z prosince (kolegovo) tam je jiné rádio - barevný display (myslím, že se to někde psalo), nemá díru na CD, jen SD a nemá start/stop (prý nyní za příplatek 8.000,-).

Moc se těším, až budu využívat vyhřívané čelní sklo. Zítra najedu dalších ca 300km, v sobotu Německo ca 1000 km a po neděli hurá na dovolenou.

Odkaz ke komentáři

Taky gratulace, taky od HK :D , každý je nadšený z vyhřívaného skla, ale já bych osobně volil jinak, místo vyhřívaných sedaček a skla bych zaškrtnul položku nezávislého topení .... protože když vezmu jeho cenu, odečtu cenu příplatků za sklo a případně za sedačky a dražší pojištění skla, tak to není takový rozdíl v ceně, ale v komfortu neskutečnej, když neškrábeš žádný sklo, auto vyhřáté a motor předehřátý.

Odkaz ke komentáři

tak jasně, peníze jsou potřeba, ale na druhou stranu peníze investované do webasta jsou dobře využité ....

hele v zimě stačí 10 min, aby jsi nemusel škrábat okna a ve spojení s dálkovým ovládáním je to paráda, máš deset minut škrábat venku v kose okna anebo si deset minut užívat tepla domova či kanceláře apod.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za gratulaci. Nezávislé topení bych si nechal líbit, leč můj zaměstnavatel ne, už takhle to byl boj, kdy mi ve výbavě škrtli i rezervu. Doba hojnosti u nás ve firmě skončila.

Octávie jezdím od 98 roku (1. služební), měl jsem dvě svoje (2000C FL a 2004C TOUR, pak jsem 2007 soukromě sběhnul k větším rodinným autům od PSA), následovala O2 C 4x4 2006 (hojnost), pak O2FL S 2010 (šetření).

Nicméně k mému "pokladu". Už se z ní stává na silnici plnohodnotné auto, za 6 dní najeto 2150 km, a absolutní spokojenost. Pevná náprava mi nevadí (vyzkoušel jsem již všechny druhy cest) a kupodivu neslyším ani rázy od zadní nápravy (oproti autu, co jsem měl půjčené).

Trochu mi "vadí" malá nádrž, do O2 jsem dal běžně 52-53L, tady jsem dnes opět tankoval a dojezd byl dávno 0 a nenamačkal jsem tam více než 45L (po chvíli přemlouvání). Zatímní průměrná spotřeba je 4,8L ( z najetých km je asi půlka po dálnici, tempo 120km/h do nájezdu 1500km, teď už i 140km/h (toči ca 2300ot.).

Vyhřívané okno jsem už taky vyzkoušel - ráno, když bylo zamlžené a prostě paráda. Vyhřívané sedačky mi v minulém autě moc chyběly, teď už tam v rámci výbavy jsou. A málem jsem zapomněl: Samozřejmě již mám namontované "zástěrky", ochranu prahů pro nastupování, nefuky, vanu do kufru, mám koupenou sadu samolepek na boční a páté dveře (musím si udělat kopii pro druhé auto) a nechal jsem nalepit fólie na skla.

Tento týden bude přesun do Itálie, tak si myslím, že na konci měsíce bude na tachometru 5000km.

S dalšími postřehy se ozvu po dovolené - to mě čeká ještě jedna milá povinnost - půjdu vyzvednout O3 C mojí švagrové, to bude trochu jiný extrém - 1,6TDI 66kW, (těch ušetřených 35tis. oproti 77kW jsem radši investoval do výbavy. (vyhřívané okno, sedačky, dešťový/světelný senzor ...)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...