Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

No, klesla spotreba, ale to je po kazde vymene oleje, takze otakza je, jestli klesla vice, nebo mene, nez pri pravidelne rocni vymene oleje na Mobil. Hluk stejny. Rychlost zahrivani oleje bohuzel nemuzu rict, nemam PolarFIS, mam sice neco na adroid, co to ma umet zmerit, ale nemel jsem to zmereno s Mobil olejem, takze, bohuzel, zatim stejne. Na vikend najezdim az do pristi stredy me cekaji +-1500km, tak porad report, pokud naznam nejaky rozdil. Ale prijde mi, ze se motor zahriva rychleji, tezko rict, jestli to ale nesouvisi s rostouci teplotou venku.... takze vysledky nejiste, ale je to +500czk/rok, to neni takova bolest ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdar hosi,

 

tak som si preliezol tuto diskusiu ale nedospel som k jednoznacnej odpovedi ktory olej je teda najlepsi :-). Kupujem si novsiu octaviu 2.0tdi, ma teraz nabehanych 50 000km a bola v servise raz pri 30 000km, ma tam Castrol 5w-30.

Moja sucasna octavia 2.0tdi PD, motor BKD, ma nabehanych 300 tisic km, vymena oleja bola prvych 240 tisic vzdy po 30 tisic km, jazdilo sa s nou prevazne dialnica. Na motore ziadna porucha, aj teraz motor slape ako hodinky, turbo je povodne.

 

Mne osobne pride, ze niekto raz prehlasil ze LL olej menit po 15 tisic a tato informacia sa siri dalej ako drby na dedine :-). Ja suhlasim ze 30 tisic je asi dost, a naozaj zalezi ake trasy clovek jazdi. Ja si myslim ze 30 tisic je v pohode interval pre dialnicne auta, takze ja menim LL olej po 20-25 tisic km.

 

Ja som raz cital jeden test, kde nemecky taxikari na mercedese najazdili niekolko stovak-tisic km (tusim 400tisic) s jednym olejom, len ho vzdy vypustili, vymenili filter a znova naliali ten isty olej. Auto po tych km stale krasne jazdilo, ale bolo to auto ktoremu motor vychladol len ked boli v servise, inak jazdili stale a len sa menili soferi.

 

Skoda ze sa tu clovek nedocita ktory olej je teda naozaj dobry aj s podlozenymi informaciami. Tvrdenia ze Miller oil je zrazu ovela lepsi ako castrol aleho shell bez podlozenych informacii mi pride nezmysel, rovnako ako odvolavat sa na forum oleje.cz kde pisu udajne ludia z oboru. Ako viete ze ten clovek je naozaj odbornik? Ja som uz stretol tolko "odbornikov" ktori pracovali v obore ze az, ale za ani jedneho by som do ohna ruku nestrcil.

 

Takze otazka je, existuju nejake oficialne testy ktore ukazuju ktory olej ma najvyssiu kvalitu?

 

Odkaz ke komentáři

Ja som raz cital jeden test, kde nemecky taxikari na mercedese najazdili niekolko stovak-tisic km (tusim 400tisic) s jednym olejom

A o tom to je. I když ti sem někdo dá test olejů tak ho zase budeš jen číst a i pokud bude "údajně" ověřený tak je to v dnešní době vždy nejistota, ono udělat poctivej a objektivní test je dnes sci-fi, začarovanej kruh :) Je to na každým z nás ;)

Odkaz ke komentáři

O tom ziadna, naviac ak vam motor zerie olej, tak ako mne moje PD-cko asi 1l na 10 000km, tak tam mam vlastne stale skoro cerstvy olej.

 

Mne vadi ina vec, ze sem pride clovek ktory je nainvny a neznaly, spyta sa aky olej si tam ma nechat naliat a niekto tu napise ze urcite Miller oil alebo Castrol alebo Shell, pritom ten dotycny to nema nijak podlozene, len si pisal na fore s niekym z oleje.cz ktory o sebe tvrdi ze je odbornik. Netvrdim ze odbornik nemoze byt, ale kedze na webe je "odbornikov" plno, tak je aj tazko rozoznat praveho odbornika.

 

No a uprimne, nejaky odbornik z priemyslu, Ing. alebo dokonca phd. doc. a nebodaj prof., asi nepolezie na forum eshopu oleje.cz a nebude pisat co si v laboratoriu nameral, ale napise radsej vedecky clanok pod ktory sa podpise a ktory mu zverejnia na renomovanom serveri alebo casopise :-).

