Honza9007 Odesláno Srpen 24, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2014 Hoši, má někdo praktickou zkušenost se vzpěrou kapoty z OBček? Jestli se tahle investice vyplatí, nebo se jedná o vyhozený prašule? A klidně sem vkládejte i fotky vašich vzpěr či řešení zvedání kapoty! ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Banán Odesláno Srpen 24, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2014 Mám ty samé a fungují 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2014 @banán: super, klidně sem hoď i svoje foto. Přemýšlím, zda se to pak vyplatí. Protože mě fakt baví ta tyčka kapoty; zejména když chce člověk dolévat kapalinu do ostřikovačů :D To někdo přemýšlel řitním otvorem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 25, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2014 pro inspiraci mrkni ke mně do vlákna, mám to udělané na dvě http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=874&p=323090 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 25, 2014 @Kajman: jj na OII vím, že se to řešilo. Ale chtěl jsem reálné zkušenosti na nové OIII ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 25, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2014 tady máš video od tvého kámoše ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 sorry, přehlídl jsem že jsme v O3jkách 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 hele úplně v klidu. ;) Já to pak vyzkouším, až bude auto doma, a podělím se o fotky, doporučení a zkušenosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Tak včera vyzvednuto, dnes namontováno. A... popravdě nevím Vzpěry drží kapotu nahoře, ale vzhledem k jejich dosti položené poloze ji zvedají až tak v poslední třetině; do té doby je to na síle ruky. Montáž jednoduchá; v balení jsou čtyři "čepy", které nahrazují dva šrouby držící blatník a vždy jeden šroub ze dvou na pantech kapoty. Dobré je, že vzpěry se prodávají hned v sadě dvou kusů a kapota se tak neprohýbá při otevřeném stavu. Tyčku je možné i nadále použít. ;) Za cenu zhruba 1130,- se jedná o docela dobrý, a cenově relativně dostupný, doplněk, který vypadá dobře při otevřené kapotě. Se zkušenostmi z otevírání např. v zimě se posléze podělím též. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 kdyby to bylo umisteno blize k celu kapoty, slo by to otevirat snaz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Ano, to by šlo. Bohužel tomu tak ale není. :( Ještě takový postřeh: kdyby se ty černý pístnice daly dolů (tj. celá vzpěra opačně), tak konec pístnice je akorát do hrany toho malýho molitanovýho kousku, který by pak byl velice rychle KO. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 22, 2014 Sdílet Odesláno Září 22, 2014 honzo neudelame clanek s navodem k montazi a zkusenostmi? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2014 Klidně můžem, ale montáž je otázkou povolení dvou šroubů a nahrazení dvou čepů s kulovou hlavou. Dokonce se nemusí ani nově usazovat kapota ;) Zkušenosti jsou zatím takové, že otevřít kapotu musím ručně a ona díky vzpěrám "jen" drží v horní poloze. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hravec Odesláno Září 28, 2014 Sdílet Odesláno Září 28, 2014 mě vzpěry zabírají již od spodu... stačí odjistit a dát kapotě "popud", vyjede až nahoru... http://www.youtube.com/watch?v=MwlJ1QVo3_M 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 29, 2014 Sdílet Odesláno Září 29, 2014 a jake mas? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ORS Odesláno Říjen 16, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2014 U tech vzper v popisu se pise : "určeno pro všechny modely Škoda Octavia III bez aktivní kapoty " Ja myslel, ze aktivni kapotu maji vsechny O3. Zaroven je tam na fotce RS, ktera ma aktivni kapotu urcite...tak nevim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oct Odesláno Říjen 16, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2014 Už MR 2014 nemá aktivní kapotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ORS Odesláno Říjen 16, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2014 http://auto.idnes.cz/skoda-octavia-iii-euro-ncap-crashtest-dwu-/automoto.aspx?c=A130306_121412_automoto_vok Pisou tu presne " S aktivní kapotou se bude octavia prodávat ve všech zemích EU" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Sanek81 Odesláno Říjen 16, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2014 Ten článek je už rok a půl starý:-) Já mám Oktu ještě s aktivní kapotou, ale pak se začali dělat bez. Nevím proc a nevím od kdy, ale je to tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 20, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2014 Nie je problém s tými vzperami po dlhšom čase? Nedochádza k deformáciám kapoty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hravec Odesláno Říjen 21, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2014 aktivní kapota je do 22. nebo 23.kalendářního týdne 2013, pak již montována nebyla, protože O III splňuje 5 hvězdiček i bez aktivní kapoty (ve vztahu k ochraně chodců) - vice zde - strna 4 poslední odstavec k deformacím kapoty určitě nedochází já na autě aktivní kapotu mám a mám tedy tyto vzpěry určené pro vozidla s aktivní kapotou - rozdíl je pp. jen v dodaných šroubech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Nie je problém s tými vzperami po dlhšom čase? Nedochádza k deformáciám kapoty? U OIII nevím, na to se mne zeptej za pár měsíců, ale na OII jsem měl vzpěru celou dobu a žádná deformace, i když vzpěra byla jen na jedné straně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bóbika Odesláno Květen 28, 2015 Sdílet Odesláno Květen 28, 2015 Tak mám taky namontováno. Práce na 10 minut. Koupil jsem je hlavně kvůli nalívání kapaliny do ostřikovačů. To mě neskutečně iritovalo. Vzpěry mám od OB. Jediná piha na kráse byla, že v krabici nebyl žádný návod a komplikace, že když jsem odšrouboval šrouby z držáku kapoty (použil jsem Torx 50, i když originál šroub má víc výstupků v hlavě), tak po šroubu tam je nenalakovaná stopa a díra větší, než šestihran na kloubu. Ale vyřešeno, musel jsem jet koupit podložky, protože tyhle jsem doma jak na potvoru neměl a polohu pístu jsem viděl na jejich stránkách a tady na videu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
uuniversal Odesláno Srpen 26, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2015 Tak mám taky namontováno. Práce na 10 minut. Koupil jsem je hlavně kvůli nalívání kapaliny do ostřikovačů. To mě neskutečně iritovalo. Vzpěry mám od OB. Jediná piha na kráse byla, že v krabici nebyl žádný návod a komplikace, že když jsem odšrouboval šrouby z držáku kapoty (použil jsem Torx 50, i když originál šroub má víc výstupků v hlavě), tak po šroubu tam je nenalakovaná stopa a díra větší, než šestihran na kloubu. Ale vyřešeno, musel jsem jet koupit podložky, protože tyhle jsem doma jak na potvoru neměl a polohu pístu jsem viděl na jejich stránkách a tady na videu.. Jsou to vzpěry pro aktivní kapotu nebo ne? Na OB jsem viděl vzpěry jen pro aktivní kapotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aha Odesláno Srpen 26, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2015 (upraveno) pNa OBAutodily mají vzpěry pro oba typy kapoty http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-iii/exterierove-doplnky/skoda-octavia-iii-vzpery-kapoty-ki-r-aktivni-kapota-id:10072.eshop http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-iii/exterierove-doplnky/skoda-octavia-iii-vzpery-predni-kapoty-ki-r-2-ks-id:9626.eshop Upraveno Srpen 26, 2015 uživatelem aha 0 Citovat Odkaz ke komentáři
medved 4x4 Odesláno Prosinec 17, 2019 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2019 vzpěry z chiny,do poloviny zvedám sám pak už vzpěry 🙂 https://www.aliexpress.com/item/32951001794.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dZfTYvY 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.