Ladews Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Ahojte, mohl by mi prosím někdo poradit co všechno koupit, když chci dělat rozvody (řemen,kladky,napínák atd.) nevím totiž co všechno přesně je potřeba. Popřípadě nějaké odkazy. Díky moc :-) Jinak jde o 2.0 TFSI 147 kw BWA. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hlavi Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Čau, taky mě to za chvíli čeká... Já mám připravenou tuhle sadu. http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-vod-pumpa-15-15?brand=SKODA&model=OCTAVIA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Prosinec 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2014 Čau čau, to asi bylo ono + ta vodní pumpa, já si totiž nejsem jistej jestli se nemění ještě něco. Nemusí se to dělat pokaždé s rozvody ale asi občas by to chtělo, možná je to jen můj nějaký blud. Jinak k té sadě, nevím nevím značka mi nic neříká, aby to nebyl nějaký aušus, jinak cena slušná 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Ne, nemění.Kolik máš najeto km? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 9, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2014 Pumpu ideálně vyměnit.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Prosinec 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2014 Mám najeto 187 tis. ale člověk nikdy neví a nerad bych se dočkal toho, že se mi rozletí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pitrspet Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Při tomhle nájezdu bych vyměnil i řetěz s napínákem na druhý straně a zdvihátko vysokotlaký pumpy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hlavi Odesláno Prosinec 15, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 A co se ti na te sade nezda ? Kladky jsou INA, remen CONTITECH a pumpa od HEPU, jedny z nejlepsich znacek co muzes koupit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Prosinec 16, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 Říkám, moc se nevyznám co se rozvodů týče. Při tomhle nájezdu bych vyměnil i řetěz s napínákem na druhý straně a zdvihátko vysokotlaký pumpy. neměl by jsi prosím nějaký odkaz?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pitrspet Odesláno Prosinec 19, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 Řetěz rozvodu -06D109229B, napínák řetězu 06F109217A, zdvihátko pumpy - 06D109309C, vše seženeš v CC-AUTODÍLY. Hlavi ti tu dával odkaz. Jinak ty rozvody od Hepu jsou naprosto v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stenly Odesláno Červen 20, 2015 Sdílet Odesláno Červen 20, 2015 Tiež ma čakajú rozvody... Nejake postrehy?? Niekto niečo poradiť na Slovensku!??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Srpen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2015 Malinko to oživím, dá se aspoň trošku nějakým způsobem poznat jak jsou na tom rozvody? Protože když jsem si udělal kalkulaci toho co jste mi tu napsali tak jsem někde na 10 tis. i s prací a to teď nějak nejde realizovat :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Srpen 18, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 Mozna by o stavu rozvodu mohla napovedet i diagnostiga v sekci motoru, kanal 93, hodota do 4° by mela byt OK, ale to by ti mohli rict k tomu vice spis mistni guru na diag, snad se k tomu nekdo vyjadri. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 18, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 technický stav rozvodů nelze přes diag nijak poznat, pokud nastala horní mez km k výměně nebo leta (6-8) doporučuji co nejdříve udělat, klidně může být řemen pohledově ok, ale čas se nedá zastavit, to samé kladky, dokud se nevyndají prakticky nelze určit jejich stav (ložiska) a narovinu ušetřených 10t Kč může mýt fatální dopady, pokud skočí rozvod nebo praskne, je vršek motoru na odpis, v horším případě i spodek, takže tam už částky na opravu jdou vždy přes 50t Kč a výsledkem je většinou výměna motoru za ten z vrakoviště, kde jsou ceny dle motorizace 25-35t + nutný servis, tzn, olej, těsnění, spoj mat. a právě ty zmiňované rozvody za 10t Kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 18, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 Mozna by o stavu rozvodu mohla napovedet i diagnostiga v sekci motoru, kanal 93, hodota do 4° by mela byt OK, ale to by ti mohli rict k tomu vice spis mistni guru na diag, snad se k tomu nekdo vyjadri. ale tenhle motor nemá řetěz, nýbrž řemen. