phob Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 (upraveno) Zdravím, tak jsem se stal taky majitelem Octavie II. Je to auto z rodiny, bylo kupováno jako funglovka, takže vím veškerou historii atd. Chce to Octě věnovat trošku péče, ale jinak plánů už je celkem dost, něco se mi rýsuje v hlavě, tak uvidíme co nakonec uskutečním...Nějaké info:Typ: Škoda Octavia II předFLR.v. 2008Motor: 1.6 MPI 75kwNajeto při koupi: 161000km (rok 10/2014)Barva: Cappuccino metalízaVýbava: 15tky hliníky (zůstanou na zimu), nějaké ty airbagy, aut. klima, maxidot, tempomat, loketka, výhřevy předních sedadel, parkováky vzadu atd.Provedené opravy:- vyměněn servomotorek zámku 5.dveří (zasekl se v poloze "otevřeno" a nešel zavřít kufr)Provedené úpravy:- nakódováno US svícení + corner funkce mlhovek + dvě zadní mlhy- nové znaky vepředu i vzadu- nový kožený volant z OIII - projektorová přední světla + "Osram Night Breaker Unlimited" - kožená hlavice řadičky z OIII - sportovní sedačky - VW Golf VI GTD - LED osvětlení interiéru + SPZ + vnějšího osvětlení v zrcátcích- dodělat osvětlení prostoru pro nohy - kožené madlo ruční brzdy - doplněny brzdící válečky vnitřních madel- RS pedály+nášlap - LED 80W zpátečky- výměna RJ parkováků za FL - RCD510 + FL climatronic- změna podsvícení interiéru ze zelené na červeno-bílou - lišty a podnárazníky v barvě auta- výškově stavitelný podvozek FK- 19" alu Mercedes - zadní tlumič výfuku OFF + RS koncovky - předěláno osvětlení kufru - doděláno osvětlení vnitřních klik - zadní stěrač OFF Nejbližší plány:-Stav tachometru:- 10/2014 - 161000km - 10/2015 - 170500km - 10/2016 - 182400km - 10/2017 - 199500km EX auto: Nějaké foto...A okamžitě se nakódovalo US svíceno blinkrů a do obrysovek se nahodila oranžová žárovka... No a hned jsem se vrhl na nějaké ty detaily... Původní znaky se mi nelíbily a byly už stejně chycené tak se vyměnily za nové a to jak vepředu tak i vzadu ;) Upraveno Říjen 4, 2017 uživatelem phob 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Ahoj a vítej. Ex Golf byl hezký, docela mi přijde až škoda měnit jej za starou Octávku, ale vypadá pěkně a zachovale, pokud se na ní vyřádíš "čistě", proč ne :) Tak ať slouží 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Stickler: Děkuji, no tak samozřejmě mi bylo Golfa líto, ale nakonec se prodával stejně skoro v sérii. Byl to ale ročník 2004, takže Octa je mladší a víceméně i vybavenější než byl Golf. Ale hlavně, ten prostor v kufru se nedá srovnávat. Už loni jsem uvažoval o prodeji kvůli malého kufru, ale letos se naskytla možnost auta z rodiny, tak mi bylo líto ho pouštět do světa když o něm vím první a poslední ;) A jelikož byl v autě gumový hodně jetý volant, který se více a více drolil a akorát tak špinil ruce, došlo hned i na jeho výměnu. 4ramenný volant mě moc nebral, byl jsem zvyklý z Golfa na kožený 3ramenný. Podařilo se mi sehnat nový kožený 3ramenný volant z OIII za slušné peníze. Musím říct, že to je oproti tomu gumovému nebe a dudy :) Ještě to chce i tu řadičku z OIII. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Pekna at slouzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 No paráda očekával jsem tě tady ;) auto vypadá fajne po sledování projektu s golfem se těším na současný progress :) volant tiše zavidím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 kurde, ten Golf vypada suprove. Jsem zvedav, co vykouzlis casem na Octe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kašpi17 Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Vypadá zajímavě :)jinak tě tu vítám :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Schavi Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Kluci mají pravdu, Golf byl opravdu pěkný. Ať se Ti s OII také daří ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Děkuji, no uvidíme co nakonec za úpravy vykouzlím :D Ale podvozek a kola jsou základ, takže na jaro snad nějaké pěkné 19tky a stavitelný podvozek ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 na 1.6 MPI davat 19ky? Bejt tebou promyslim... Sam jsem mel tenhle motor a i s 15kama nebyla dynamika zadna slava, pak jsem tam dal 17ky a bylo to hodne znam - dynamika sla o dost dolu, rozjezdy hrozny a spotreba o litr navic, po trech tejdnech sli pryc a dal sem zpatky 15.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Tak nějak. "jednadvojka" jede sice lépe a navíc po čipu si vůbec nestěžuji, ale i tak, ačkoli jsem nad 17" dost spekuloval, nakonec to riskovat nebudu, protože na podobných motorech jsou široká kola sakra znát. Pro mě jsou tedy ty 16" tak akorát :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Myslim ze na ty 1.2 TSI by to bylo v pohode ty 17, ja je mam na 1.9tdi (stejne kW v serii) a jezdi to fajn, ale vetsi kola bych uz nedaval nehlede na to ze bych je stejne nenapsal do TP. A to je dalsi vec proc bejt tebou ty 19ky nedam ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
