Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...

Guest astrid

Doporučené příspěvky

Guest chipmann
Tak to asi každý, proto je jich tam nejvíce, i přesto, že se má jezdit vpravo. Já jezdím 150 a uplně stačí. A klidně můžu napsat, dříve jsem měl upravenou š. 125 a ta lítala i 180 km/hod, takže jsem bral dost aut na dálnicích. Na to nezapomenu. Kam se na to hrabala octávka.

Hmm dobrý no ;)

Odkaz ke komentáři

Jsem to tak jako zběžně pročet.... :rolleyes:

1.8T má dvě varianty-starší s lankem a novější s el. plynem

Octavia 1,6 55Kw nebyla v "těch letech" ze Škodovek nejslabší ani náhodou....1999- 1.0MPi-F1, 1,4 44KW-F1, 1,4 55KW-O1, 1,9 SDI-F1 a O1... ;)

Karátek to napsal trochu nešťastně s tou 1,8T. Já jsem měl též tu čest se se 110Kw variantou svézt. Motor už má přes 300 000Km, takže mi přišel přeci jen trochu "unavený". Toho turboefektu jsem si ale všiml taky. Je dost výrazný-možná jak u které varianty. Lehce nad 2000ot. mi přšel takový "zmatený"...turbo ještě nezačalo tlačit tak jako by bylo potřeba. V těchto otáčkách 55Kw působí trochu víc nad věcí. Při šlápnutí na plyn zabere kdežto u té 1,8T to chce podřadit, aby začalo tlačit turbo. Je to oblast cca 1700-2100ot.

Ale jak se chytne turbo, tak se to samozřejmě nedá srovnávat. U 1,8T to jde exponenciální řadou nahoru kdežto 55Kw si spálí jen to co si přes ten jeden sací ventil sama nasaje :)

Asi nejsem na turboefekt z té "atmosféry" zvyklý - to je jasné ;)

Příští týden mám se svojí jet dálnici v pěti lidech...ehm...mám jet v odstavným pruhu, nebo po vhodné souběžné polní cestě s D1??? :) :lol:

Odkaz ke komentáři

Já měl služebku 1.8T z 98 úplně novou a nalítal jsem na ni 150 000 bez závady. Byla s lankem a elektronický plyn přišel až později. Při normální jízdě měla pěkně malou spotřebu, okolo 6 l až 7 l. Ale dokázala si vzít i 15 l. Než zabralo turbo, tak se nic nedělo a když zabralo, šlo skoro o kopanec. Ty s tím el. plynem byly takové pomalejší.

Právě u té 55 kW se mi líbí zátah pěkně od spodu, i když nejede tak rychle. :rolleyes:

Rozhodně se neboj jezdit plně obsazený, já jezdím často po dálnici a je nás 5, i když mám zaplou klimu, tak stále je motor živý a zrychlím docela slušně, lépe než Felicie a o to jde, máš pohodlí a bezpečnost. Do táhlého prudčího kopce už je to horší, musím podřadit na 4. Max na tebe někdo zabliká, tak těm pár bláznům uhneš a je to. Těch 150 můžeš jet stále, jen ty kopce budou slabší, jako u mě, ale 4 jede i do kopců bez problému. :)

Odkaz ke komentáři

Octavia 1,6 55Kw nebyla v "těch letech" ze Škodovek nejslabší ani náhodou....1999- 1.0MPi-F1, 1,4 44KW-F1, 1,4 55KW-O1, 1,9 SDI-F1 a O1... :o

Karátek to napsal trochu nešťastně s tou 1,8T. Já jsem měl též tu čest se se 110Kw variantou svézt. Motor už má přes 300 000Km, takže mi přišel přeci jen trochu "unavený". Toho turboefektu jsem si ale všiml taky. Je dost výrazný-možná jak u které varianty. Lehce nad 2000ot. mi přšel takový "zmatený"...turbo ještě nezačalo tlačit tak jako by bylo potřeba. V těchto otáčkách 55Kw působí trochu víc nad věcí. Při šlápnutí na plyn zabere kdežto u té 1,8T to chce podřadit, aby začalo tlačit turbo. Je to oblast cca 1700-2100ot.

