Guest astrid Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 (upraveno) Zdravím všechny členy, chystám se zbavit své úžasné Audi a koupit Oktávku. Chtěl jsem roky 2000-2002, 1.9TDi. Můžete mi prosím říct nějaky tipy, rady, postřehy na co si mám dát při koupi pozor apod. Určitě jste plni zkušeností, zato já vůbec. Budu rád za každý příspěvek. Díky moc. P.S.: o kolik je větší spotřeba u čtyřkolky oproti normálu? Upraveno Únor 1, 2010 uživatelem astrid Sloučena podobná témata 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 (upraveno) neni tady uz nekde podobny tema? zkus pohledat, ja mam pocit, ze uz se to tu resilo jinak nejvetsi problemy byvaji u rotacek se zadrhnutyma lopatkama, auto pak pada do nouzaku, to je asi nejvetsi investice. No a pak normalni veci, na ktery by ses dival u ostatnich aut stary Octavky jsou drzaky :P tady mas tema o 4x4 http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=352 tady dalsi tema o koupi auta http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=1822 Upraveno Leden 8, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest astrid Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 jj už jsem to pročítal. dobrý rady. koukal jsem že ta spotřeba je o cca. litr větší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 jo, u ty nafty to bude tak litr, ale zase starosti o Haldex, tam bych si to rozmyslel, jestli je 4x4 opravdu potreba preci jen to bude starsi ojety auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest astrid Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 názor na toto: http://skoda.sbazar.cz/nadherna-skoda-octa...c-o3515445.html a http://skoda.sbazar.cz/skoda-octavia1-9tdi...v-o3516756.html někde sem tu četl, že pánové ze severu umí divy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 vypadaji obe krasne, ale vis jak to dneska funguje je tu nekde sekce s opravenym autem, kompletne rozrezanym a zase poslepovanym... nikdy bys to nepoznal a tyhle auto muzou byt klidne to samy :( mne se treba libi tahle http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=63606 nebo tady http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=82047 kdybych kupoval z bazaru, tak jedine s kompletni dokumentaci a s overenim vsech udaju v databazi skodovky. I kdyz je fakt, ze moje Octavka taky jezdila celou dobu do origo servisu v CB a kdyz jsem se jednoho chlapika ptal, jestli by mi nenasel udaje o opravach, tak rekl, ze nic nenasel ;) a pritom tam to auto jezdilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Dneska už není zárukou ani ta veškerá dokumentace, kupoval jsem auto co mělo mít zaručený kilometry přímo od dealera škodovky a bylo stočený o cca 50tis.km... Takže si vzít někoho kdo dělá auta a pořádně prohlídnout, na kilometry nekoukat, většinou nejsou skutečný a kolikrát je lepší auto co má 200tis. než nějaký se 100tis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 svata pravda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 No jo ale pokud se to vse nejak navazuje na sebe: kompletni dokumentace, stav vozidla, interier, majitel (jestly to neni nejakej "turek" ktery dela v bazaru s slepovanyma autama), pocet majitelu, gde se s tim autem jezdilo, a hodne hodne dalsih informaci a pak clovek dostane nejakou prestavu o kompletnim vozidlu tak to nemusi znamenat spatnou koupi. Chce to hodne overovani, zahledavani detailu a podobne ale ze neni mozne najit zahovalou O1 v dobrem stavu za slusni penize tak to ne! Ja 2 roky hledal Octavii pro mne a nakonec ji nasel ;) P.S. Pokud najdes nejakej zajimavej kousek tak to pokud vifot a hod to tady a uvidime, pomuzeme odhalit (v ramci moznosti) nejake nepravilnosti a detail o aute, treba negdo bude vedet gdo s tim jezdil a co a jak! proste tak nejak se vzajemne pomahat! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
