Přejít na obsah

Pomoc s bezpečnostním šroubem na kola


Doporučené příspěvky

Předem se omlouvám, že to je v této sekci fóra, ale nevěděl jsem, kam to dát, protože dotaz je zaměřen pro všechna auta(respektive jejich majitele), která se tu nachází a vhodnější sekci jsem nenašel(tu které se bude zabývat technikou všech aut).

Můj problém spočívá v tom, že jsem zapomněl nástavec na bezpečnostní šroub na kole a odjel. Nástavec jsem nenašel a teď nemohu povolit šrouby. Šroub má bezpečnostní prvek jako je na fotce níže.

Dnes mi přišel nástavec s téměř shodným prvkem, ale trochu se liší a o nějaké desetiny až setiny milimetru ho tam nedostanu. Neměl by někdo z vás na půjčení tento nástavec? Klidně bych i zaplatil.

Zatím se chci vyhnout nějakému vrtání a navařování.

Děkuju

post-31880-0-71174000-1413403058_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je McGard ne? Jak pises, ze Ti prisel temer stejny - objednaval jsi ho z Nemecka? Mne se to povedlo jednou taky nechat na kole a odrfrcet. Podle kodu jsem objednal od vyrobce novej a za par dni jsem ho mel doma...

Na to, ze by mel nekdo stejnej nejspis bohuzel zapomen :(

http://shop.mcgard.de/customer-key/

 

Pokud k tomu ale kod nemas, tak nevim nevim. Jeste existujou zlodejsky udelatka, ktery do toho dokazou zapadnout, ale ty neznam a i kdybych znal, verejne to ventilovat nebudu ;)

Upraveno uživatelem krysarr
Odkaz ke komentáři

Problém je, že tohle je z bazoše od někoho, kdo je nejspíš vyrábí, nebo alespoň jich má spoustu i s různými bezpečnostními prvky. Ale vypadá to jako ten origo Škoda. Zkusím se někde zeptat ve Škodovce v servisu, případně nějaký pneuservis.

<br />

<br />Jinak o těch "universálních" vím, ale prý stojí docela ranec :-D

<br />

<br />Každopádně děkuju :)

Odkaz ke komentáři

Chápu že ukrást se dá vše....ovšem tady paradoxně vítězí neoriginální štouby, čím pokoutnější výroba tím lépe :-)

 

Ale k dotazu, zkusil bych nějaký lepší pneuservis, všechny ty štouby jsou víceméně na jedno brdo a existuje sada univerzálních hlavic, které si s tím v drtivé většině případů poradí ať je to, co je to.

Odkaz ke komentáři

To mi je jasné, ale které to jsou? :-D Myslím si, že i McGard, OZ, AEZ atp nebude něco, na co zloděj nebude připravený. Spíš to sehnat u někoho, kdo to dělá sám. A nemáte někdo tip na nějaký pneuservis v okolí Prahy?

<br />

<br />Zítra před noční zkusím ten Prosek, případně po neděli Podbabskou, potom nějaký pneuservis. Vrtal bych to nerad, prý to totiž moc dobře nejde :-D

Odkaz ke komentáři

To vrtání bych si nechal až úplně nakonec. Až půjde opravdu do tuhého, tak bych tam nejdříve ten nástavec, který je "o pár desetin jiný" naplátil kladivem. Případně ho nejdříve trochu uprav flexou. Také tam lze nabouchat trubkový klíč přiměřeného průměru a síly stěny - zde bude záležet jak je to utažené...

Odkaz ke komentáři

Ten trubkový klíč mě taky napadl. Ale ten nástavec raději ne vzhledem k tomu, že ten vystouplý kytičkovitý obrys má cca 1-2mm. Myslím si, že by se zohýbal a už nešel nikam :-D zítra cestou do práce zkusím Auto Kralupy, jsem s nimi už dohodnutý :)

<br />

<br />Že já blbec to dotahování kol odkládám, vždycky zapomenu a dotahuju na cestě... %-)

Odkaz ke komentáři

Tak hotovo, v Kralupech měli jen univerzální, ale bohužel se kroužek po obvodu točí, takže nic. Servisák říkal, že to vypadá na Audi šroub. Jel jsem do Porsche Prosek a v Audi mě odkázali do VW. Tam jsem šel do ND, odkud mě odeslali do servisu, tam se mě někdo ujal po 20 minutách. Tak mu říkám, co chci a on, to ale musíte do ND :-D když jsem mu řekl, že mě poslali tam, tak si vzal šroub a šel do skladu. Po pěti minutách přišel s nástavcem a říká, že jedině objednat, skladem na prodej nemají. Pak říká, vy ho ale asi chcete jen sundat, že. Řekl jsem, že jo.

<br />

<br />Pán šel se mnou ven, sundal 2 šrouby a hotovo. Po otázce na placení říká. A za co? Tak dostal do kapsy a mě zachránil :-D

<br />

<br />Bezpečáky už nechci vidět :-D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...