Ale jak se chytne turbo, tak se to samozřejmě nedá srovnávat. U 1,8T to jde exponenciální řadou nahoru kdežto 55Kw si spálí jen to co si přes ten jeden sací ventil sama nasaje ;)

Asi nejsem na turboefekt z té "atmosféry" zvyklý - to je jasné ;)

Příští týden mám se svojí jet dálnici v pěti lidech...ehm...mám jet v odstavným pruhu, nebo po vhodné souběžné polní cestě s D1??? :) ;)

Na teba sme tu čakali :) ! Konečne v tom spravil poriadok odborník na motory OI :lol: !

Odkaz ke komentáři
A přesto je 66kW trvanlivější a lepší. Proč studovat, realita je snad lepší a pravdivější, ne?

dej mi nejaky dukaz v tom, ze jsou ty motory jiny a ze je 66ka spolehlivejsi, nez 81ka :lol: v cem? :) tohle je proste kravina. Mozna ti to prijde kvuli tomu, ze tech 66 jezdi vic. Obe motorizace trpi na zatuhly turbo, spatny hadicky, vaha vzduchu, ventil N75 atd, to je tak vsechno, asi nejzavaznejsi poruchy. Rekni jednu poruchu, kvuli ktery je 81ka horsi :rolleyes:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Houmi: o těch 66kách se říka že sou spolehlivější ,že se nesere turbo protože ty starší modely neměli naklápění lopatek...těch motorů bylo víc typů... tak se to nesralo..a s toho vznikl mýt že 66ky jsou lepší...přitom už se pak zapoměl že ty novější modely už to turbo měly stejné a bylo to řešené vstřikama...

a jed v 1,6 55kW v 5 lidech 150???ty voe...tak to je hustýýýý :rolleyes: to asi blikají ti za tebou často :)

Odkaz ke komentáři

VSemi: to vim, taky jsem to tady zminil, ze byly ty stary obtokovy (snad to pisu dobre) 66ky. Ale pan mi neodpovedel na to, jaky motor mysli a rovnou to vzal vsobecne, jako ze je proste 66 lepsi motor nez 81 :rolleyes: kamarad ma tenhle starej motor a co se mu nestalo? Odeslo turbo, ha....

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Houmik uz jsem to rek. Mezi lidma je jeste takova zabluda ze ty 66kw maji klasicke turbo (malo gdo vy ze tam jsou i ta VTG turba) a prave to stare turbo je trosicku ale trosicku mene nahilnejsi na problemy a pak proto jsou mezi lidma takove reci ze je 66kw spolehlivejsi nez 81kw. A take proto ze ten 81kw ma o 20koni na vic a to z stejneho objemu tak si lidi mysly ze to uz je vrhol a ten uz nemuze byt tak spolehlivej jako priskrcena verze. Ale to ze se z takoveho objemu vytlacovalo i 150koni dokonce i 163 (Ibiza Cupra nebo FR jak se ji rika) a ze ten motor je jen nepatrne horsi s opotrebenim nez klasicka rotacka 66kw to uz nikoho ne zajima. Jeste jednou, to je ten samej motor, akorat soft, vstriky (ktere se lisi jenom objemem nicim jinym - takze vina nemuze byt na jejih stane) pripadne turbo (ale podle mne je to na ridici jak komu ten turbo vzdehne - samo ze maji urcitou zivotnost ale nejvic se na jejih zivotnosti podepise olej a majitel), takze to ze ta 66kw je spolehlivejsi bych nerek a i gdyz ji vlastnim tak v to neverim. Spis bych se priklanel tomu nazoru ze ta 81kw vidrzi dele protoze ji clovek nemusy slapat za krk aby jela jak je to negdy nutne u 66kw verze. Ale 100 lidi = 100nazoru.

