Přejít na obsah

Tlaková hadice k chladiči nasávaného vzduchu

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Trošku mi prosakuje olej přes tlakovou hadici, která je napojena k intercooleru pro turbo.
Vím, že nejspíš mi asi odchází turbo ale v první řadě bych chtěl vyměnit tuto spojovací hadici, protože mám trošku podezření, že by turbo mohlo být ok ale špatná je ta hadice. Jelikož mi turbo táhne perfektně a olej se nějak závratně neztrácí.
Máte někdo zkušenosti s tímto ? Případně zkoušel měnit někdo tuto hadici ? Je zapotřebí sundat celej cooler nebo stačí jen odmontovat 2x ocel. pásky co drží tu hadici a vytáhnu ji a nasadím novou ?
Zde je odkaz na tu haici co mám na mysli

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0145834a-tlakova-hadice-de-10247.html

A ještě jedna věc našel jsem, těsnící kroužky k té hadici. Ty jsou uvnitř té hadice ? Pokud chápu dobře, tak jsou na trubkách, kam se nasazuje ta hadice drážky pro tyto těsnící kroužky ?

Zde odkaz na ty kroužky

http://www.skoda-dily.cz/eshop/1j0145117m-tesnici-krouzek-hadice-intercooleru.html

Předem díky všem za případné rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj, o víkendu jsem měnil originální IC za malé IC Forge, takže vím, co kde je. Mezi IC a tou splácnutou trubkou je jen ta spojka, co jsi sem dal na ní odkaz. Ten kroužek patří jinam, ten je na té gumové hadici, co je mezi trubkou z turba a tou splácnutou trubkou. Aby jsi tu spojku vyměnil, musíš buď vyndat IC anebo vyndat tu splácnutou hadici (i když tu možná po povolení odehneš od IC, ale to nevím jistě). Každopádně vyndat IC není složité, navíc z něj můžeš vylít olej, co se v něm za roky nashromáždil.

Aby jsi vyndal IC, musíš sundat nárazník (otázka chvilky), povolit 3 šrouby, které drží IC, a povolit pásky, aby jsi sejmul 2 hadice. Není to nic složitého ;)

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Ahoj, diky moc za info. Me prave zajimalo zda je potreba sundat ten IC, kazdopadne jak psal bude asi dobre ho sundat a vylit ten olej a procistit ho.

Jinak povoleni sroubu co drzi IC by snad nemel byt problem pokud teda nebudou nejak zarezle ale co me trapi a nevim jak je ten naraznik, ten musim sundat bez toho to nepude ? Jestli ne je na to nejaky navod ?

Odkaz ke komentáři

Když jsem já sundaval můj, tak jsem vylil asi tak 1-2 deci oleje. Jinak povolit to nebude problém. Pro jistotu to stříkni WDčkem.

Nárazník je sundaný za chvilku. Sundáš lištu a pod ní na koncích nárazníku jsou 2 šrouby (u jednoho jsem utrhnul hlavu, ale ničím jsem to nestříkal, takže to možná byla taky chyba). Potom mezi světly jsou 3 torxy, ve spodu jsou další 2 torxy a po 2 torxech na každé straně za mřížkami. Nakonec sundáš asi 5-6 torxů na každé straně v podběhu ;)

Odkaz ke komentáři

OK, sundání lišty, šrouby pod nima + torxy mezi světly nahoře to vím kde je.

Kde jsou ty torxy ve spodní části mezi světly ? Tam se dostanu ze spod ? A ještě ty torxy za mřížkami, ty odšroubuji jak ? To musím nějak vydělat ty mřížky ? Nebo z podběhu ?

Ještě se zeptám teda jednou ten nárazník musí dolů jo ? Nedostanu se k těm šroubům co drží ten IC z podběhu, když oddělám ?

Odkaz ke komentáři

Ty šrouby ve spodu nárazníku jsou cca mezi světly. Když se skloníš nebo si lehneš, tak je uvidíš. A boční mřížky se vyndávají vytažením. Vezmeš za ně a vyndáš je.

<br />

<br />Promiň jsem zapomněl odpovědět. Na vyndání IC nárazník ven jít musí. Kdyby jsi všechno na IC dokázal povolit bez sundání nárazníku, tak ho podle mě stejně přes podběh nedostaneš ven. Ale možná na sundání té spojky to stačit bude, to ale nevím jistě. By jsi musel zkusit. Každopádně nárazník je dole do 5 minut ;)

Odkaz ke komentáři

Takze pokud chapu dobre, tak ty mrizky jsou jen nacvaknuty v tom narazniku nebo jak tam jsou uchyceny ? Jen zatahnu smerem ven a pujdou jo ?

Jeste pak to nasazeni nazpet, je to v pohode ? Mam strach, ze kdyz ho vyndam tak me tam pak nepujde nasadit nazept, ze nebude sedet :-D...tam jsou ale pro to jeste nejaky drazky ne ? Nebo jak odsroubuju vsechny srouby tak spadne dolu ?

Sorry, ze se tak vyptavam ale chci mit vsechny informace, nez se do toho pustim...diky ;-)

Odkaz ke komentáři

Nemáš tam co urvat, prostě za ně vezmi a vytáhneš je. Zpět je zase zacvakneš bez problémů.

<br />

<br />Vypadá to složitě, ale sundání toho nárazníku je fakt hračka. Jen raději prostříkni ty šrouby, ať je neutrhneš jako já. Odvrtávání není nic příjemného :-D nezapomeň na ty šrouby zespodu nárazníku. Případně pokud máš xeny, tak ještě odpoj ostřiky, ať je neutrhneš.

Odkaz ke komentáři

Tak uz vse vim, mrizky jsem si zkusil i oddelat a pohoda, slo to celkem lehce...co se tyce sroubu tak je mi vse jasne. Akorat ted jak jsi napsal, tak me to docvaklo ty ostriky svetel xenony mam, ty odpojim teda jak ? To uz je snad posledni otazka :-D

Tak uz vse vim, mrizky jsem si zkusil i oddelat a pohoda, slo to celkem lehce...co se tyce sroubu tak je mi vse jasne. Akorat ted jak jsi napsal, tak me to docvaklo ty ostriky svetel xenony mam, ty odpojim teda jak ? To uz je snad posledni otazka :-D

Odkaz ke komentáři

To je nejaká blbosť. Olej v tej hadici nemá čo robiť.

Výmenou hadice únik oleja nevyriešiš. Buď sa nacucne do motoru a spáli alebo v tej hadici vytvorí jazero.

Chyba je v turbe a nie hadici. Vymlešté klzné ložiská turba. Napríklad honenie motoru (turba) na vysoké otáčky pri studenom motore. Olej ešte nemaže tie ložiská, objavuje sa vôla a prípadne vplyvom vôle sa rotor turba obrusuje o stator.

Odkaz ke komentáři

Kluvi : Mrkni na můj první příspěvěk. Je mi jasný, že to asi nevyřeším ale mě zase bylo řečeno, že vždycky v té hadici bude nějaký olej ale že tam toho nesmí být hodně. Já mam podezření, že mám možná špatný to těsnění ale nevím chci to vyzkoušet a uvidím.

LadikRS : Díky moc za info !!! A vycvaknu jí odkud ? Jak oddělám ty mřížky tak odtam ?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...