artin Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 Zdary, tak sem měl zajímavej telefonát. Známej mi nabízel Octavii 1998 1,6 GLX 55kw najeto 200 000km... (zvládnul 50 000km za rok)což je podlé meho dost. El. zrcátka, okna, posilovač, ABS, střešní okno na el. víc toho nevim. Cena je velmi zajímavá a to 35 000kč. Bohužel na autě je potřeba udělat spojka a brzdy. Nevíte jaka je daň za přepis auta u octavek? napište mi jaký na to máte názor, ja se nějak nemůžu rozhodnout. Mám čas do zítra do 15:00 kdy se na ní jedu podívat. Jo a ještě ta 1,6 je stejná jaká se dávala do feld?Na kolik mi vyje ta spojka a bzdy když si to budu dělat sám a ještě sou nějaké věci na které bych se měl podívat když má motor tolik najeto? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 za ty prachy je to parada.....to ber 0 Citovat Odkaz ke komentáři
artin Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 dík, nějaký další názor? :-D ted sem počítal na kolik by mě to vyšlo i s opravou spojky a brzd + přihlášení a stálo by mě to 44 000kč což uz je dost bych řek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 No hlavně co vím co psali kluci o těhle motorech tak to byla s octou tragedie. Ne že by to nebyl držák,ale to auto prej vubec nejede. ale osobně nemůžu soudit... Snad ti tu k tomu někdo znalý napíše více... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 ja bych to nebral... ;) tech 55 kW je fakt malo :) a uz to mas 11-12 let stary auto. Zalezi, na co to auto chces mit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
artin Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 ja ted jezdim ve felde 1,3MPI 50kw r.v 2000 takze to nebude zas takovej rozdil... ted auto slouzi hlavne jako preprava do skoly 15mk deně a asi je blbost abych to menil kdyz mam v planu tak za rok az skoncim skolu si poridit nejaky silnjsi auto okolo 100kw... tak nic dik za ochodu a dystak to smazte at se vam to tu neplete 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 tak to bych nad tim vubec nepremyslel a dojezdil tu Felicii :) byl by to zbytecny kup 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 No motor je slaby ale pokud ta octa nebyla bourana tak bych sel do toho. Clovece ono se ta octa ne da srovnavat s feldou co se tyce bezpecnosti. A to by podle mne dnes byl hlavni duvod na vimenu auta. Vim ze mozna je pozde a ze jsi se rozhodl ale jestly ta octa neni v demolicnim stavu tak za tech 1400 euro je poradna koupe. No a jestly se Ty casem auto zacne libyt tak vymenis nektere dily za silnejsi z 1,6 74kw a pak to chipnes a s tema opravama (brzdy a spojka) budes podle mne jezdit pristih rok-dva (mozna i vice) za nejakih 2000 euro coz je fakt smesna cena za takovej kus auta. Feldu mam rad a auto je podle mne bezva auto ale s octou se to neda srovnavat. Jenom muj nazor ale zase z druhe strany octa neni octa pokud pod kapotou ne klepe TDI :) , takze osobne bych setril na TDI-cko a ne utracel ted penizky, ale pokud je Ty benzin OK a nenajezdis moc za rok tak bych do te 1,6 jel! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 cena je taková že za ty peníze sotva koupis nejakou feldu...ja sem velky odpurce feliček ;) protože každy druhy feliciař se snaži predjiždet oktavku...nechapu proc... a za ty penize....když udelas brzdy a spojku..coz neni takova castka(do 8 tis komplet) tak to auto bude jezdit bez problemu dalsich nekolik let....felda a oktavka se nedaji srovnavat a ten vykon..je to malo ale na nejake jezdeni po meste to staci... moc to nezere a je to celkem nezpochuchovy motor a pokud je v dobres stavu...feldu jeste prodas tak to nebude tolik penez....a budes mit auto ktere je uplne nekde jinde co se tyce bezpecnosti,jiznich vlastnosti, pohodli atd... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 Presne tak jak rika Vsemi. A pri jizde mimo mesto, ten motor pri rychlosteh vic jak 80km/h nebude o moc linejsi nez je ta 1,3 ve feline (monza i opacne), protoze ta 1,3 je bomba do cca100km/h a pak uz se trapy. Ale bezpecnost a pohodly se mezi nima srovant nemuzou! Jednoduse jsou to smesne prachy za takovej kus auta a je to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 bude to pro nej zbytecna investice ;) ta koupe by nebyla rozumna, jestil chce za rok auta menit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 já bych to bral za ty prachy, za rok pudeš do práce. A než si našetříš na novou káru tak jí ještě užiješ. Už jen pro tu bezpečnost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 No ponekud houmik ma pravdu ale investice do vlastni bezpecnosti neni uplne zbitecna. Pokud koupi ted tu octu tak mozna nebude treba menit auto za rok, mozna ani za 2 roky a za tu dobu lepe nasetri a koupi neco poradneho. Todle rikam jenom pro pripad ze ta octa neni uplnej kram!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