Doufam ze jsme se shodly ze 1,6 55kw neni spatnej motor ale dynamicky ze neni zadnej zazrak. Proste drzak jak SDI, pro lidi kterym dynamika neni na prvnim miste. Muj 66kw TDI ma problemy do kopce gdyz je tam 5lidi na palube a treba neco v kufru (a az zapnu k tomu KLima tak to uz zadna slava neni), gde pak 55kw, ta uz se musi posrat strahy jak uvidi nejakej vetsi kopec - ne ze bych neco vycital tomu motoru (a ani majitelum takovych verzi) ale pravda a logika rika ze 55kw + 1,4-1,5tun (obsazena octa) + nejmensi kopec + pripadna klima = NEdynamika. Pro klidne ridice mozna akorat (ja osobne takovy nejsem ale nejsem ani ten gdo musi predjet za kazdou cenu) ale pro mne (a verim ze i pro vetsinu tady z fora) apsolutne nedostacujici.

Pac a pusa.

Odkaz ke komentáři

Octavia 1,6 55Kw nebyla v "těch letech" ze Škodovek nejslabší ani náhodou....1999- 1.0MPi-F1, 1,4 44KW-F1, 1,4 55KW-O1, 1,9 SDI-F1 a O1... ;)

Ale jak se chytne turbo, tak se to samozřejmě nedá srovnávat. U 1,8T to jde exponenciální řadou nahoru kdežto 55Kw si spálí jen to co si přes ten jeden sací ventil sama nasaje :)

Asi nejsem na turboefekt z té "atmosféry" zvyklý - to je jasné :o

Příští týden mám se svojí jet dálnici v pěti lidech...ehm...mám jet v odstavným pruhu, nebo po vhodné souběžné polní cestě s D1??? :) :lol:

Hmm no unaveny motor v 300tis km dokazuje ze se k nemu nechovali moc hezky to prvni detail. Druhy detail, velkOU turbodirU, ma za nasledek vetsinou zasvinena klapka nebo celkove klapka pred exitem - u lankovych variant plynu normalni zavada. Pokud je motor v kondici prakticky od 60 nemusis radit, slapnes a jedes.....na 5 stupen teda ;)

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
tak tohle bylo dobry :rolleyes:

Nemáte pravdu motor 1.6 55kw je divoch a v 5 -ti lidech doslova ďábel :) :lol: už koukám na netu po nějaké pěkné 1.6 a TDI hodím ze skály :) ;)

Moc děkuji za osvětu "Karátkovi" :o ;)

Odkaz ke komentáři
Houmik uz jsem to rek. Mezi lidma je jeste takova zabluda ze ty 66kw maji klasicke turbo (malo gdo vy ze tam jsou i ta VTG turba) a prave to stare turbo je trosicku ale trosicku mene nahilnejsi na problemy a pak proto jsou mezi lidma takove reci ze je 66kw spolehlivejsi nez 81kw. A take proto ze ten 81kw ma o 20koni na vic a to z stejneho objemu tak si lidi mysly ze to uz je vrhol a ten uz nemuze byt tak spolehlivej jako priskrcena verze. Ale to ze se z takoveho objemu vytlacovalo i 150koni dokonce i 163 (Ibiza Cupra nebo FR jak se ji rika) a ze ten motor je jen nepatrne horsi s opotrebenim nez klasicka rotacka 66kw to uz nikoho ne zajima. Jeste jednou, to je ten samej motor, akorat soft, vstriky (ktere se lisi jenom objemem nicim jinym - takze vina nemuze byt na jejih stane) pripadne turbo (ale podle mne je to na ridici jak komu ten turbo vzdehne - samo ze maji urcitou zivotnost ale nejvic se na jejih zivotnosti podepise olej a majitel), takze to ze ta 66kw je spolehlivejsi bych nerek a i gdyz ji vlastnim tak v to neverim. Spis bych se priklanel tomu nazoru ze ta 81kw vidrzi dele protoze ji clovek nemusy slapat za krk aby jela jak je to negdy nutne u 66kw verze. Ale 100 lidi = 100nazoru.

