Přejít na obsah

spotřeba / teplota -problém

Doporučené příspěvky

Zdravím!

stal jsem se štastným majitelem O1 1,8 T AGU... po cca dvoudením ježdění mne ale docela vyděsila spotřeba :palec:

sám mám služební O1 Tdi 81kw a 1,8T to využívám sporadicky ... a u služební 1,8T (AUM) se spotřeba drží dlouhodobě na průměru 8,5L.

Má O1 však ne a ne dostat se pod 10L/100km zvláště při zařazeném 3 r.s. a rychlosti do 50km BC vykazuje ustáleně 14/100 :-O .. podezíral jsem vadný termostat jelikož auto se zajímavě zahřívá do ... když beru že polovina ukazatele je ideální teplota cca 90C tak ručička za krátkou dobu vyšplhá cca do 2/3 a pak se zastaví ... až po delší (50km) jízdě se vyhoupne až ke středu a pak dle jízdy kolísá mezi 2/3 a středem :palec: topení topí parádně .. podezírám tedy čidlo teploty nebo termostat ... motor má nalitáno 200 000km komplet servis ofic škoda kvalitní oleje atd ... + je tam chip od CIMBU 132kw ...

Nerad bych hned do auta vrtal a měnil zbrkle termostat atd ... takže budu vděčný za jakékoliv tipy, rady, názory, zkušenosti ...

Díky !

Odkaz ke komentáři

ahoj ... díky za tipy ... od koupě jsem zatim ujel 800km a spotřeba se ustálila na 8,6 což už je lepší ... VAG hlásil vadné čidlo teploty tak bylo vyměněno ale problém stále přetrvává ... ve škodovce si nevěděli rady :)) jelikož topení valí teplo již po cca 5min jízdy ale motor ani po 30min nedosáhne prostředku ... pořád je jakoby 1-2mm od středu ... včera jsem dal autu trochu pokouřit a po cca 20min brutální jídě šla teplota na střed :palec:)

ještě jsem byl překvapen .. myslel jsem že 1,8T má IC v pravém podběhu po směru jízdy ale ve škodovce(autor. servis) mi řekli že mám chladič klima za ním IC a za ním normální chladič :(

jinak auto žere prostě tak zajímavě ;) ve 130km bere ustaleně 6-7 ve městě na trojku v cca 50km (otačky do 2000) 11L :P

ještě pojezdím a uvidím co a jak ;)) v první řadě mě čeká velký DETUNNING po předchozím majiteli :D

Díky

Odkaz ke komentáři

Pořešil bych zásadní věc - a to, jestli blbnutí teploměru souvisí se spotřebou Třeba mě blbne teploměr už 6 let a mechanik tehdy po prověření, že to topí a termostat je OK to pak neřešil, a přitom to jezdilo za 7,2. Teď s tím jezdí má drahá polovička, většinou po městě, a vejde se do 8,5 v reálu. PC mi ukazuje o 2-3 deci míň.

Průměrné spotřeby co uvádíš - jsou podle tankování nebo podle PC? Co si pamatuju, tak 6l to bere okolo 100 km/h a na III. to při padesátce (na tempomat) žralo okolo 5l. Hodnoty, co píšeš jsou mimo, i když mě něco podobného hlásil počítač, když pár set km po čipu spadla jednotka do nouzáku.

U 1.8T je normální spotřeba mezi 6 -10 litry, takže 8,6 je zcela v pohodě. A moje osobní zkušenost u všech aut, co jsem jezdil - když s daným autem jezdíš delší dobu a naučís se, co umí a jak optimálně využívat průběh momentové křivky, přestaneš ho túrovat a testovat, tak spotřeba jde o řádově 10% dolů.

Odkaz ke komentáři

Zdravím ...

tech 8,6 mi vyšlo dle tankování plná/plná najeté km.

dnes jsem jel delší trasu okolo 250km a BC hlásil na konci průměr 8,9L ... jel jsem dálnici 140km/h a část cesty město. Tento údaj už je uspokojivý ... auto bylo hodně naložené a teplota se dostala cca po ujetí 10km tak 0,5mm od středu a tam se držela .. :D

jak jsem psal ... VAG hodil akorat chybné čidlo a to je nové ... topení topí jako dívé (dnes již po cca 5km ujetých) takže to zatím nebudu "komatit"

Jinak díky za tipy a rady !!! ;)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ja uz som vymenil vsetko:sviecky,filtre,N75,termostat a problem pretrvava.Ja mam spotrebu pri normalnej jazde cca 100km/h. cca 9 litrov. Ja si myslim,ze to nie je normalna spotreba a to len z toho dovodu,ze kamos ma tiez octu 1,8t AGU 1998 a on robi spotrebu 6,2 litrov.Ja uplne dietnou jazdou nezrobim tolko ako on a dokonca ani pod 8 nedokazem spadnut.Rozmyslam,co dalej,lebo Vag ukazuje stale len 17705-pokles tlaku medzi turbom a skrtiacou klapkou.Ja som uz v koncoch!!!Uz len rozmyslam nad chybnou vahou vzduchu a lambda sondou.Kto mal podobny problem???

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...