Přejít na obsah

pomalý ohřev motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny , před nedávnem ( po krádeži předchozí octávky )jsem si pořídil jinou a to tuto motorizaci.

Ale mám následující problém , motor se extrémně pomalu ohřívá , jedu 12 km, 8 km okreska, 4 km město a motor je sotva na 70 stupních (venkovní teplota 5 stupnu) pokud bylo pod nulou teplota byla ještě níže , vím že diesel motory se pomalu ohřívají ale předchozí octávka ( 2.0 PD , 103 KW) byla už po této trase krásně ohřátá.

Jako první jsem zkusil termostat ale žádná změna , napadly mě ještě teplotní čidla ale nevím jestli to bude mít smysl , taky jsem četl o tom že odcházejí přídavná topná zařízení Z-35 ale nikde jsem se nedočetl jestli jen ohřívají vzduch do kabiny nebo mají vliv i na ohřev motoru , přes autorizovaný servis se mi to řešit nechce protože chtějí majlant a obvykle v těchto situacích stejně nic nevyřeší a nakonec po naučtovaní hodinovky řeknou že to je běžná vlastnost diesel motorů.

Může někdo poradit kdo podobný problém řešil ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

zkus ty cidla. Jinak pokud nemas prihrev vody (Webasto), tak se jen ohriva vzduch do kabiny.

zkontroloval bych to jeste podle diagnostiky, jestli tam neco nekeca.

Dobrý den,

já mám taky 1,9 a zahřeji motor tak za 10 minut jízdy při prázdném autě. Na horách při - 10 st. C při dlouhém klesání na trojku bez plynu, padá teplota pod 60 st. C. Dělá mi to od začátku, co jsem auto koupil. To dělalo u všech OC II1,9 co jsem řídil.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...