MiN Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Dobrého dne pánové, chtěl jsem se zeptat na jednu věc, na kterou jsem narazil při pročítání vašeho fóra. Z počtení ohledně problémů s tímto motorem jsem pochopil, že se motory nějakým způsobem liší. Je to tak? Případně, dá se to vyčíst např. z VIN? Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Ahoj na zaklade kodu motora problemovy je cdaa ak nema historiu nebrat ak ma tak brat len po go motora nove kruzky, piesty, ojnice. Ak by si chcel mozme si zavolat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiN Odesláno Prosinec 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Jde ten kod motoru zjistit z VIN ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Prosinec 27, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2014 Samozřejmě, zadejte vin do dekodéru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiN Odesláno Prosinec 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2014 Máte nějakej dekodér ověřenej? Já jsem jich pár zkusil, a buď o motoru nevyplivl vůbec nic, nebo jen toto: Engine codes possible: BZB, CDAA Což nezní úplně určitě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 27, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2014 a co brani ist do ktorej kolvek skody a spytat sa? ak chces radu a chces presne tento motor chod radsej do audi a4 alebo seat exeo tam su uz motory ktore netrpia tymito vadami avsak vsetky CDAA sa davali do ocatvii, yeti, superb, passat zial 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Prosinec 27, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2014 Prečo pracne zisťovať to, čo máš prilepené na B stĺpiku na strane vodiča dole? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 27, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2014 Z VINka vyctes pouze typ, nikoliv pouzity kod motoru. Na to si musis skocit do autorizaku, kde ti po predlozeni VINka reknou rovnou i nejakou historii o aute. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiN Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 BoboTsi: Díky moc, na základě tohodle jsem to zjistil. Mega. Akorát je to ten slavnej CDAA. Jsou ty motory problémový všechny, nebo od nějakýho modelovýho roku se to změnilo? Já uvažuju o autě, který je vyrobený 2011. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Nemyslím, že ty motory jsou všeobecně špatné. Každý motor má něco. Dá se říct, že cdaa je na tom technicky nejlépe. Ano, nepovedl se napínák řetězu, ale ještě jsem neslyšel, že by Kčkový napínák selhal. Otázka žravosti oleje a následné výměny vnitřku je jak u koho. Obojí u někoho funguje bezproblémově, někdo má problémy s jedním či druhým. Navíc na fórech lidi řeší jen problémy. Kolik je těch co je nemají a kolik je prodaných aut? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Asi tak. Doma máme 2x 1.8TSi se 7st. DSG. A to v superbu II 2010 a Octavii II facelift 2009. Superb: na záruku vyměněny spojky v DSG, převodovka cukala při zahřátí a rozjezdech. Vyměněn komplet celý motor na záruku kvůli spotřebě oleje. Vše bylo řešeno na konci záruky (4roky) a najeto přes 80 tis. km. Napínák byl zatím v pořádku. Octavia: DSG v pořádku, spotřeba oleje v pořádku, napínák v pořádku. Najeto taky přes 80 tis km. Preventivně se bude v blízké době měnit napínák a řetěz, ale jen jako prevence. Obě auta jezdí jen do autorizáku a mění se olej po 15 tis km. To, že koupě 1,8 TSi je více riziková o tom není pochyb, ale je blbost brát auto jen po komplet výměně střev. Ale toto auto bych koupil určitě JEN v min. roční záruce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 (upraveno) to není o tom koupit "rizikové" TSI, ale většinu dnešních moderních motorů. Upraveno Prosinec 28, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 no ak si myslite ze vymena kruzkou a piestov a ojnic je v pohode tak to mate riadne pomylene nehnevajte sa ale je to fail a nezatvarajte predtym oci zato ze iba u par modeloch a ked sme uz pritom vela ludi otom ani nevie lebo su lajici. Ak by som to vedel urcite by som to auto vzivote nekupil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 tak tímhle uvažováním bys nemohl dnes koupit nic. