OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Někde jsem vyčetl že tento motor má egr ventil (dříve jsem byl v domění že to mají jen dieselový motory s turbem), a chtěl bych se optat kde je umístěn na tomto motoru, hodně se píše že se má čistit nebo se i ůplně zaslepuje pro lepší výkon, a potřeboval bych poradit mám ho tedy jen vyčistit nebo ůplně zaslepit? a co obnáší vyčištění egr ventilu (musím nakoupit nějaký těsnění které zničím rozebráním?) Nebo u tohoto motoru je čištění egr ventilu zbytečný a mám to nechat tak jak je? Byl bych rád kdybych přidal nějaký ten výkon a zárověň snížil spotřebu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 AQY nemá EGR či AGR ventil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Srpen 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Nejspíš má, teď sem potom koumal po různých fórech a měl by být umístěný v prostoru mezi výfukovými svody a škrtící klapkou a vede k němu taková silnější trubka, koukal jsem na svoje auto a mám tam takovouto součástku a měl by to být EGR VENTIL (motor mám 2.0 85 kw AQY rok - 2000) A tady přidávám odkaz na kryt výfukových svodů na kterých je namontovaný ten EGR ventil co o něm píšu a je to ze stejnýho motoru co mám ( přímo tam píší že ten kryt je včetně EGR Ventilu) http://www.iautodily.cz/kryt-vyfukovych-svodu-skoda-octavia-nd100073286.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Srpen 26, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Pěkná fotka, ale je na ní kryt svodů a podtlakový ventil na vhánění sekundárního vzduchu. Tady je asi vše o AQY. 30 2,0l 85kW.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Srpen 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2014 Možný to je, asi to maj blbě napsaný, ale divný je že do toho ventilu vede olejová trubka , do tý spodní koncovky se závitem, ale asi to fakt egr nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.