Přejít na obsah

Pejpova silver lady!

Pejp

Doporučené příspěvky

Tak za tú cenu sa tie LED neoplatia si myslím. Zostávam u Osramov :lol: .

Nedávno sme prekročili hranicu 213 000 km, na 4 ročné auto je vcelku slušný nájazd...myslím.

post-39107-0-83030100-1423145683_thumb.jpg

Vzhľadom k tomu, že dnes je vonku krásne slnečno, tak prebehla po mesiaci jazdenia, kedy cestári solili namiesto ciest naše autá, malá ručná očista. Tej soli bolo na tom aute už toľko, že by sa dala zoškrabovať na chlieb. :wallbash:

post-39107-0-21026200-1423145715_thumb.jpg

Zároveň dnes bola návšteva Vaši v Prostějove, demontáž Parrota a montáž najnovšej origo BT jednotky. Týmto skladám pred Vašou klobúčik, lebo také šikovné ruky nemá každý a nestíhal som sa diviť, ako rýchlo ten interiér rozobral a znovu poskladal :palec: . Všetko funguje perfektne, maxidot si natiahol kontakty a zoznamy, všetko funguje ako má.

post-39107-0-85728000-1423145601_thumb.jpg

Až na jeden zádrhel, ktorý Vaša nevedel vyriešiť a nakoniec sa s kolegou zhodli, že problém je v mojom pos****m Bolere a bude potrebný asi upgrade FW. Všetky zoznamy hovorov - prijaté, volané, zmeškané a aj mená pri vytáčaní a prijímaní hovoru - to všetko funguje perfektne. Jediné s čím má Bolero problém, tak je zobrazenie samotného zoznamu kontaktov, kedy zobrazuje hovadiny s bodkami a štvorčekmi :wallbash: . Maxidot celý zoznam zobrazuje korektne, tak ako má.

post-39107-0-80179900-1423145629_thumb.jpg

Týmto sa zároveň pýtám, či neviete o niekom, kto by bol schopný to rádio upgradnúť, veľmi by mi to pomohlo. Prípadne, ak by ste vedeli o niekom, kto predáva overené Bolero (s PIN-om, dobrý stav...na bazar tu som už pozeral), tak mi prosím dajte vedieť :pivo:

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahojte, tak to tu po pol roku trošičku oživím :lol: .

Na aute sa nedeje nič nové - máme iba nahodené nové LED moduly nad špz, nahodili sme oranžové parkovačky ku xenónom, v Bolere máme nahratý najnovší FW, ktorý už vyriešil problémy s HF, máme nalepenú prednú aj zadnú ŠPZ a zároveň sa blížime k hranici 225 000 km :loool: .

Zároveň som musel vymeniť klimakopresor, ten pôvodný si povedal že ma cez leto nechá trošičku vypotiť :wallbash: .

Čo ma ale najviac teší - kúpil som Zenithy R17, a čo si povieme, tomu autu pristanú :wub: .

post-39107-0-50150700-1434707380_thumb.jpg

post-39107-0-87245100-1434707407_thumb.jpg

Kúpil som ich s pneumatikami Pirelli P7, dezén majú síce dobrý (2x 6 mm, 2x 4,6 mm, DOT 1112), ale neskutočne hučia, pri 50 km/h musím zosilňovať rádio, pri 90 km/h už nepočujem motor a vlastné slovo a to nechcem vidieť čo budú robiť na dialnici. Na vyvažovačke boli, sú vyvážené rovné, 3 si vypýtali iba 10 g závažia, 1 si vypýtala 20 g závažia. Momentálne nafúkané 2.2 aj predok, aj zadok. A kedže v auguste odchádzam na dovolenku, kde strávim v aute 1300 km, tak nepripadá v úvahu aby som taký hluk počúval. Neviete, čím môže byť, že tak hučia? Čo mám skontrolovať alebo tak? :wallbash:

Prípadne, ktoré pneumatiky v rozmere 225/45 R17 91W mi odporúčate? Na cenu nepozerám, ide mi skorej o kvalitu. Cez leto najazdím cca 20 000 km, tak aby som ich zároveň nemenil každé leto :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Majstri - technický dotaz. Chcem Octavku položiť trošičku nižšie, konkrétne iba na RS pružiny. Jeden tu z členov predáva RS pružiny v dobrom stave za super peniaze, boli namontované na O2 2.0 TDI DSG Combi (nie na RSke).

Moja otázka znie - je nejaký zásadný rozdiel, či pružiny pochádzajú z RS TDi/TFSi, prípadne či pochádzajú z DSG alebo manuálu? Alebo to je v konečnom dôsledku úplne jedno?

Ide mi o to, že keď ich hodím na moju 1.9 TDi, tak aby klesla rovnomerne a nestalo sa, že zadok bude dole a predok nie.

