alby221 Odesláno Leden 15, 2015 Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Ahoj chtel bych se zeptat proc mi jde po zahrati motoru cca. na 80 sedy kour z vyfuku?..kdyz je to studeny tak je to v pohode, je tam delana hlava a tesneni...za studena je to v pohode... dik za odpovedi A taky bych se jeste zeptal jestli je mozny ze tam neni EGR,je to octavia 1.6 74kw r.v.98 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 15, 2015 Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Co olej, ubívá nějak výrazně? Mně to hulilo, protože se do spalovacího prostoru dostával olej přes pístní kroužky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alby221 Odesláno Leden 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Co olej, ubívá nějak výrazně? Mně to hulilo, protože se do spalovacího prostoru dostával olej přes pístní kroužky. Ubejva no, ale je mi divny ze za studena je to uplne v pohode, prave kdyz se to ohreje tak by se krouzky meli trochu roztahnout ne? a o tom Egr neco nevis,ani zadna zaslepka tam nikde neni, je mozny ze by tam nebyl uz od vyroby? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Leden 15, 2015 Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Tvuj motor EGR nema a kolik ti toho oleje asi ubyva? Nech si zmerit kompresy tlaky ve valcich 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alby221 Odesláno Leden 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 Tvuj motor EGR nema a kolik ti toho oleje asi ubyva? Nech si zmerit kompresy tlaky ve valcich v nedeli sem dolil na horni rysku a dneska je to kousek nad spodni,najel sem cca 90km , tlaky to ma dobry to mi merily v servisu vykon to ma taky dobrej... a jeste mi to na vagu pise chybu:lambda sonda,spodni hodnota dorazu co by to mohlo bejt? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 15, 2015 Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 To je tak 0,5 litru na 100 km? Já jsem měl v posledním stádiu spotřebu oleje možná ještě větší, ale tlaky byly OK. Po výměně kroužků zatím cca rok v pohodě, olej žere minimálně. Jinak lambda sonda taky často hlásila chybu, asi kvůli tomu oleji kterej proletěl výfukem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alby221 Odesláno Leden 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 To je tak 0,5 litru na 100 km? Já jsem měl v posledním stádiu spotřebu oleje možná ještě větší, ale tlaky byly OK. Po výměně kroužků zatím cca rok v pohodě, olej žere minimálně. Jinak lambda sonda taky často hlásila chybu, asi kvůli tomu oleji kterej proletěl výfukem. no tak 0,4-0,5 na 100...takze novy krouzky,ale porad nechapu proc to nehuli i za studena,ja myslel ze kdyz se to zahreje tak se ty krouzky trochu roztahnou.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Leden 15, 2015 Sdílet Odesláno Leden 15, 2015 ta sonda muze mit spojitost s tou velkou spotrebou oleje ale pokud jsou krouzky zapeceny karbonem tak se neroztahnou no kdyz pises ze ti tlaky merily a jsou ok tak pak jedine ztvrdle gufera na ventilech pokud je teda nemenily pri te oprave hlavy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alby221 Odesláno Leden 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 16, 2015 ta sonda muze mit spojitost s tou velkou spotrebou oleje ale pokud jsou krouzky zapeceny karbonem tak se neroztahnou no kdyz pises ze ti tlaky merily a jsou ok tak pak jedine ztvrdle gufera na ventilech pokud je teda nemenily pri te oprave hlavy :) ty gufera jsou taky meneny,tak myslis ze mam zkusit vymenit sondu? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Leden 16, 2015 Sdílet Odesláno Leden 16, 2015 Sonda dava impuls ridici jednotce a koriguje bohatost smesi pokud je spatna tak je vetsi spotreba paliva s olejem nema nic spolecneho napred musis zjistit to mizeni oleje protoze nadmernem spalovani oleje delsi dobu muzes znicit tu sondu i katalyzator osobne bych to reklamoval tam kde ti ten motor delali :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alby221 Odesláno Leden 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 16, 2015 Sonda dava impuls ridici jednotce a koriguje bohatost smesi pokud je spatna tak je vetsi spotreba paliva s olejem nema nic spolecneho napred musis zjistit to mizeni oleje protoze nadmernem spalovani oleje delsi dobu muzes znicit tu sondu i katalyzator osobne bych to reklamoval tam kde ti ten motor delali :) na 98% tu budou ty krouzky ty jediny delany nejsou...... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Ty kroužky to budou 100%, protože jsem si s tím užil své (MiR může potvrdit). Taky mi motor žral hodně oleje, nechal jsem si tedy změřit tlaky a prý byly ještě v normě, tak jsem nechal vyměnit jen gufera na ventilech, ale to bohužel vůbec nepomohlo. Tak jsem nechal vyměnit ty pístní kroužky a tady byl kámen úrazu. Krožky byly zapečený karbonem (po vytáhnutí pístu z motoru se kroužky vůbec nerozevřely, ale naopak zůstaly pořád souběžně se stěnou pístu) a na dvou pístech byly i poškozený stírací kroužky. Po výměně kroužků a zajetí motoru můžu říct, že se mi olej nestrácí vůbec. Nyní mám od opravy najeto téměř 40tis km, dávám plnou syntetiku a to co do motoru naleju, tak to taky při výměně oleje i vypustím . Co se týká těch tlaků, říkali ti jaký tlaky naměřili? Mě ty hodnoty řekli a podle servisu byly ještě v normě, ale podle tabulek Škodovky už byly tlaky nízké a to se taky i potvrdilo.... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.