Odkaz ke komentáři

2 JohnyBA

 

Pokud jsi četl toto vlákno pozorně tak jsi si určitě všiml, že se vždy objeví člověk jako ty ( není to urážka ) a píše tu podobné nevěřícné názory s jakými jsi sem přispěl. Pokud budeš chtít vědět který z olejů je nejlepší nech si udělat rozbory. :jelen: Bohužel to bude taková cenová pumelice, že si to velice rychle rozmyslíš. Takže ty rozbory, které si dělali především pro sebe jistý chlapy z fóra oleje.cz , tak byli dokonce tak hodný že se se svými zkušenostmi podělili, abychom mi obyčejný uživatelé věděli na co si dát pozor a pak přijde člověk a začne tu psát články jako ty. Máš pravdu v tom, že dnes nemůžeš ničemu věřit. Tudíž vyzkoušej pár olejů a posléze si vyber ten co ti bude nejvíc vyhovovat - ten bude ten nejlepší! :palec: Na co potřebuješ ten nejlepší, když jsi jezdil na Castrol a najezdil jsi na něm takové porce km - tak si ho používej dál. :prcprc:

Odkaz ke komentáři

2 Sniper_2003

Ja som sa sem neprisiel hadat ani nikoho zhadzovat, len som napisal svoj nazor po precitani tejto debaty.

Pretoze si nechcem davat robit rozbory aby to nebola "takova pumelice" tak citam fora a prispievam do nich svojimi nazormi.

 

"Takže ty rozbory, které si dělali především pro sebe jistý chlapy z fóra oleje.cz , tak byli dokonce tak hodný že se se svými zkušenostmi podělili, abychom mi obyčejný uživatelé věděli na co si dát pozor a pak přijde člověk a začne tu psát články jako ty."

 

nehnevaj sa ale toto je to iste ako "jedna baba povedala...."

 

Oleje.cz su v prvom rade obchod ktory chce zarobit peniaze, tak ako kazdy z nas. Ja ich test nezhadzujem, ale ani ho neberiem za doverihodny pokial ho neuvidim a nebude z neho jasne ze ho robila nezavisla spolocnost, laboratorium....

 

Tak ako ty aj ja chcem pre auto to najlepsie ak je to za dostupne peniaze, preto ma zaujimaju skusenosti ostatnych. Asi vsetci vieme, ze vydrz motora zavisi od vela faktorov, nie len od oleja, z casti je to vzdy aj stastie na kus a kto a ako s nim jazdi. Preto ak mu mozem pomoct lepsim olejom, tak mu pomozem.

 

Vyskusat par olejov? Na to ja bohuzial neverim. Nemozes predsa vyliat z motora stary, naliat tam novy a povedat si ako to paradne ide, a ze aj zvuk je lepsi. Urcite si uz nepamatas ako znel motor ked si tam nalial novy ten predchadzajuci a pri akej teplote si motor startoval, atd atd atd...

 

Opakujem ze sa tu nechcem z nikym hadat, ale mam rad ked si niekto svoje silne tvrdenia aj podlozi spolahlivymi dokazmi a nie typu "chlapi z olej.cz si nechali spravit test a najlepsie vysiel Repkovy Fritol, su na nom bohove krokety a rizky..."

 

Hawk, pekny vecer a vela stastnych km

Odkaz ke komentáři

Nu nikdo se tu s tebou nechce hádat a vůbec už né já. :smich: Nicméně měl by jsi překonat ten negativismus, najdou se i slušný lidi co nemusí hned někoho balamutit. Pokud bych měl brát všechno jako ty, tak v podstatě ani nevím jestli piji ráno kávu nebo jen nějaký bordel sebraný z pole. Takhle se přemýšlet nedá. Je to přesně otázka mentality. V cizině tohle to nikoho nenapadne. :( Vyzkoušel jsem již pár olejů a dá se říci, že nějaké rozdíly by se vskutku našli. V prvé řadě šlo o hluk motoru, který se dá změřit již pouhou aplikací na telefonu. Dále je to právě ta spotřeba jak tu někdo zmiňoval, ale tam je hodně proměnných. Vše záleží na tobě jako na řidiči jak jsi vnímavý.

Zkus o tom zapřemýšlet také z jiného úhlu pohledu. :palec:

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Vlastimil H

Zdravím.

Mám dotaz. Chtěl bych nechat vyměnit olej v octavia 1.9 TD PD motor BLS s DPF výměna je po 15000km. Vybral jsem olej Shell Helix Ultra Extra 5W-30 u dodavatele 123-olej.cz. Cena se mi zdá až podezřele nízká. Jde poznat, zda jde o olej originální?

Děkuji.