Vďaka :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak dnes také menšie spríjemnenie interiéru. Vymenil som madlo ručnej brzdy a lakťovú opierku na kožené verzie s červeným šitím :prcprc: . Teraz sú už na rade iba sedačky :loool:

Čo sa týka auta, blížíme sa k 230 000 km, okrem nafty si auto nič nepýta. Budú nás čakať rozvody a pravdepodobne aj výmena dvojhmoty a spojky. Uvidím potom aké hodnoty bude mať turbo (je pôvodné) a pôjdeme na chip :palec:

post-39107-0-80140200-1438248740_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ďakujem za pochvalu ;)

Čo sa týka hučania, mám na tých pneu najazdených asi 2000 km a už hučia tak o 70% menej. Teraz dokonca dokážem aj počúvať rádio a normálne počas jazdy komunikovať, dokonca na dialnici si cez HF aj hovor vybavím. Ešte jednu nádrž a už to bude v pohodičke :lol:. Hučala mi iba ľavá zadná a kedže som absolvoval asi 800 km cestu s plným kufrom, tak pravdepodobne "sadla".

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dnes som skúsil nahodiť skúšobne "červené lišty" do dverí :wub: . Podľa mňa to vypadá dobre :prcprc: . Čo na to vravíte vy? V skutočnosti to až tak kontrastné nie je a pekne to ladí k volantu, ručnej brzde, páke a opierke.

post-39107-0-02491300-1439492787_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Čo na to vravíte vy? V skutočnosti to až tak kontrastné nie je a pekne to ladí k volantu, ručnej brzde, páke a opierke.

Je to pěkný jako i vše ostatní co jsi zatím udělal :palec:

Mam na nich odjazdenych 54986km a dezen maju este 4,5-5mm :D

Nájezd pěknej ale z druhý strany tím trpí bezpečnost a ta má u mně vyšší prioritu.
Odkaz ke komentáři

Vďaka páni, cením si to. Je to také decentné a to sa mi páči :palec: . Tie pásky som kúpil v KIK-u v obchode, je to dekoračná páska široká asi 3 mm a dlhá 5 metrov, používá sa na nejaké zdobenie a aranžovanie asi :lol: . Drží to ale dobre a dá sa aj slušne modelovať a pekne sedí do "medzery" medzi tapacírom a lištami. Na druhej strane je páska, a udržalo to aj pri 40°C teplotách.

Dnes sme nahodili Continental ContiSportContact 5 a to ticho v tom aute :prcprc:. Neskutočné niečo, aj som zabudol za tú dobu ako znie motor pri nízkych otáčkach a dokonca som zistil podľa zvuku, že mám v aute aj turbo! :lol:

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nakoniec sme išli na otcovom BMW, takže moje stálo 2 týždne doma. Ale už som absolvoval pár diaľnic a to ticho je famózne, tak isto perfektne držali aj pri prietrži mračien pri 140 km/h.

Iba tak pre informáciu, pretože "my Octávisti" sa hráme na spotreby a súťažíme či docestujeme za 5 alebo 5,5 l/100 km :lol: . Tak iba také údaje: X5 E70, 3.0xD 173kW, 4 ľudia, kufor plný až po strop, R18 ContiSportContact5 SSR pneu. 2020 km najazdených, Slovensko cez Maďarsko do Chorvátska (Trogir), tempomat 160 km/h celú cestu 938 km tam, 938 späť, zbytok sa jazdilo ucpané mesto priamo tam. Výsledná spotreba 10,3 l/100 km :loool:

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak malinký update. Pomaly ale isto sa blížíme k 230 000 km, auto stále šlape ako hodinky :)

Na aute po pol roku zháňania pribudli strieborné hangusy, a autu to myslím pekne prospelo :wub:

post-39107-0-77061900-1442939093_thumb.jpg

Zároveň som vymenil pedály a nášlap za športové (vďaka Gracho), vzhľadovo to určite prispelo :)

post-39107-0-96617100-1442939112_thumb.jpg

A aby toho nebolo málo, tak do motoru pribudlo tesnenie na "ten bordel", uvidíme ako sa to osvedčí. Zatial som však nemal čas vyluxovať motor :)

post-39107-0-41656600-1442939102_thumb.jpg

Teraz nás čakajú fólie na sklá - veľmi tmavé a na červené "C" na zadných svetlách - jemne tmavé. Ten strieborný stred chcem nechať tak ako je, uvidíme ako to vynikne :)

Zároveň sme si s kamošom nemali čo začať, tak sme nahadzovali nový nárazník komplet v laku. Bočné lišty a zadný nárazník už v laku má, teraz sme nahadzovali predok a vyzerá to špicovo. Podotýkám že má Saharu metalizu. Čoskoro sa pridá tu k nám na OC :palec:

post-39107-0-76372300-1442940334_thumb.jpg

A trošičku amatérskeho artu nezaškodí :lol:

post-39107-0-67373700-1442948948_thumb.jpgpost-39107-0-47225300-1442948956_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...