martinlupac Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Ahoj, už dlouho sleduji toto fórum a čtu tady denně příběhy vašich miláčku a obdivuju vaše úsilí a čas, který jim věnujete . Mojí Octavku mám krátce a mám najeto zatím 600km. Přesedlal jsem z Favorita 136L, kterého jsem měl 5let. Bylo to moje první auto. Asi před 3tydny jsem po půl roce denního pročítání na bazosi našel něco co mě konečně zaujalo a bylo to 5minut od baráků. Zajel jsem se teda podívat a byl jsem nadšený. Na první pohled jsem se zamiloval. Našel jsem Octavku 1.9TDi,66kw,ALH,rok 11/2000 po FL. Jediný čeho jsem se bál a stále se bojím je automat.Nicméně auto na to že meloo najeto 273tkm vypadalo perfektně. Bylo po olejích, rozvodech,přední brzdy a klima. Na autě jsou Dunlopky s 6mm vzorkem + 4 nové plechy. Dvojité dno kufru. Výbava je strohá, ale mě naprosto dostačuje. Na autě nebyl ani skrabanec a ani kousek rzi. Nicméně včera jsem myl a vylezlo tolik škrábáncu, že jsem se nestačil divit. Ale rez žádná a to si myslím je důležitější. Auto bylo za dobré peníze. K automatu... Řadí to,přes zuby to nejde :-D ale řadil bych jinak a plynuleji. Jediné co mě štve je to, že při rozjezdu a hlavně do kopce trvá než se po puštění brzdy zařadí jednička a auto samo popojede. Někdy se zařadí a jede si samo a někdy vůbec. Je to blby v tom, že auto jede do zadu a já musím slapnout na plyn, jenže to cukne. Protože se tam zařadí kvalt pod plynem. Špatně se mi to vysvětluje, ale dělat by to.nemělo si myslim. Takže se bude měnit olej a filtr, snad to pomůže. Jinak na autě planuju denní svícení, nové znaky, časem kola, chtěl jsem snižovat, ale to bohužel nemohu protože jednou za čas, ne často musim odvážet rodiče na chatu kde prostě žehličku mít nemůžu :-( taky budu měnit oleje a dělat zadní bubnové brzdy. Taky chci folie.A spíš auto budu udržovat než dělat nějaké veliké změny, radši budu šetřit něco navic kdyby mě zlobilo turbo nebo převodovka a jiné části. Musím ale zaklepat, že vše zatím funguje. Jen jeden dotaz, když jedu bratrancovo 81kw tak slyším piskat turbo od 1500ot. Já svoje za celou dobu neslyšel, ale v nouzi to není. Snad :-D Pár fotek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 0 Citovat Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Ahoj, vítej! Drobné škrábance rozleštíš a vypadá fakt zachovale, dobrý kup :_) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Vypadá pěkně at slouzi! Jinak turbo bude nejspis slyset kvuli nacatemu vyfuku... ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Teď jsem jsem mluvil s někým kdo dělá automatické převodovky a nebylo mi doporučeno měnit olej. popsal jsem mu můj problém. Problém s rozjizdenim kdy se nezařadí první rychlostní stupeň. Prý se setkal s tímto problémem u passata. pokud vyměním olej může se zvětšit v převodovce vůle a tím se problém ještě zhoršit. Tak nevím co s tím :( Jinak jo má výfuk docela vykuchanej a EGR off. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Vítej pěkná motokára když slyšíš turbo tak to může být vykuchovaným výfukem 100% ,jestli je to po chipu ,a nebo mu prostě pomalu odchází ,zase záleží jak moc píska .... mě píská že jde slyšet malinko ale mám ho dobrej ,kat off,egr off, chip ,trysky, kámošovy píska víc a má ho v řiti moc mu přefukuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Díky :-) má kat off a EGR off . má 81kw verzi. Teď mám strach o tu převodovku. Ale asi by jsme zvládli dat tam manuál. Jen asi řídící jednotka by byla problém. +nejde jen o převodovku ale pedály,kulisa atd atd. A sehnat prevodku která je v dobrým stavu asi taky nebude jen tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Dneška se lestilo, koupil jsem modrou lestenku od sonaxu a lestici šampon od sonaxu, uterku na leštění a aplikační houbicku. No a efekt je takový že škrábánce to nezakrylo ani trochu ale leskne se to jak koule. Ale šlo mi spíš o ty škrábánce jemný :-( škoda... Za 4kila jsem čekal víc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Moooc pěkně se ti to leskne...; -) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2015 Ahoj, co by jste mi doporučili za olej do motoru? Chtěl bych přejít z 10W40 na 5W40. Něco ne moc drahého. A třeba stránku kde kupujete. Najedu 10km do prace a 10 z práce. Jezdím i jinak a dál ale nejvíc takhle. Děkuju za radu. Zítra musím objednat tak šup šup :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2015 Tak jsem objednal Helix Ultra 5W40 za 499 + 1L za 159 .- Palivovy filtr mann, olejový mann, 3x california car scents vůně+ doprava za necelých 1900 .- když si vezmu, že jsem to chtěl vzít v kelly za mnoho vic penez chci brecet :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psycho Odesláno Červenec 28, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2015 Ahoj a vitaj... moc pekna octa... tie skrabance mozes docasne zamaskovat lestenkou popripade pracnejsie rozlestit rucne :) no a o oleji som premyslal aj ja ked som menil ten svoj ale vela ludi ma od prechodu z 10w na 5w odhovaralo... ale ak sa mylim ak ma niekto opravy.