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiN Odesláno Prosinec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 Pánové, díky za vaše názory. To auto má historii v autorizáku, jen zvažuju rizika který se s tím napínákem a řetězem vážou. Ještě jedna taková laická otázka. Dá se stav toho napínáku a řetězu nějakým způsobem kontrolovat? Nebo to prostě jen jednou prdne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Prosinec 28, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2014 vsak to si vymen preventivne stoji to cca 300eur aj s robotou neni to velka ciastka no pravaze ja som s napinakom pocital ale nie s s kruzkami a piestami co material stoji iba 1700eur a kde je este robota. no kupil by som auto kde nemusim menit pol motora 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dimebag Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Ahoj, mám možnost koupit v auto esa octavii 1.8 TSI 2009 v dobré výbavě za cca 260 korun. Má najeto 84 000 km 3 záznamy v servisní knížce které mi cebie ověřuje. Je to dovoz z Německa, mám strach abych neudělal chybu ty km se dají snad ověřit ale nevím jestli i to jestli bylo auto někdy i bourané. Jo a na bazaru stojí od července což mě taky trochu mate. Nemám nikoho kdo by mi auto prohlédl, bude to asi risk co Několik lidí mi řeklo že Esa vozí z Německa skoro jen bouračky a stáčí km. Jsem z toho na palici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 nebrat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dimebag Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 A co tedy dělat?...koupit auto z ruky nebo bazaru? Asi auto které jde jde pořádně ověřit co.....zkusím škodaplus nebo něco podobného tam by to snad mělo být v pohodě.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 skodaplus neni marna volba, nechaji si ovsem zaplatit. Akorat je treba peclive prostudovat Zaznam o stavu vozidla :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dimebag Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 no právě, ty ceny jsou tam vyšší ale snad něco najdu i když 250 tisíc bude asi málo to bude tak na nějakou holotu . Chci benzin těch aut moc není ať 1.4 nebo 1.8, naftu bych v Praze asi oddělal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Koukni na carnext.cz , pár benzínů tam mají a máš jistotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dimebag Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 no dá se tak něco sehnat ale v kombi to nebude lehké....:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 oktávek s 1.8 TSI ted je po netu mraky, vyber si ty lepší a objed je... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dimebag Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 jo je....ale do 250 tisíc v lepší výbavě moc ne. Ale snad bude štěstí a něco objevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Únor 18, 2015 Sdílet Odesláno Únor 18, 2015 Ahoj, no ja osobne po mojej skusenosti ani plna servisna historia ti nepomoze!!! jazdene 1.8tsi nebrat!!!! Clovek je vtedy mudry ked si necha poradit. Staci ze sa raz seknes a poriadne. Treba si uvedomit co robi trh. Trh si staca km a vsetci chcu najviac zarobit a osrat ludi. Ibazeby auto bolo v rodine a poznas ho dokonale. Nebyt naivny ze dobro vytazi. Ja z mojej skusenosti sa trosku uskromnit a kupit nove v zaruke nie sice octaviu ale nieco nizsie ale mas istotu ze ked sa nieco stane mas tam zaruku. Potom sa vyhnes sklamaniu a vybavovaciek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomas.vraga Odesláno Březen 13, 2016 Sdílet Odesláno Březen 13, 2016 Omlouvam se, ale uz sem z tech clanku jelen. Muze mi nekdo rict jestli mam ten dobry nebo spatny motor? :D BZB, 1 798 cm3, 118 kW @ 5 000 - 5 200 RPM, L4, 16V, benzín, TSI, Euro 4, výroba: 2008 / CDAA (CDA), 1 798 cm3, 118 kW @ 4 500 - 6 200 RPM, L4, 16V, benzín, TSI, Euro 4/Euro 5, výroba: 2009 - 2013 Zádržný systém 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 13, 2016 Sdílet Odesláno Březen 13, 2016 Evidentně protože v tom cos sem postnul jsou obsaženy oba. Tak se podívej pořádně jestli máš CDAA nebo BZB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomas.vraga Odesláno Březen 13, 2016 Sdílet Odesláno Březen 13, 2016 Toto mi praveze napsala diagnostika k motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Březen 13, 2016 Sdílet Odesláno Březen 13, 2016 Dobrý je do 08/2009 a od 08/2011 cca. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.