Přejít na obsah

Rozdil v podvozku Scout vs 4x4

Vladan

Doporučené příspěvky

koukal jsem na web skodovky nejsem z toho 2x chytrej vypada to ze jsou naprosto stejny zatizeni vsechno akurat scout je tezsi o tech par kg plastu a vybavy v zakladu, dokonce si tak nejak vybavuju ze scout je jen oplastovana 4x4 s lepsi zakladni vybavou a madlem

Odkaz ke komentáři

No taky mam ten dojem ze je to oplastovana 4x4 ale mne presne zajima co vimenili aby tam dosahly zviseni svetle visky na teh 180mm (evidentne pruziny) a co udelaly na podvozku aby se s Scoutem v zatackah nehoupalo jako v klasicke 4x4 - protoze vsinhi hvali Scouta a jeho chovani v zatackah a podobne a pro 4x4 rikaji ze se vice naklani a ze je mene stabilni?!?!?

Pripadne co vse je potreba menit aby se z 4x4 udelal Scout (co se tyce podvozku) krome tech jeep-ovskih kol (225/50R17)?

Odkaz ke komentáři

Scoutík má vyšší světlou výšku...

tady je tabulka...

4x4 bez paketu pro špatné cesty - 138 mm

4x4 s paketem pro špatné cesty - 163 mm

Scout - 179 mm

rozdíl ve výšce dělají určitě nějen kola s větším profilem pneu, ale někde jsem teď četl, že tam jsou jiný pružiny a tlumiče... :blink:

jinak naměřená světlá výška Scouta je 200 mm... :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Dneska jsem stal u obchodaku vedle scouta.. rozdil je znatelnej. Nekde na aukru jsem videl podlozky nad tlumic + 3 cm .. Chapu to tak, ze se to nacpe nad pruzinu = bude tvrdsi nez je. Tak ted otazka jak to za rozumny penize dostat vys. Nevi nekdo neco o tech pryzovych krouzkach? Mam strach o predni naraznik

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Cau, upni to sem.. Ty podlozky budou asi nejlepsi reseni.. nejjednodussi.

Ve skodovce jsem byl nez jsem kupoval auto. A dozvedel jsem se asi jen tolik, ze scout je jen "voplastovana" o2 combi na 17". Nemam nejak dal naladu se s tou bandou ignorantu bavit. Ochota jak blazen.. jenze oni maji ksefty jasny,,proc by davali info

EDIT1: firma WEITEC dela podlozky pod pruziny..ale jen predni +20 mm .. Na zadni jsem nenarazil . cena prednich cca 2500,- (lidova cena za 2 silonovy krouzky :palec: )

Upraveno uživatelem Poky
Odkaz ke komentáři
Zjišťoval jsem nějaké info a ve škodovce mi řekli, že je nutné pro zvýšení podvozku na verzi SCOUT vyměnit pružiny......

Přední 1K0411105DM

Zadní 1K0511115CT

Cenově je to celkem jenom za materiál kolem 5.500 Kč, k tomu práci počítám další 2.000 Kč

To neni az tak hrozny.. Otazka je jestli to za ty 2 cm stoji. Asi fakt zkusim neco vyšašit s těma podložkama. Rozhodne me pak investice nebude tolik bolet

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj dořešili jste nějak tenhle problém ?

Mám OII a když jedu naloženej po polní cestě tak dost štrejchám koulí.

Zajímalo by mě jestli by do normálního kombíka šli dát péra z 4x4 ???

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...