Přejít na obsah

Nastavenie tuhosti riadenia (serva)

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám taký problém že na rozmere pneumatiky 205/55/R16 potrebujem celkom slušnú silu na točenie volantom. Nieje to nič strašné ale prijal by som komfortnejšie točenie. Viem že na niektorých autách to ide aj cez VAG, ale chcel by som sa najskôr poradiť či to vôbec niekto robil, prípadne má nejaké skúsenosti, či sa to dá a ako? Už mám volant celý rozstrapkaný :wacko:

Odkaz ke komentáři

Je to tak jak napsal kocka87, u OI je servo mechanické a tam tuhost nastavovat nejde. Pokud máš ale problém točit s 16'' koly, tak máš buď málo servo oleje (vyměnit a překontrolovat, jestli někde neteče) nebo máš servo čerpadlo KO. Hodně lidí má na OI 18'' kola s 225 gumama a nikdo si nestěžuje, že by měl problém otočit na místě s kolama.

Já mám sice 15'' s gumama 195/65, ale na místě volantem normálně otočím 1 prstem, takže ty by jsi měl tím volantem taky točit v pohodě...

Odkaz ke komentáři

Toho som sa bál. Oleja mám dosť ale neverím že výmena pomôže. Samozrejme to vyskúšam, možno mi to aspoň subjektívne pomôže :D A čo sa týka točenia tiež pootočím prstom pri státi, ale nie tak ako som si to všimol na iných autách :wallbash: Napr. na passate ho stačí pohladiť a točí. Inak ešte ma napadlo, ja mám 2.0 benzín, nemajú naftové verzie silnejšie servo? Prípadne nedalo by sa prehodiť? Alebo použiť pasaťácke?

Odkaz ke komentáři

100% to nevím, ale všechny OI by měly mít stejné servo. To z toho passata asi nepůjde použít, protože tam asi bude elektrické, proto ti jde u passatu tak lehce točit volantem...

Pokud máš možnost, tak si zkus zatočit volantem u jiné OI, pokud to bude stejné jako u tebe, tak si na to prostě budeš muset zvyknout ;)

Odkaz ke komentáři

Ono rozdíl mezi 15'' a 16'' není téměř žádný a i s 16'' kolama by ti mělo jít točit v pohodě. Nech si to řízení zkontrolovat jestli je vše OK (čerpadlo může dávat malý tlak). Ještě mě tak napadlo co čepy, nemají třeba prasklou manžetu a nejsou vevnitř zrezivělé?

Odkaz ke komentáři

To ma tiež napadlo, je to dobrý nápad, a taktiež hrebeň.. Ak sa tam dostal bordel a stuhol spolu s mazaním tak môže ísť ťažšie. Len som to ešte nerozoberal a momentálne nemám k dispozícii dielňu tak to začnem riešiť až na jar. Žiť sa s tým dá len som dúfal že oktavky majú elektrické servo a že to pôjde pekne cez diagnostiku nastaviť.. Nevadí, vďaka za rady, snáď to pomôže

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...