David46 Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Ten volant z OIII má stejné úchyty jako z OII ? Planuji do své OII FL RS dát volat z OIII RS tak se chci zeptat :)popřípadě nemáš nějake foto předělávky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Vítej Golf byl parádní, tak su zvědavej, co předvedeš na octě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Děkuji všem za přivítání. Jinak ke kolům. Nejsem závodník, kdyby jo tak si přece nepořizuju 1.6tku :), která i na těch 15" není zázračně čilá... Takže si myslím že 19" i na 1.6 nejsou problém. A ohledně šířky, není přece nikde řečeno, že na 19" nemohou být užší pneu jak na 17-18" ;) Na Golfu jsem jezdil s extra těžkými koly z LandRoveru a zvládl jsem to, taky to byla 1.6tka, akorát FSI. O zápisu do TP se musím ještě informovat. David46: fotky z výměny nemám, ale kadopádně byla to pouze výměna kus za kus, díky tomu že se nejedná o MF volant. Takže sundat původní airbag, odpojit ho, odšroubovat šroub co drží volant, sundat volant a v opačném pořadí nasazení volantu z OIII. Konektor na airbag je totožný ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Tak golf je o par set kilo lehci, a FSI melo tusim o 10kW navic v 1.6 pokud se nepletu. Ale uvidis treba ti bude vyhovovat, ja rikal jen svoju zkusenost :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Boooger Odesláno Listopad 5, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2014 Taky tě tady vítám ;) přeju hodně spokojených kilometrů bez nehod!!!! Ten volant je super! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2014 Tak se mi podařilo ukořistit nová projektorová světla, hned jsem je osadil žárovkama "Osram Night Breaker Unlimited" a svítí to parádně. A tady je fotka k porovnání lomu světla, vlevo je čočka+night breaker a vpravo klasika parabola+nějaká noname žárovka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Listopad 12, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2014 Mam taky projektory a je to relativne srovnatelne s xeny s temahle zarovkami 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Listopad 12, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2014 Parada taky je mam na svem planu :) zarovky mam uz ted tak jen ta svetla :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 13, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 Připojuji se k pochvale s Golfem a u takovýhle "nemocných lidí" nezůstane jen u znaků, znám to od sebe :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 Děkuji, snad se mi povede udělat s OII něco podobného ;) A dnes dorazil další díl, kožená řadička z OIII :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 Tak řadička už je v autě (díky Timile za tu koženou manžetu). Zkrátil jsem u výměny i tyč řazení o 3cm (měl jsem to tak i v Golfu), a je to rozhodně lepší ;) A ještě dorazil balíček s LEDkama do interiéru a do osvětlení RZ :) už jsou v autě, tak jsem zvědav jak to bude svítit ve tmě... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Listopad 18, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 Parada jswm zvedavej na ledky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 a dorazila další věcička: footwell vč. sady LEDek přimo pro něj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Hezky zabaleno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phob Odesláno Listopad 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2014 tak dnes jsem si nadělil vánoční dáreček :) jsou už v autě včetně footwell osvětlení, ale už bylo pozdě a nebyl čas ani nálada něco fotit... přikládám aspoň jednu fotku mobilem pro srovnání ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Moc hezké :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Nadhera 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martty23 Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Paráda! Budeš potahovat i sloupky stejným vzorem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.