Přejít na obsah

Pískání v motoru 74kW AEH

Doporučené příspěvky

Zdravím,

z motoru se mi při studeném i teplém na volnoběh (při vyšších otáčkách to zřejmě přebije zvuk motoru) ozývá nepravidelné pískání. Každé zapískání trochu rozhodí i otáčky. Čím by to prosím mohlo být? Alternátor?

Upraveno uživatelem martin131
Odkaz ke komentáři

Buď to bude ložisko na napínací kladce nebo na alternátoru :) . Jednodušší a levnější bude demontovat napínací kladku a to ložisko zkusit promazat. Mě to ložisko na napínací kladce zase šustí (čím je chladněji, tím je to horší). Už jsem ho zkoušel i promazat vazelínou, ale to nepomohlo, takže tu kladku budu muset vyměnit (jen to kolečko) http://www.cc-autodily.cz/kladka-napinaci-3 :(

Odkaz ke komentáři

Nic slozityho to opravdu neni. Celá napinaci kladka drzi jen na 3 sroubech a to kolecko co tlaci na remen drzi jen 1 sroub na tele te napinaci kladky ;)

Mam dojem, ze je nekde na internetu i navod na demontaz a montaz te kladky. Ted jsem na mobilu, ale jak budu na PC, tak se ti po tom podivam ;)

Odkaz ke komentáři

Normálně bych ti to nafotil, ale teď mám nohu v dlaze a moc se mi nechce šaškovat kolem auta :( . Když se podíváš z boku motoru jak je drážkovaný řemen, tak uvidíš kde je ta kladka přišroubovaná. Rameno kladky, které tlačí na řemen má na sobě takový výstupek. Na něho nasadíš klíč (velikost už nevím) a pohneš s ramenem a zaaretuješ (viz. obrázek), aby byl uvolněný řemen. Potom odšroubuješ 3 šrouby a kladku máš dole ;)

post-107-0-96737700-1422909646_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...