Přejít na obsah

Evelína

Doporučené příspěvky

Zdravím,

tak i já se pochlubím. Jedná se o obyčejné rodinné vozidlo v combi verzi. 1,9TDi 81 kw, r.v. 2001, výbava ambiente. Najeto má údajně teď už 178.000. Skoro tisícovku jsme najely už my. Tomu osobně moc nevěřím, má být po důchodci z Německa. Lak, interier i motorový prostor jako nový (respektive nově vypraný). S autem žádné extra plány do budoucna nejsou. Zítra přivezou nové autorádio blaupunkt (náhrada za původní). Jinak příští rok, bych chtěl dodělat tempomat, kterým tohle vozidlo neoplývá a ztmavit zadní okna. Jiné extra úpravy nejsou a nebudou. Bylo kupované převážně kvůli rodině. Ale hrozně se mi líbí holka jedna.

Teď musím pořešit problém, který se odhaluje při jízdě do kopce a to že auto z ničeho nic se jakoby potřebuje nadechnout a "vynechá" je to při jízdě nad 100 km, zrychluje normálně, ale pak se jí najednou udělá mdlo a tak ani ne na dvě sekundy ztratí tah, pak zas jede a pak zas ztratí tah... Palubka žádnou chybu nehlásí, ale, když jedu na trojku a točím na max, tak výkon stále drží. Netušíte někdo? Jo a výfuk nekouří, ani za studena ani za tepla.

Do servisu se mi ani nechce, protože, kdyby auto nebylo úplně cajk, asi by mě ranila mrtvice a na zahradě bych si možná stihl zatlouct kříž, aby měly psi co ochcávat až mě zabije drahá polovička :-)

Ale jinak jsme nadšený a spokojený. Snad mazlice vydrží několik dalších let.

post-38951-0-35721300-1413394534_thumb.jpg

post-38951-0-87246900-1413394539_thumb.jpg

post-38951-0-84889300-1413394544_thumb.jpg

post-38951-0-91438800-1413394549_thumb.jpg

post-38951-0-46411100-1413394558_thumb.jpg

post-38951-0-70395300-1413394565_thumb.jpg

post-38951-0-91729300-1413394570_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Tak u Rolbaře pohoda, tempomat už má. Jen jsem koukal jak se mu práší od rukou, tímto mu, sice se spožděním, ale přece, vřelé díky.

Jinak nehoda, co se mi stala v Praze, prý je to běžný jev u těchto verzí..... Levá strana poloosy.... Bez nářadí, v Praze no oprava za 2.400,- Kč... Náhradní díl je z vrakoviště, ale mám na něj záruku tak aspoň tak...

Do nového roku snad vyměním všechny filtry včetně čidla teploty motoru co mě diagnostikoval Rolbař a po novém roce mě čekaj zadní tlumiče, a silentbloky na nápravách.

Nějaký nápad jakou značku tlumičů na zadek? Auto jezdí z 85% prázdné. Zbytek zatížení činí tchýně a "akce v kafu". Děkuji za případné rady.

Tímhle stylem se nedočkám folií, protože drahá polovička už prská.

post-38951-0-24053700-1418936447_thumb.jpg

post-38951-0-75464600-1418936477_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem dal na rady a objednal jsem http://www.cc-autodily.cz/tlumic-plynovy-zadni-2?brand=SKODA&model=OCTAVIA
Jen otázka, zvládnu výměnu sám,a nebo lepší svěřit někomu, kdo s tím má zkušenosti? Ještě mě říkal, servisák, že jsou načatý nějaký silentbloky na nápravách, a když se vydrolí, bude se auto chovat divně, nevíte, který díl to je? na každým kole má být jeden.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak výměnu zadních tlumičů mám za sebou. Šlo to víceméně po másle. Ještě jsem sundal i zadní podběhy a vyčistil. Na jedné strany, bylo relativně dost bordelu. Jinak v pohodě.

Jinak vozidlo bylo na výměně rozvodů a věcí s tím spojené. Ujelo přesně 40 km. Naštěstí se mechanik k tomu postavil čelem a pro auto si přijede a odtáhne si ho zpět do dílny. Nicméně prý se mu tohle ještě za 15 let nestalo a je pravda, že co vím od známých tak vždy byly spokojený. Jen mě to mrzí :-( To zas bude na dlouho :-( Jsou to originální rozvody pro Octavie. Ještě, že tu hnije druhý auto. Favorit ji odtáhl 80 km na jih a ani se u toho nezadýchal :-)

post-38951-0-36875900-1424369885_thumb.jpg

post-38951-0-20921100-1424369897_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...