Přejít na obsah

Pískání 1.8 TSI 118 kW

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

nemohl jsem najít podobné téma, tak zakládám toto. Koupil jsem Octavii 2 1.8 TSI, rok 2008, najeto cca 98 000 kM, od známého :-) Asi před týdnem se z motoru začal ozývat "pískavý" (pískání, tření, nebo něco mezi) zvuk. Je slyšet hlavně v interiéru, jelikož je odrušen hluk motoru. Zvuk se projevuje cca od 2500 otáček výše, bez ohledu na prošlápnutí na neutrál, na zařazenou rychlost, na jízdu bez plynu - je slyšet vždy a pravidelně. Byl jsem v BestDrive, kde jsme sundali klínový řemen, abychom vyloučili vliv kladek. Subjektivně hluk zůstal. Pak jsem zajel do origo Škoda servisu, kde taktéž sundali řenem a byl klid (prý, u toho už jsem ale nebyl). Klima a všechny ventilátory byly vypnuté. Protočili rukou volnoběžku alternátoru a ta prý pískala. Tak nevím, zda je to právě ta volnoběžka, špatné těsnění výfukového potrubí nebo třeba vodní pumpa. Turbo si píská paralelně stále stejně cca od 3000 výše, tah má, proto jsem ho vyloučil. Nemáte někdo zkušenosti? Nerad s tím teď jezdím, abych něco nezanedbal a nevedlo to k nějaké "destrukci motoru" :-( Díky za rady. Pavel.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...