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Srpen 18, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 chyba u me, neni to 1.8TSi, zbytecne jsem matl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Srpen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 technický stav rozvodů nelze přes diag nijak poznat, pokud nastala horní mez km k výměně nebo leta (6-8) doporučuji co nejdříve udělat, klidně může být řemen pohledově ok, ale čas se nedá zastavit, to samé kladky, dokud se nevyndají prakticky nelze určit jejich stav (ložiska) a narovinu ušetřených 10t Kč může mýt fatální dopady, pokud skočí rozvod nebo praskne, je vršek motoru na odpis, v horším případě i spodek, takže tam už částky na opravu jdou vždy přes 50t Kč a výsledkem je většinou výměna motoru za ten z vrakoviště, kde jsou ceny dle motorizace 25-35t + nutný servis, tzn, olej, těsnění, spoj mat. a právě ty zmiňované rozvody za 10t Kč jojo já to beru, spíš jde o to že nevím kdy byly dělané naposled. A co ty kladky na druhé straně motoru jak psal kolega víše? Je to taky tak nutné nebo tam poznám že začínají dosluhovat a jsou zralé na výměnu? Nebo je to jako u rozvodů bum bác a je hotovo. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bazrs@email.cz Odesláno Srpen 18, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 No zalezi kolik.mas take najeto a pokud mas pres 200tis vubec bych se nedivil kdyby tam byly puvodni rozvody ...a samo ze napinak retezu na leve str.se musi take vymenit a k tomu i retez 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Září 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 14, 2015 Jen bych v tom chtěl mít tedy jasno :-D je tohle všechno co tedy potřebuju k výměně když to chci udělat totálně komplet? SADA ROZVODU+VOD.PUMPAhttp://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-vod-pumpa-15-15?brand=SKODA&model=OCTAVIA RETEZ ROZVODOVY VACKOVEHO HRIDELEhttp://www.cc-autodily.cz/retez-rozvodovy-1 NAPINAK RETEZU OCTAVIA 2http://www.cc-autodily.cz/napinak-retezu-octav-2 ZDVIHATKO VENTILU VYSOKOTL.CERPADLAhttp://www.cc-autodily.cz/zdvihatko-ventilu-1 NEBO MI TAM NĚCO CHYBÍ? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bazrs@email.cz Odesláno Září 15, 2015 Sdílet Odesláno Září 15, 2015 Jj toe vse 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Březen 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2016 Trošku to oživím a podařilo se mi najít tohle: http://www.autodilysebesta.cz/dil&id=530044510&vyrobce=0204 http://www.autodilysebesta.cz/dil&id=711024510&vyrobce=0204 Mám pocit že značka INA se dává jako origo ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
phantasos Odesláno Duben 29, 2020 Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 Ahoj, nechci tu být cejchován a pranýřován, tak nebudu zakládat nové téma a pokusím se svůj dotaz co nejlíp vysvětlit :-) Koupil Jsem Octavia II RS 2007 BWA, naj. 185XXX s chipem. Dle informací prodejce, rozvody měněný nebyly, takže jsem s tím do teď skoro nejezdil a jsem domluven v jednom autorizáku na výměnu rozvodů (pojedu tam a budu se po cestě modlit :-) ). A teď dotaz(y): Jak to, že se při výměně hlavních rozvodů, nemění taky rozvody na vačce (řetěz)? Proč to není součástí jedné výměny? A teď to hlavní - jak moc je tato výměna při takovémhle nájezdu nutná? Ergo, ne že bych chtěl šetřit na autě a neměnit je (vím, že to důležitý), ale chtěl bych je měnit až za nějaký čas (až se kasička zase trochu vzpamatuje). Moc nenajezdím (max 5000/rok a to už je fakt strop), takže mi tu spíš jde o to s jakým ohněm si tu hraju - jestli tu je někdo, kdo se na to vykvajzl a přetáhl tento interval u řetězu a v klidu jezdí, nebo naopak. Hledal jsem k řetězům nějaké info, ale našel jsem jedině na tomto fóru, jinde ne. Tak snad jsem to objasnil jasně :-) Díky za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 29, 2020 Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 ten retez i s napinakem stoji od INA 1500, sroub 70 Kc, tesneni vika hlavy 270Kc, rozdelavat to 2x je blbost, vim o jedne BWA co jezdila na vymenu na prodlouzenej interval a prdl ten retez a ne klasika rozvody, stav km nevim pokusim se ho zjistit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.