 

Odkaz ke komentáři

Opět ty oleje !! Já jsem to už jednou psal, jsem zastánce toho , že jezdím na olej, co tam mám od začátku. Auto je v pohodě , olej to nežere a tak nemám důvod to měnit. Navíc i odborníci píšou, že časté změny oleje motoru neprospívají. Olej nakupuji originál a pohoda. Navíc ať je to jak chce, oleje jsou dnes již na stejné úrovni, maximálně si tam každý výrobce něco přidá a pak je to znát na ceně. Každý z nás má jinak zajetý motor, žádný motor není stejný a každý si brání ten svůj olej. Takže který olej je lepší nebo ne, to se nikdy nevyřeší.

Odkaz ke komentáři

Tak třeba Castrol 5W30 507.00 mému motoru nedělal dobře, opotřebená vačka, hydroštely a pěknej svinčík v motoru. Olej se neztrácel, ani nebyl ředěn naftou, doporučený interval sem nedodržoval o cca 3tkm směrem dolů (12tkm), taky sem si myslel že je auto v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Hmm, asi budeš mít smůlu . Já jezdím na stejný olej již s několikátým autem a nikdy jsem neměl problém s motorem. Proto jsem psal, že o olejích se píše stále, ale nikdy se nedojde k žádnému výsledku. Ty máš špatné zkušenosti jak píšeš s olejem Castrol, jiný s olejem Shell a tak je to pořád dokola. Takže dopátrat se pravdy pořádně nejde. Někdo mění značky častěji a píše že by za jiný neměnil ,pak po nějaké době má zase jiný a zase a stejně se nedozvíš který by měl být nejlepší. Já vím jen jedno ,že měním po 10tis.km a vždy po výměně je auto o dost tišší ale to je vše. Jakou má olej teplotu atd, to nevím a neřeším.

Odkaz ke komentáři

A kolik km si s různými auty najezdil? Ono nejde jen o značku oleje, doporučovaný 5W30 507.00 není to pravý ořechový pro PD bez filtru. Toho co píšou odborníci je taky mraky, ale spíš poslouchám lidi který už udělali mraky motorů.

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Boby77 je tu tu zase stejný kolotoč, viď. Komentovat to ani nebudu. :smich: Já jen mohu říci, že jsem se změnou značek skončil. Našel jsem totiž produkt, který mému auto a mnoha jiným ( různorodý vozový park ) vyhovuje a prospívá. Takže kdo se nechce spokojit s olejem, který je jen reklamou giganticky masírován do neuvěřitelných výšin ať zvolí Miller Oils a produkty z řady Nanodrive ( EE ). :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

A kolik km si s různými auty najezdil? Ono nejde jen o značku oleje, doporučovaný 5W30 507.00 není to pravý ořechový pro PD bez filtru. Toho co píšou odborníci je taky mraky, ale spíš poslouchám lidi který už udělali mraky motorů.

 

Odpovím doufám slušně! Zkušenosti určitě, s auty různých značek. A najeto něco hodně přes 2 miliony km. Stačí? A co se týče olejů to je téma nekonečné. Každý si bude hájit své. Až nějaký motor odrovnám, zadřu, klidně to napíši, ale bohužel, zatím v tomto nemohu sloužit. Takže ano, někdo haní tento olej, někdo druhý, já jen píši že nemám důvod zatím měnit značku. Vážím si těch, co dokážou cokoliv na autě udělat, diagnostikovat apod., to já prostě neumím. Ale promiň , znám hodně lidí co jezdí na olej jako já a nemají problém. Můj kolega. má na autě půl miliónu a je to v pohodě, olej Castrol a mohl bych psát dál. Nebo mi řekni proč má tolik najeto a jezdí mu to bez problémů. Takže jen píšu, ať si každý jezdí na co chce. Někomu to žere olej , někdo to má hlučné a někdo nemá nic. Takže záleží , jak kdo zachází s autem, jak se k autu chová. V tom snad budeme za jedno. Pokud budu jezdit slušně jsou dnes všechny oleje na stejné úrovni , nemám co řešit. A mám kamaráda co má servis a nikdy jsem neslyšel že by motor odrovnal ten a ten olej. Vždy je to o tom jak se o auto staráš.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

boby77>> Nějak mi to tady tenkrát uniklo, vesměs s tebou souhlasím, jen chci podotknout že sem mířil na konkrétní motor a mnoho mechaniků ti potvrdí co je jejich bolest a že olej v tom hraje vysokou roli, v tvém postu to vidím všeobecně a to je nekonečné téma.

 

MiSKO83>> Jo, člověk si na chvilku odskočí od telefonu a už je tu najednou odpovědí :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...