Přejít na obsah

Zvýšený volnoběh

Guest Tour1.6

Doporučené příspěvky

Ahoj. Chci vás požádat o radu.Nastartuju,vše O.K. volnoběh zhruba 800ot/min.Ujedu třeba 30km, zastavím a volnoběh vyleze na 1000ot/min, a drží se. Netušíte o co go? Může to mít souvislost s baterií, která je na pokraji života?

Odkaz ke komentáři

Nejsem si teď přesně jist ale může to dělat volnoběžný ventil a také váha vzduchu. Mě to dělalo na 1.6, že mi po ujetí několika km třeba vyskočilo na 2500ot/min a drželo.

Dle mě volnoběžný ventil má za vadu houpaní otáček na volnoběh.

Váha vzduchu naopak dělá tento bordel.

Výměna váhy vzduchu u mě tuto závadu odstranila! Udělej prvně VAG řekne ti více :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

frenkiecz: z jakého roku je octa? Pokud je to předfaceliftová verze, tj. do roku 2001, tak tam palubní počítač neumí přepínat na L/hod, ale je tam pořád L/100km, tím by ta spotřeba měla být normální, já mám to samé... Pokud už je to octa po roce 2001 (facelift), tak tam bude nějaká chyba :pest:

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Tak na diagnostiku preventivně zajet můžeš, ale jinak s tou spotřebou je to u tohoto ročníku opravdu normální, je to vlastně spotřeba na volnoběh na 100 km jízdy, tzn. když pojedeš 100km/h a vyřadíš tak se ti ukáže např. 3,5l a když pojedeš 150km/h, tak se ti při vyřazeném kvaltu ukáže např. 2,5l. Při té vyšší rychlosti je ta nižší spotřeba proto, protože těch 100km budeš mít ujetých za kratší čas a tím pádem by měl motor ,,teoreticky na volnoběh,, menší spotřebu. Je to blbě vyřešený, ale u faceliftových octávek už je to vyřešený dobře, tzn. L/hod :pest:

Odkaz ke komentáři

pokud se PP nepřepíná na l/hod. pak je to jasné.

jinak ta hodnota zajisté se vypočítává trošku jinak, spotřeba na volnobeh je konstantní a se zvyšující rychlostí klesá, takže jiná je při rychlosti 40 km/h nebo při 100km/h.

příklad volnoběh =1L/h., průměrná spotřeba vozidla je na PP 8 l/100 km, pak při rychlosti 50 km/h a volnoběhu PP bude ukazovat 4 L/100km, při rychlosti 100 km/h a volnoběhu bude ukazovat 2 l/100 km apod.

jinak men to zaráží, že před facelift to neumí. uměli to už feldy 1,6 :pest:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...