Přejít na obsah

Hyundai i30 combi - 1.6 GDI ;)

Doporučené příspěvky

no, budou mi opravovat lak na zadním nárazníku a na pátých dveřích... na garanci, tak se zeptám, jestli mi k tomu mohou opravit i ten nárazník... uvidíme...

na druhou stranu, každý auto bude mít dřív nebo později škrábanec... a jezdit se s tím dá... i na Otesánkovi byly šrámy...

jsem halt trouba...

Odkaz ke komentáři

Jestli tě to uklidní, já jsem si vylisoval lavor na Mondeu na zadním nárazníku v říjnu. Stavěl jsem expozici na výstavu, byl jsem tam od rána od 8 hod do večera do skoro 21 a když jsem hladovej a unavenej odjížděl, tam mi v podzemních garážích v Kongresovém centru nechtěla předplacená karta otevřít závoru. To mně dost vytočilo, zaplatil jsem za to 700 a krám nefungoval. Tak jsem si zazvonil na operátora, ať mně pustí. No a ten mně nasral ještě víc, když mi řekl, ať si vycouvám někam bokem a kamsi za ním dojdu. Byl jsem tak nasranej, hlídal jsem si plůtek po levé straně, ale vzteky jsem asi neslyšel zadní parkováky až najednou bum. A mám tam dodnes lavor jako prase od sloupu.

A ani se mi to nechce řešit, asi na to seru. Rezignoval jsem.

Odkaz ke komentáři

Tome... ty vole... to je k nasrání... :( budeš to nějak opravovat?

já byl dneska v servisu... objednat se na garančku... tak jsem mu to ukazoval a že prej 5 tis...včetně výměny toho černýho dílu ve středu nárazníku... tak říkám, že ne... že to je moc... tak ten černej díl tam nechám... počítám, že ta rýha na tom plastu časem zajde a řekl jsem mu, že až mi budou opravovat ty škrábnutý zadní dveře (asi blbě slícovaný), který škrtaly o zadní nárazník, tak ať to cáknou i vepředu, tak nevím, zda to vyjde a za kolik to udělají... uvidíme...

patlat to lakovací tužkou se mi moc nechce... to bývá kolikrát kontrapoduktivní... :)

nebo napadá vás, čím třebas odstranit škrábanec na nelakovaném dílu?

Odkaz ke komentáři

Asi bych se na to vysral. Jakmile se pustíš do lakování, tak budou lakovat do rozstřiku i díly kolem a už se vezeš. Po katastrofických zkušenostech s lakovnou v AutoIN raději nechám lavor. Možná přes zimu ve volné chvíli to dám kámošovi, aby zkusil sundat tu nerezovou lištu a srovnat ten plast, ale bez lakování. Pak jen nalepit novou nerezovou lištu. Lak mám neporušený, ale kámoš se bojí, že to jen tak narovnat nepůjde a když použije horkovzdušnou pistoli, že dojde k oddělení laku od plastu a bude po prdeli.

Odkaz ke komentáři

Osobně bych to napřed zkusil vyřešit tou tužkou, nechat poschnout a nějak rozleštit. Ale doma bych se do toho nepouštěl, obrátil bych se buď na nějakýho šikovnýho lakýru, nebo někoho, kdo se věnuje ručnímu mytí, broušení laku, leštění a tak. Ten by snad mohl vědět.

Lakování je IMHO sázka do loterie. Buď se to povede, nebo ne. A když ne, bude to ještě větší pakárna než nějaký škrábaneček.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska cestou z nákupu něco zkusil..

Podle YouTube časomíry to tipuju u toho tvýho videa 80-130 cca 8 s, 80-140 cca 11 s. Což u toho TSI vychází hodně podobně, ale při mírným klesání. Jakmile přijde jen minimální stoupání, tak je to TSI hned někde jinde a místo 8,5 s je tam 12,5 s. O naložení více lidma ani nemluvím.