Doufam ze jsme se shodly ze 1,6 55kw neni spatnej motor ale dynamicky ze neni zadnej zazrak. Proste drzak jak SDI, pro lidi kterym dynamika neni na prvnim miste. Muj 66kw TDI ma problemy do kopce gdyz je tam 5lidi na palube a treba neco v kufru (a az zapnu k tomu KLima tak to uz zadna slava neni), gde pak 55kw, ta uz se musi posrat strahy jak uvidi nejakej vetsi kopec - ne ze bych neco vycital tomu motoru (a ani majitelum takovych verzi) ale pravda a logika rika ze 55kw + 1,4-1,5tun (obsazena octa) + nejmensi kopec + pripadna klima = NEdynamika. Pro klidne ridice mozna akorat (ja osobne takovy nejsem ale nejsem ani ten gdo musi predjet za kazdou cenu) ale pro mne (a verim ze i pro vetsinu tady z fora) apsolutne nedostacujici.

Pac a pusa.

kuwa ty jsi tak chytrý? :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Zbytečný je něco vysvětlovat, oni mají pravdu a ostatní tomu nerozumíme. Já jsem s nimi skončil, aspoň vím s kým mám čest a je nesmysl se s nimi bavit. Ještěže je tady dost lidí co mají rozum na správném místě a používají ho.

Tak tak :rolleyes: :)

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Nj když ono myslet znamená většinou hovno vědět :rolleyes: :) v tomto případě to spíš znamená že se s tím dotyčnej nesvezl a 1,6 55Kw viděl tak akorát v bazáči :)

No toe taky možný ,ale v tom bych to neviděl ;) jak jen to půjde tak si domluvím sprinta s kamarádovo 1.6-tkou tak jsem zvědavej jak se bude sbírat s nízkých otáček mám to sice silnější ,ale budu mít o dost větší a širší kola :lol:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Nj, ale když o tom nic neví, tak proč ze sebe dělá chytrého a blbě kecá? Takový mám nejraději.

Nevím jak zrovna ty můžeš soudit a urážet lidi když je tu na foru absolutně neznáš !!!!!!

Odkaz ke komentáři

karatek: v té 1,6 55ce sem jel několikrát..... :rolleyes:

a je to podle mého názoru utrpení...naštěstí sem s tím jel kousek po městě a to mě stačilo... nedokážu si představit s tím jed někde na dálnici....

já mam zas nejradši když mě někdo s takovým motorek přednede z kopečka a pak se mě při jizdě do kopce motá před autem...

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
karatek: v té 1,6 55ce sem jel několikrát..... :rolleyes:

a je to podle mého názoru utrpení...naštěstí sem s tím jel kousek po městě a to mě stačilo... nedokážu si představit s tím jed někde na dálnici....

No to já jsem v ní jel až na slovač a bohužel skoro stále po dálnici a ta spotřeba brrr jenže........ :)

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
karatek: v té 1,6 55ce sem jel několikrát..... :)

já mam zas nejradši když mě někdo s takovým motorek přednede z kopečka a pak se mě při jizdě do kopce motá před autem...

Musíš hodně problikávat to mají řidiči 1.6 55kw rááádi :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
No to já jsem v ní jel až na slovač a bohužel skoro stále po dálnici a ta spotřeba brrr jenže........ :)

si to nějak blbě řídil....páč to je raketa co pomalu ani nejede ale skoro letí :)

sem právě jen v BMW 330D 170kW....super car a měl super spotřebu na to že to hnal a je to 3litr.... a když sem s toho lezl tak sem si vzpoměl na karatka.... :lol: NIC MOC :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...