Scarecrow Odesláno Leden 17, 2015 Sdílet Odesláno Leden 17, 2015 Zdravím, Řeším momentálně celkem zajímavý problém s climatronikem v mé RS a rád bych si od Vás nechal poradit, popřípadě se pokusit společně nějak tento problém vyřešit. Situace je asi taková, že pokud je climatronic v režimu AUTO a nastavím teplotu třeba na 24 stupňů, tak teplý vzduch fouká pouze na nohy, nikoliv předníma výdechama v palubce. Pokud ovšem nastavím manuálně směrování vzduchu do předních výdechů, tak vzduch z tama normálně začne foukat ( servomotorek funguje ). Zajimavé na tom je, že pokud je puštěná klimatizace a leze z tama chladný vzduch, tak vše funguje vpořádku a vzduch fouká i předníma výdechama. Jinak auto normálně topí / chladí, jen mi na tom vadí, že mu trvá dýl, než se vytopí. Podle mě by to mělo fungovat takto, že pokud je zaplé topení, tak se jednotka to auto bude snažit vytopit co nejrychleji a teplý vzduch pošle do všech výdechů. Pokud je to jinak, tak mě opravte, za případné odpovědi děkuji :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Ak sú climatroniky stejné, tak najprv skús nastaviť teplotu a až potom AUTO. Následne nastav ofuky. Mne to tak funguje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scarecrow Odesláno Leden 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Ak sú climatroniky stejné, tak najprv skús nastaviť teplotu a až potom AUTO. Následne nastav ofuky. Mne to tak funguje. No jo, ale pokud to udělám takto, tak tím, že nastavím ofuky sám, tak se vlastně zruší mod AUTO ne? Vyzkouším to zítra, jak budu mít cestu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Režim AUTO je na udržiavanie teploty a nie na nastavenie klapiek. Teda myslím si to, možno je to inak a trepem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Rezim Auto ti aj nastavuje klapky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Leden 18, 2015 Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 To som nevedel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scarecrow Odesláno Leden 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2015 Tuším, že minulou zimu mi to fakčilo tak ( režim AUTO ), že jsem sednul do auta, topení se po chvilce rozjelo na plno a vzduch foukal ze všech výdechů dokud nebyla dosažena požadovaná teplota. Po dosažení teploty se snížily otáčky ventilátoru a tato teplota se udržovala. Teď to boužel fouká jen slabě z výdechů, které jsou u oken a ty středové nefoukají skoro vůbec, sice teplý vzuch z nich jde, ale fakt velice slabě. Zato na nohy to fouká na plné koule. Když tak mi alespoň potvrďte, zda je moje doměnka o fungování climatronicu ( 1 odstavec ) správná. Na manuální mód vše funguje, pokud si to nastavím sám, kde má foukat vzduch. Mohlo by to dělat nějaké čidlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel Mana Odesláno Listopad 10, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2023 @Scarecrow mám úplně stejný problém, jak si to nějak vyřešil!? Dekuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.