Takže bych řekl, že jsi na tom o trošku líp, ale není ten rozdíl tak zásadní, jak jsem čekal. Ona to asi dělá grafika budíků, kdy ta tvoje ručička prostě letí nahoru citelně rychleji a dělá to lepší dojem. U toho Beetla mám pocit, že musím tu ručičku tlačit očima, aby se vůbec hýbala :D

Odkaz ke komentáři

Byla to taková rychlovka, takže kameru jsem držel v ruce ;)

Je to obyč levná Lamax X6, kupoval jsem ji na offroad videa, kde může přijít snadno k úhoně a neměl jsem koule na to vzít GoPro, ačkoliv kvalita videa by byla samozřejmě nesrovnatelná.

Stopky jsem tam dostal v Adobe Premiere, ale umí to i jiný střižny. Většinou to bývá jako efekt, který se aplikuje na video a jmenuje se to Timecode. Akorát se mi nepodařilo docílit toho, aby to počítalo čas včetně desetin sekundy, takže to počítá sekundy a pak snímky. Tak jsem ty desetiny musel z těch snímků dopočítat ručně. Já nejsem žádnej profík, učím se v té střižně pracovat stylem Google poradí a pak s tím bojuju :D

Většina toho je na 4 (ze 3000 ot), akorát to poslední na 3 (3500 ot). Je to vidět na palubáku vpravo vedle hodin ;) A teoreticky je ta 3 o něco rychlejší, i když musí řadit. Ale DSG táhne pořád, takže to není taková ztráta jako běžný řazení.

Odkaz ke komentáři

Ono by to šlo i dál, ale jednak se to tam trošku zpomaluje a pak taky na okresce s kamerou v ruce to taky není nic moc :) Do 200 to jde pěkně a na rovince je maximálka 220 tak jak je psáno v papírech. Co je zajímavé, že ať s tím jedu 50 nebo 220, odchylka od GPS je furt 3km/h.

Ono to možná vypadá, že to zrychlení je podobný, ale v praxi by tam byl dost velkej rozdíl :D Neříkám, že to je nějaký brutus trhač asfaltu, ale špatně to rozhodně nejede a na cestách zase tolik aut, co by se mnou mohli závodit. Nevím jestli si to pamatuji dobře, ale tuším že zrychlení z 0 na 100 to má 7,8s. Jak píšu, žádný trhač asfaltu, ale jede slušně.

Odkaz ke komentáři

Nějaký čas jsem se vozil a řídil A6 s V8 a překvapilo mě, jak to auto nemá moc konkurence (245kw), a je to fakt pecka jezdit s takovou rezervou výkonu. Úplně jsem si tu V8 zamiloval, a dlouhodobá spotřeba jen nějakých 14l na sto :D

Nejlepší je jak to tak v 3500 tis. nastoupí a furt to táhne až do víc jak 6000, fakt pecka. Na hovno, že dneska jsou jen samé 4 valcové turba.

Odkaz ke komentáři

No vidíš, takže pokud to bere 14 plynu, tak to bude vycházet ještě levněji, protože LPG dneska nestojí ani polovinu co benál / nafta :palec: Akorát je tam vždycky problém s tou nádrží, kam ji narvat. Pokud člověk jezdí kolem chalupy, tak těch 300 km dojezd stačí. Ale když potřebuje jet někam dál, tak buď musí pořád tankovat (pokud ta možnost vůbec je) nebo nakonec stejně skončí na benálu :( To je důvod, proč to nejsem schopen dát do Wranglera, není tam nikde místo na nádrž. Ani ten toroid, protože rezervu mám na dveřích kufru :D

Ideální by bylo, pokud by s tím automobilka počítala už od začátku a dokázala tam vestavět aspoň 100l nádrž na ten plyn. Pak by to bylo dokonalý firemní auto - žádný komplikovaný motory, ale obyč jednoduchej benziňák s nenáročným servisem, minimálními provozními náklady, osvobozenej od silniční daně. Jediná větší položka by u toho V8 bylo pojištění, ale to by byla jen drobná piha na kráse. Se divím, že to ještě nikoho nenapadlo, lepší než ty elektrický hybridy s půltunou baterek pod podlahou :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...