artin Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 Ja se na ni asi fakt vyprdnu.. na rok to fakt nema cenu.. pořádné auto bud kupovat na 100% příští jaro a kuli roce kupovat jine auto nema cenu. Já bych si ji určitě nenechal dýl, jelikož na to jiné o dost tříd vyžší auto mám už ted, ale nechci ho ted kupovat když nemám příjem tak bych třeba nemel na nové turbo/váhu vzduchu a takové ty dražší záležitosti. jenom pro představu jedna se O alfu romeo 147 1,9JTD 16v 103kw a doufam že mě ted tady nebudete kritizovat že alfa je poruchova a tak mam ve svém okolí 2 a ani s jednou nejsou problémy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 to uz bych radsi pritlacil a koupil 159 :) alfy jsou nadherny, taky mame doma ted Itala, tak uvidim, jak dlouho vydrzi :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Leden 11, 2010 Sdílet Odesláno Leden 11, 2010 AR147 je o dost tříd vyšší auto??? :) promiň nooo.........podvozek odchazí,nebrzdí to jako všechny alfy atd.... jezdit sem s 156SW 2.0TS selespeed a krom pěkného interiéru v červené kuži na tom nebylo nic dobrého...a ta 147 je ještě horší..a ani není moc mechošu co by to opravovali..ja každeho s alfou taky posílam do pryč...protože tak jak je to to všechno pozapojované atd....nikdy víc.. radsi si to ještě rozmysli a radši kup golfaIV když chceš něco malého 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 Nechtel bych nikoho urazyt,ale porovnavat Alfu 147 s octou je podle mne smesne. Jako nic proti italum ale jednoznacne nic krome zvuku a dynamiky ta auta nemaji s cim by se s octou vyrovanli. Ale pokud se kluku liby alfa at de do ni, nebudeme tady nikoho prinucovat ke koupi octy (nebo skodovky vubec) a pevne doufam ze se mu alfa ukaze jako velmy vhodna a kvalitni koupe ale nejak jsi nejsem jist ze to tak dopadne, protoze obecne skoro kazda alfa-hlavne 147 ma problemy s elektronikou, podvozkem, vrzajicim interierm, ruznimy jinimi pazvuki z karoserie a to o spojeh a svareh a vseobecne o konstrukci skelenu nema cenu mluvit. Octa je proti ni jako tank. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 ja uz bych se treba nebal ted tech novych ;) jeste tak 2 roky pockat a pak bych do nejaky funglovky klidne skocil ale do stary 147 asi ne-e... uz jen ten servis by me sral, je fakt, ze to nechce nikdo opravovat a kdyz jo, tak spatne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 a hlavně se poptej po okolí kdo ti ji bude spravovat...plno servisu obvzlašť alfy neděla..posílají je pryč jako my. proti italum nic nemam..na pracovní letačku sem za par švestek koupil fiata mareu weekend 1,8 a jezdi to v pohode...ani oprava zadna zatim...mam i uz pul roku... jen s tou elektrikou obcas neco prestane sviti atd...ale kdyz clovek vi kam bouchnout tak se to po lehnem pomlaceni zas rozsviti ale do alfy...nwm nwm... hooodne si to rozmysli jinak nova 159 je krasa.....ale to uz je cenove jinde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 159 je uplne uzasna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 alfy romeo jsou velmi pěkná auta,sám když jsem se rozhodoval tak 156 v kombiku s 1,9 JTD hrála prim,jenže...např. nejde měnit samostatný čep na rameni (rameno okolo 5tis.) je to ital takže všechny neduhy stím spojený a v poslední řadě ceny dílů. Při testech ji chválí ,že má výborný vlastnosti atd.i ten vnitřek je pěknej,hlavně se mi líbí ty 3 zapuštěný budíky v prostřed. Pokud máš někoho v okolí kdo se specializuje jen a jen na alfy tak by nemusel být problém,ale jinak? Už jen blbej kabel VAG už má snad každej doma. A octavku s 55kw bych nebral,když vezmu ,že mi do ní sednou 3 standartní češi (nelze brát podvyživence z reklamních letáků ) a já + nějaký věci,tak aby odjela z parkoviště :( Samozřejmě je to tvoje věc ,já to neplatím ;) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.