Přejít na obsah

Pístní kroužky nebo gufera u ventylů

Guest Burisekk

Doporučené příspěvky

Guest Burisekk

Ahoj
po výměně oleje (dříve longlife) začal motor neskutečně žrát olej cca 1,5L/500 km a tak bych se chtěl zeptat, zda se mi vyplatí vyměnit pístní kroužky i s gufery nebo jen gufera
motor má najeto 175 000 km rv. 2004 BFQ při vyšší rychlosti a vyšších otáčkách se mi rosvítila kontrola výfukových plynů, po nastartování studeného motoru jde z výfuku bílý kouř a po zahřátí jíž nevidím nic.
Kompresní tlaky ve válcích zatím neměřeny
po výměně zapalovacích svíček a pobavení s mechanikem mi bylo řečeno že byl motor přehřátý.
Mohl by to být pouze 1 píst (válec) a na něm stírací kroužek ?
nebo jsou ztvrdlá pouze gufera z toho longlifu ?
Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

Pokud to má takovou obrovskou spotřebu oleje, tak to nech co nejdříve opravit, jinak ti odejdou i lambdy a katalizátor. Hlavní problém bude v pístních a stíracích kroužcích (budou zapečené), ale když už to bude rozdělané, tak nech vyměněnit i ty gufera, budeš mít potom jistotu, že jsi udělal vše, aby ti motor nežral olej. Já jsem tímto prošel asi před 3 roky, kdy mi motor žral 1,5l/1000km a po výměně kroužků a gufer mi motor už žádný olej nežere :palec: .

Ještě abych nezapoměl, nejdřív si nech změřit tlaky, já jsem měl tlaky menší než by měly být a po rozebrání motoru se to potvrdilo, protože jsem měl zapečený kroužky a tím pádem byly i ty tlaky menší... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...