Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Chcel by som sa poradiť ohľadom kúpi tohto auta. Ide konkretne o model 2001.... Ma to mlady clovek a staral sa o to. auto ma dost sportovych uprav a rozne prerabky ako napr. vymena turba z RS, naprava z RS, komplet sport podvozok a vyfukovy system.. jedine co ma odradza je to ze auto ma najazdenych 235 000km.. mal som ho na VAG diagnostike a vykazovala nejake sporadicke chyby ako napr cidlo teploty a tak..ja sa obavam toho ze este kolko km mi to vydrzi... neviete niekto priblizne po kolko km sa robi nejaka velka GO motora? niesom v tomto smere znalec lebo doteraz som majitelom skody favorit a tam je to predsa o niecom inom a myslim si ze tieto auto vydrzia nieco viac.

Odkaz ke komentáři

Za sebe, i když na 1.8T nedám dopustit, bych to nekupoval.

235tkm je celkem dost, ale vzhledem ke stáří (9 nebo 10 let) odpovídající. Co se u takového auta může potento už pak není ani tak otázkou údržby, ale spíš času a náhody (mechanické opotřebení, stárnutí plastových a gumových dílů). Auto může vydržet třeba 400tkm, nebo taky jen 250, to ti nikdo neřekne a to je prostě to stěstí nebo smůla.

Druhá věc - píšeš o mracích úprav. Tohle všechno dělá z auta větší nebo menší unikát a každá taková individuální úprava se ti pak může pěkně zúročit při nějaké další opravě (peníze, čas).

Pokud potřebuješ spolehlivé každodenní přibližovadlo, tak bych byl obezřetný, protože to už může být pěkný žrout peněz. Pokud potřebuješ něco nas vyblbnutí, jako koníčka, tuning, může být.

Odkaz ke komentáři

Osobne bych nigdy nekupoval pro sebe jiz tuningovane auto, hlavne ne gdyz to ma sport.podvozek a nejake vetsi upravy motoru. Proste se to potom prodrazi a pokud ty vsehni dily vratis na seroFku tak tam bude furt nejaka vule, neco bude rozdrnceno, neco furt bude klepat a podobne. Jinak 1,8T je vybornej motor a muze vydrzet opravdu hodne (podle nekterih zkusenosti je pry na tom lepe nez TDI 66kw), a mluvyl jsem s jednym starympanem kterej opravuje skodovky v autorizovanem servysu a rikal ze jeste nigy v zivote ne delal GO na 1,8T motoru. Pry jsou fakt spolehlive az na turbo ktere odhazi kdyz se s nim ne chova tak jak ma! Takze od Octy 1,8T bych neutikal (i gdyz to ma spotrebu hmhm .... docela velkou) ale od tuningove Octy 1,8T tak to uz bysh jsi to dukladne ale doopravdy dukladne prohledl. A pokud se o motor a o auto celkove bylo starano tak jak ma tak tech 235 neni nic moc.

Odkaz ke komentáři

Ide prave oto ze clovek ktory to vlastni je mlady a auto je dost vymakane tak by som povedal ze ho urcite nesetril ale podla toho co som videl tak mi to vobec tak nepripada...O auto vyzera byt starane ukazkovo a povedal by som ze sa o to stara viac ako ja o svoje a to travim vela casu pri aute. Pri 200tkm mu odislo turbo a prevodovka tak ho vymenil ze turbo z RS spolu s prevodovkou ktora ma najazdenych 100tiskm. Vymenil to sposobom ze odkupil RS-u ktora bola havarovana zo zadu a tak uz prehadzoval aj napravu a pomenil vsetky capy, tlmice a brzdy. S autom jazdi styl nahriat auto a tak ho niekedy vytoci a poprehana. Rozhodol som sa ze to skusim kupit ved vela zato nepyta lebo kazdeho odradzaju prave tie km tak isiel podcenu aby to predal tak uvidime...dakujem za nazory :smich:

Odkaz ke komentáři

Presne. Tak pokud jsou tam RS-acke veci na podvozku tak to problem nebude. Ale projed to a uvidis jestli je o auto starano. Pri takove porci km by to nemnelo bouhat a skripat v interieru (aspon ne moc), auto by mnelo byt jak ja to rikam tuhe a pusobyt jako celek, dvere by se nemnely trast pri zavirani, plasty by nemnely mit vuly, proste to clovek musi citet, tezko se to da popsat textem ale doufam ze jsi pohopyl co jsem myslel.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...