Jump to content

Zvláštne 1.6 TDi

Recommended Posts

Zdravím Vás. Mám taký mali problém zo svojou octaviou 1.6 TDi 2010. Keď je vonku tak pod 10C tak motor krásne zaberá od 1500 ot/min ale keď je teplejšie tak cítim že ten záber motora je až nad 2000ot/min. A to ešte nebolo moc teplo max 20C . Neviete mi dať nijakú radu na čo sa zamerať či váha vzduchu alebo niečo podobné? Auto je bez zavád a ma 100 tisíc.

Ďakujeme za každý postreh.

• 3 weeks later...
Guest rgartner

Zdravím, mám úplně stejný problém. Rok výroby 2009, najeto 135 000Km. Pokud je venkovní teplota do cca 12° auto jede úplně v pohodě, jakmile stoupne začne turbo spínat až od cca 2100 otáček, pokud je teplota nad 20° začne auto padat do nouzového režimu, vždy po nastartování chyba zhasne. Minulý týden jsem si doslova užil na D1.

Vše začalo po chybě na filtru pevných částic v únoru 2015, kdy bylo auto po této závadě odvozeno do škoda servisu, ti vyměnili 2 čidla (mimo EGR) a auto celkem v pohodě jezdilo, ale už nebylo tak "živé".

Před cca měsícem začalo výše zmiňované, odvezl jsem do škodovky - měli to tam 2 dny, chyba se ale neprojevila, ani nechtěli zaplatit, asi nebylo dostatečně teplo. První co uvádějí jako možnou příčinu je vadné turbo, ale proč měnit hned celé turbo, když auto jezdí do určité teploty v pohodě.

Zkusím ještě jednou, až se více oteplí a bude vyskakovat chyba dát znovu do škodovky, zatím jsem z toho jelen.

Pokud se s tímto již někdo také setkal, dejte prosím vědět, ať neutratíme za zbytečnosti.

S pozdravem R. Gartner

Mne zatiaľ žiadnu chybu nevihodilo. Auto mám asi 3mesiace. EGR ste už menili? Skúšal som vymeniť ventily čo sa zapájajú podtlakom na turbo nič to isté. Meral som váhu cez diagnostiku aj koľko dáva turbo a všetko vyzeralo v pohode. Skúšam prísť na to no zatiaľ sa nedarí. Minule som išiel bolo vonku 17c išiel som o nijaký čas bolo už 13c a úplne inak to išlo skôr zaberal motor. Zlomova teplota je 15c . Mám to odskusane keď to sledujem. To musí byť nijaké cidlo ktoré reaguje nesprávne . A keď vám to padlo do nudzoveho režimu akú máte zavadu? Nemyslím si že to bude turbo ale niečo co ho riadi.

Guest rgartner

Tak po delší pauze dnes opět při cestě do práce 2x nouzák. Bohužel nemám diagnostiku, ale vždy jde cítit jak "něco" turbo tlumí, pár krát škubne a hodí do nouzáku.

Za chvíli pojedu z práce po cestě se objednám do škodovky na servis.

EGR jsem ještě neměnil, podle servisu škoda byl OK, jen měnili 2 zbývající - teď při oteplení bude vyhazovat asi pořád.

Až zjistím co to je dám vědět.

Mne sa dnes podarilo zavadu odstrániť. Šikovný mechanik ktorý pred tým robil auto nasadil opacne hadicky podtlaku na ventil ktorí ovláda EGR . Podľa vašich zavad to tipujem na vadne EGR. Po výmene treba aktualizovať SW motora a potom spraviť adaptáciu minimálnej dávky vstrekovania. Robil som to na svojom aute. Držím palce dajte vedieť.

• 4 weeks later...
Guest rgartner

Zdravím,

tak přináším nové informace - po návštěvě škoda servis před 2 týdny doporučili a přehráli software - po přehrání začalo ukazovat chybu EGR.

V pondělí jsem dal na výměnu - předběžně řekli a napsali cenu 8500Kč, včera mi volali že je hotovo a chtěli 11 800kč, to jsem odmítl, že se příliš vzdaluje od předběžné ceny, nakonec zlevnili na 9 800Kč.

Včera po ujetí cca 15Km přestalo auto opět táhnout a opět se rozsvítila žlutá kontrolka spirály, takže mají ode dneška zpět v servise.

Probíral jsem problém s EGR s šéfem servisu, řekl mi, že s těmito motory jim jezdí čí dál víc zákazníků a většina se již začíná domáhat spoluúčasti škodovky na ceně opravy - zjevně jde o sériovou vadu, škodovka možná začne uznávat při nájezdu do 100 tis. Km.

Problém mají auta s nájezdy 65-160 tis. Km.

No jsem zvědavý jestli konečně opraví.