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Taky bych z 10w40 na 5w40 neprechazel.olej bude řidší a muze se ti zacit ztrácet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Já přešel z 10W40 na 5W30 a naprosto v pohodě.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 V sobotu to vymenim,tak se uvidíme. Mám najeto 273. A podle mě se to bude ztrácet az u vybehanyho motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Já přecházel při cca 400k 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Supr :-) a proč jsi šel.na 5w30 a ne na 5w40?<br />Jinak včera jsem dvě a půl hodiny cistil tu gumu z madla u ridice. Byla tam ta guma ale uplnej hnus. Jak kdyby na tom byla vrstva špíny. Takovej je výsledek :-) jen jsem to očistil odmastovacem a hadrikem a pak postrikal a vylestil sprejem na plasty . Jsem spokojenej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psycho Odesláno Červenec 29, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Ako si ju daval dolu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2015 Odmastovač,ale nevím co.přesně, modro bíle balení,sprej. Nic do.kuchyně :-D a hadrikem a drhnul jsem a opatrně skrabal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 Nedělá tu někdo repase automatu? Nějak se mi to nelíbí :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červenec 30, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 Mrkni k panu Sixtovi. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2015 Díky ti, už jsem tam napsal :-) je to ale trochu z ruky. <br />Moje problémy jsou :<br /><br />1. Převodovka po zařazení stupně D,1,2,3 sama nepopojizdi do předu jak by měla. Jen dokud úplně nezastavim. Pokud dojidzim auto a jen pribrzduju tak auto jede samo. Když se chci rozjet že stavu když stojím tak auto cukne a já se neplynule rozjedu, protože rychlost se tam zařadí pod plynem. Na rychlost R auto samo couvá jak by mělo.<br /><br />2. Auto někdy prerazuje plynule a někdy přeřadí tak, že silněji cukne.<br /><br />3. Pokud chci někoho předjíždět a potrebuju podřadit a rychle vystartovat tak sešlápnu plyn až na podlahu a vozidlu se jen zvýší otáčky a rychlost nikoliv. Vyčetl jsem, že auto po prudkém sešlápnutí plynu má podřadit o jeden nebo dva stupně a zrychlit. U mě se toto neděje a jen se zvysujou otáčky a rychlost nikde.<br /><br />Olej byl měněný a několik lidí mi řeklo, že po výměně nebo proplachu by se funkce převodovky mohli ještě zhoršit. Tak to radši nedělám. Olej byl měněny asi před 30TKM. Vozidlo má najeto 273TKM. Na internetu je žalostně málo informací a ani nevím co přesně za typ tam je. Ale je to 4-rychlostní převodovka.<br /><br /> 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2015 Tak pan sixt už prý sériové převodovky nedělá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 31, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2015 Já bych měl chlapika,prez známého motorare, kámoš si u nej nechaval dělat na Ameriku a spokojenost veliká...Bohužel jižní Čechy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Červenec 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2015 Jo hele, zatim.to docela funguje tak zatím nebudu tolik řešit. Ale nebudu otracet za kraviny a pomalu šetřit. Teď mě spíš zajímá zaslepení egru. Jestli to musím i já s rokem 2000(Facelift) zablokovat přes vag. Nebo jen koupit sadu a zadelat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 1, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2015 Já na ALH původně jen zaslepil a pres vag nic neresil a nebyl problém... ;-) Já na ALH původně jen zaslepil a pres vag nic neresil a nebyl problém... ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Srpen 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2015 Já to zatim vyzkoušel tak že jsem odpojil tu hadicku od egru a zaslepil sroubkem a na EGR napojil kousek hadicky ucpany aby se tam nic nedostalo a v pohodě. <br /><br />Jinak jsem dneška vyměnil olej z 10w40 na 5w40 shell helix ultra. Olejový, palivový, kabinový a vzduchový filtr. :-) olej měl najeto 11tisic skoro a úplně cernej, takovej jsem neměl ani u starýho favorita kde jsem měnil olej po 20ti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adolfik Odesláno Srpen 1, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2015 zas nemuzes srovnavat olej z benzinaka s olejem z olytanyho naftaka, ten bude totiz vzdycky cernej a smradlavej :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Srpen 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2015 Jo ale bratranec co dělá v Mercedesu a auta dělá od jakziva tak taky cumel :-D a to tam měl být nejakej "longlife" olej na 35tisic km :-D :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 1, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2015 Oni i ty filtry vypadají dosti jedle... ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.