Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...

Guest astrid

Doporučené příspěvky

• o 2 roky později...

Zravim, viem že tato tema je o kupe jazdenej oktavky, ale zaujimala by ma jedna vec, a možno nielen mňa.....

Vie si niekto tipnuť, alebo podľa nejakeho stareho katalogu-časopisu odhadnuť koľko mohla stať nejaka konkretna oktavka za nova, teda keď ju kupil prvy kupec v autopredajni?

Napriklad moja, Oktavka sedan, 1,9TDI, 66kw AGR, GLX, rok. vyr. 1998,Predne a zadne okna v elektrike, spetaky tiež, imobilizer, central, manualna klima, 2x airbag, ABS, 6x repro, palubny PC,vyhrev zadneho okna a speťakov, hmlovky...to je asi tak všetko(ospravedňujem ak je tam niečo napisane zbytočne a je to štandard, lebo neviem čo je u GLX štandard a čo bolo za priplatok)

Ak by niekto vedel odhadnuť-tipnuť-zistiť cenu, bolo by to zaujimave a potešilo by ma to, pripadne ma presmerujte do nejakej vhodnejšej temy ak som netrafil spravne. Dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Koukám předběžně po nějaký octě a narazil jsem u jedný v kódu výbav na toto:

Q4H = Sport-komfortní sedadla vpředu

To znamená co? Měly by tam být sedačky jako v RS akorát s jiným potahovým materiálem nebo takhle značili i obyč sedačky?

V autě jsou tyhle:

al14312.jpg

Za další, myslíte si, že za takových 95-100tis. se dá sehnat slušná OI 1.6 případně 1.8T (TDI nepřipadá v úvahu kvůli krátkých jízdám) s nějakou tou výbavou (alespoň klima, okna v el., centrál na DO, pal. PC, 2xbag). Nerad bych koupil za 100 a hned dalších 30-40 do toho vrážet. Samozřejmě počítám s komplet rozvody, olejem a filtry. Auto bych si rád nechal minimálně 5 let možná i více...

Odkaz ke komentáři

Na šíbr se vybodni - jsou (budou) s tím jen problémy. A věř, že profukování je ten nejmenší.

:angry:

Auto jinak docela pěkné - až na ten motor, ale když se po takovém autě díváš, nejspíš ho chceš... Podle mě je 1,6 dost slabý a žravý.

A ještě jedna věc - cena je dost vysoká. Pokud se nějak s prodávajícím domluvíte, mohla by to být dobrá koupě. Zvýšenou pozornost věnuj předku.

Schvaluju to, že koukáš po autu, co už má nějakou výbavu. Je to lepší než tam pak něco dodělávat. :palec:

Odkaz ke komentáři

Taky se mi moc nelíbí vysolit tolik peněz za skoro 10 let starý auto ale bohužel koncern je u nás nadhodnocen a zvlášť octávky, ještě když je to od nenažraného bazárníka... :(

Proč 1.6? Momentálně jezdím denně 4+4km na/od autobusu, párkrát do měsíce jedu až do práce, což je 23+23km. Sem tam nějaký ten výlet a cesty po okolí většinou do těch 20-25km. Letos počítám s nájezdem kolem 10tis. km a spíše kratší trasy. Za poslední měsíc najeto pouze 520km ze 2/3 město a spotřeba s tím, co mám v podpisu je 9,3l/100km. Nafta (ikdyž bych jí konečně rád zkusil) je tedy mimo hru a krátký trasy by motoru nedělaly dobře ani na spotřebě bych neušetřil. 1.4 16V nebo 2.0mpi nechci. Zbývá 1.6mpi a 1.8T.

Origo šíbr je náhodou perfektní věc. Mám ho 3 roky v autě, nic nefouká, neteče ono ani nemůže pokud nejsou ucpané odtokové hadice. Dodělávaný střešní okno bych nechtěl a věřím, že může fučet a téct do auta. U šíbru se může poškodit leda mechanismus zavírání (hlavně GIII na to hodně trpěl) případně odejít motorek.

A výbava, po zkušenosti se současným autem, kdy jsem dával např. do zadu kotouče místo bubnů, cupra sedačky, H1+H1 lampy místo H4, zpožďovač vnitřního osvětlení, DO k centrálu + origo vystřelovák, dvoutónová houkačka a další věci, na které si zrovna nevzpomenu, bych radši koupil auto s výbavou/doplňky aby mě pak nelákalo něco dodělávat, protože tyhle dodělávky vyjdou na víc než když člověk koupí vybavené auto dle představ.

Odkaz ke komentáři

Já mám origo okno webasto. Auto je staré 8 let z toho jezdí cca 6 let a ač jsem okno také při koupi chtěl - už bych ho nechtěl. Přesně - jak píšeš na golfu 3 bylo střešní okno spíš za trest. U oktávky (musím zaklepat) funguje, ale fučí mi tam. Byl jsem to nechat seřídit přímo ve škodovce. Lítalo jich kolem toho 5 a nakonec to nějak seřídili, ale úplně ideální to není. Nehledě na to, že pevná střecha nemá tendence se tak kroutit. Fakt bych moc nenadával, že na autě, které chceš nebude...

Pokud najedeš 10 tis. tak chápu, že nevyužiješ diesel power (u když cena toho auta by spíš seděla na naftu). Ale taky bych úplně nezazdíval možnost 1,8T. :) Záleží, jaký máš vztah k autům. Nějakou tu zábavu si užiješ i s 75kW ale... Jak říkám - je to o lidech a rozhodně nemám v plánu Ti nějak měnit výběr. :)

Výbava je super věc. Já kupoval plnou palbu, ale pořád něco dodělávám. Já jsem ale uchyl. :D

Odkaz ke komentáři

Kde byste mi doporučili koupit octu? V bazaru se mi moc nechce, říkám si jestli nebude lepší zkusit štěstí u dealera škody. nejlíp asi od soukromníka. Bohužel v benzínech je dost mizerný výběr a zvlášť u 1.6 bývá i mizerná výbava, přeci jen to byla asi nejrozumější verze z pohledu cena/užitná hodnota pro českou rodinu, která byla ráda, že si koupila octávii a na výbavu už nezbylo a firmy braly (S)TDI...

Nabídky sleduji každý den a že by mě něco zaujalo se bohužel říci nedá :(

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Doposud jsem se nebyl podívat na žádné auto jen sleduju inzerci na koncernových klubech a inzertních webech ale abych řekl pravdu, tak zatím mě neoslovilo žádný auto abych si z něj sednul na pr*el a jel se na něj podívat. Kdybych aspoň mohl koupit naftu, to by snad nebyl problém ale v benzínech je to velká tragédie.

Ještě dotaz: myslíte, že těch 100-110tis. je v dnešní době na solidní OI s nějakou tou výbavou v benzínu dost? Nebo mám spíše počítat s autem v horším stavu?

Odkaz ke komentáři

Bezpecny predjeti nebo vykon navic neni zadna znamka zavodeni.

Spotreba je u obou podobna, snad si nepredstavujete, ze bude rozdil ve spotrebe 2 litry. Zalezi na noze ridice. A jestli budes jezdit s 66 za 5 a s 81 za 5,1, tak to bych fakt neresil.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...