Přejít na obsah

Hyundai i30 combi - 1.6 GDI ;)

Doporučené příspěvky

počkej Jardo... :) jak jinak? :) nemám to tak točit? :) na spotřebu jsem fakt zvědavej... ;) ale tuším, že to bude žrát méně jak Myšák... ;)

nevytáčet to tak jako atmosféru, stačí řadit níž, podstatně níž, turbo si pomůže ... prostě je to oproti atmošce naopak, ta žere méně, když ji točíš .....

mám obě auta, tak vím co píšu

Odkaz ke komentáři

Hele, myslím, že jsi to vystihl dost přesně :palec: V podstatě se vším bych souhlasil, snad jedině s tím výkonem bych nebyl tak optimistický. Ono to určo jede super a v 90% situací toho výkonu bude nadbytek, ale chleba se bude lámat ve chvíli, kdy dojedeš na okresce náklaďák / kamion / loudající se osobák a budeš ho potřebovat předjet. A ono když člověk potřebuje akcelerovat dejme tomu z 80 km/h tak, aby nepředjížděl půl hodiny, už těch 81 kW zas tak nadbytečných nebude. Tím spíš, pokud nebude auto prázdný.

A že se musí vytočit, aby to jelo, to je taky pravda. Ono každý turbo...sice když chceš jet na spotřebu, můžeš to válet v nízkých otáčkách, ale když chceš akceleraci, potřebuje to trošku vytočit. Ta 1.2 má sice malý turbo, který se rozbíhá celkem ochotně, ale zase o to dřív končí. Já osobně bych to označil jako pohodovej motor na běžný ježdění. Žádná přemotorovaná bestie, ale v malým autě ostudu neudělá :)

Odkaz ke komentáři

OK, koukám, že ta trojka šla do těch 120. A čtverka už velkej zátah mít nebude. Takže to je podobný jak u 77kW s DSG, to se taky celkem rozumně dostane na těch 120-130 a pak konec, dál se tomu nechce, ať to točí kde točí.

Takže výsledek?? ...Kdyby ses dneska rozhodoval mezi FIII (kombi) a i30, asi bys neváhal ani minutu, že??

Odkaz ke komentáři

Jo,tak nějak bych to viděl i já co se týká úzkého interieru, ale je to Fabia a patří do třídy malých vozů, takže je to ok, v Rapidu se sedí prostě jinak a to je podle mě auto pro rodinu.

Otázka vzhledu a interieru je subjektivní, takže tam si každý musí najít to své proč ano nebo případně nee.

Motor je silný dost, bonusem tohoto silnějšího je právě šestistupňová převodovka, s turbem se musí člověk naučit žít a jezdit,

při tom zrychlování jsi měl pedál vždy až nadoraz na podlaze?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...