Přejít na obsah

Divný zvuk po výměně rozvodů

Doporučené příspěvky

reklamuj, tohle neni normalni..

Tak jsem to reklamoval, otevřeli kryt rozvodů a jak má kladka takový zobáček a je tam na ní rozmezí našponování min/max, tak byla na rysce maxima. Tak mechanik povolil kladku sešteloval napnutí přesně mezi min a max a je po zvuku. Prý by stejně po najetí cca 4 tisíc zvuk zmizel, ale přiznám se, teď jsem klidnější. Tak jen pro info. Petr...

Odkaz ke komentáři

Protože nepostupovali dle DP. Pokud jsi schopný otevřít ten kryt rozvodů (jsou tam 3 nacvakávací packy odcvaknutelné rukou), tak se koukni, jestli není někde na řemenici u řemene stopa po fixe nebo tužce. To by značilo i nepoužití přípravků a v tom případě bych požadoval znovu postavení rozvodů.

Zahřátý motor: 0.4-0.5l/h s vypnutými všemi spotřebiči (klima, rádio, světla).

edit: necituj prosim posledni prispevky ;)

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

No nádhera, co všechno dneska nevyleze z autorizáků. :angry:

Pro jistotu si hlídej celkovou spotřebu.

Na volnoběh to bere stejně jako před výměnou?

ale tak ten řemen má být lehce předpnutí, přesně jak psal, tak si po pár km sedne a dostane se do výseče. Horší je, že plno servisů zanedbává kontrolu napnutí při servisních prohlídkách, zejména 60/90120 tkm

jinak dle čáry nelze moc soudit plno servisů si dělá i čárky ač jede na přípravky, já jak kdy a jak u čeho, síla zvyku. Samo přípravky mám - origo určené pro autorizáky

Odkaz ke komentáři

Rolbař: nikoho soudit nechci a rozhodně ne neprávem, jen jsem v poslední době ve střehu, když se řeší práce z autorizáků, tak jsem vůči nim teď více skeptik. Mně je udělali "o zub vedle" a bez fixy (přípravky nejspíš taky nepoužili), auto nejelo a žralo téměř +2 litry. Naštěstí už jsem si našel kvalitní autorizák, kde mi za ty 2 roky vymění aspoň ten olej, abych nepřišel o Záruku mobility. Rozvody dle všeho taky umí.

Před 14 dni se známému stala podobná věc, akorát jemu motor "zakopával". Na vině byly rozvody z autorizáku. Bližší info nevím, nerozumí tomu a když mu to vysvětlovali, tak je asi moc nevnímal.

Petr: není zač.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Chalani ked sa tu bavíte aj o tej spotrebe mám ist na výmenu rozvodov za 5tis km, a v poslednej dobe sa mi zdá že mi išla spotreba celkom hore, nemalo na to vpliv ani počasie ani výmena kol na zimu. Mám motor BLS a ako tu píšete tak zo všetkým vypnutým mám spotrebu 0,8 -0,9 l/h a ked sme jeli s kamošem do Žamberka tak on má BJB rádovo o 50tisíc km víc najeto, a on jel za 3,9 a já za 5,2/100 pritom sme jeli stale za sebou, rovnaké gumy aj rozmer aj značka ja combi a on ktratka. Predtým som jazdil piánko aj za 4,4 - 4,8l/100.

Co sa to deje??? :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: Mám ty rozvody vymenit hned?? Viem že je to mimo tuto temu, ale ked som to tu čítal, tak ma napadlo sa na to opýtat. Dekuju za rady :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...