Přejít na obsah

zadní + přední tlumiče

Doporučené příspěvky

zdravím ...mám octu 66kw r.v. 2000 ...mám vyteklé zadní tlumiče... poraďtě prosím jaké tam dát abych je nemusel za rok měnit.... uvítám spíše levnější variantu ...myslím si že značka dnes nic neznamená víte jak to dnes je...a můžete klidně i přední ty bych chtěl taky dělat....páč mají 360 000 nalítáno

Asi není dáno po jaké době by se měli měnit že?

Uvítal bych i návod chtěl bych si to vyměnit sám ...děkuju

pružiny asi není potřeba měnit hm? prasklé nejsou ale nevím jak poznám jestli nejsou unavené...

Odkaz ke komentáři

jukni na plzenský škoda díly nemívaj špatný ceny a koukal sem i na aukro a celej komplet předek i zadek tam najdeš za dobrou cenu ty bilštejny sem měl na oplu a spokojen jinak nic nemám i proti kajabám -nevim jak se to správně píše

co se týče výměny zadek zvedneš auto povolíš kolo a pak dva šrouby nahoře a jeden myslím dole a dou ven ten předek je kapku složitější potřebuješ stahováky pružin je to podobný jak na felicii :)

Odkaz ke komentáři

Ano, dole je taky, šroub s matkou. Je dobrý dát šrouby nové. A doporučuje se při zpětné montáži spodní šroub s matkou dotahovat, jakože je auto zatížené. Já to dělal tak, že jsem si druhým heverem přizvednul nápravu a tím jsem jakože "nasimuloval" zatížení vozu. Jinak předek, jak píše pavel71. Na pravém kole zavazí trochu poloosa, ale při troše šikovnosti se to dá vytáhnout, kola vytočit, ale teď si za boha nevzpomenu na kterou stranu a dělá se to líp. A ještě jsem trochu bojoval s uvolněním tlumiče z těhlice, byla tam stoletá rez, tak se tomu moc nechtělo. Z čepu jsem to nevyhazoval.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...