m2o Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 Zdravim vsechny,mam dotaz ohledne piskajiciho turba. Turbo mi piska jen kdyz jsou vedra.Tento tyden kdyz se "ochladilo" tak to nepiskaloTurbo bylo vydelane a vycistene, na chvilku to od piskani pomohlo Je nutny repas?Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Srpen 3, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2015 Mi turbo píská 5 let a neřeším to ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Srpen 4, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2015 (upraveno) Mám cca 2 roky repasované turbo a taky píská. Najel jsem na něm cca 40 000km a nějak to neřeším. Mechanikem mi bylo vysvětleno, že vrtulka v turbu po repasi nemá takovou povrchovou úpravu jako originál z výroby a když se roztočí tak se to projeví vyšší hlučností. Mám to (pískání) ale v rozumné míře si myslím. Stejně jako ketys to neřeším Upraveno Srpen 4, 2015 uživatelem drura 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 4, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2015 turbo musí pískat, když se něco točí takovýma točkama :D když mu dupneš na podlahu tak taky píská? mi píská za lehkého plynu a pak spíš fučí.. a po čipu fučí ještě víc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Srpen 5, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2015 me turbo piska jak sanitka uz pres 30tkm ale tlaci jak zamlada, zatim bez problemu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Srpen 5, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2015 buď rád,že píská, aspoň víš, že tam je. až přestane pískat,máš problém.pískáním se nezatěžuj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Září 6, 2015 Sdílet Odesláno Září 6, 2015 Čau. Prosím o radu. Posledních 500km jsem zaznamenal divný zvuk na své octavii 1.9 tdi, 81kw, ASV. Že by turbo KO? mám najeto 248.000km, před 40 tis. jsem měl zatuhlé lopatky - proběhlo vyčištění a do teď v pořádku. Táhne jak má, neháže nouzový režim, plynulý chod i spotřeba....jen ten zvuk. Taky se mě to občas chvěje v určitých otáčkách (pravděpodobně setrvačník) a při vypnutí motoru se to zachvěje a má to nekultivované chcípnutí (dělá jen někdy, hlavně za studena a za studeného počasí), spojka i turbo pravděpodobně původní (auto jsem koupil před cca 60 tis. km). https://www.youtube.com/watch?v=dnKa259IDxI&feature=youtu.be 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Září 20, 2015 Sdílet Odesláno Září 20, 2015 Jo a dělá to i při jízdě z kopce se zařazenou rychlostí.....bez toho aniž bych šlapal na jakýkoliv pedál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 20, 2015 Sdílet Odesláno Září 20, 2015 Hm, ten zvuk je trochu divný. Co výfuk? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Září 21, 2015 Sdílet Odesláno Září 21, 2015 Výfuk vypadá být ok...a vlnovec je měněný před cca 2 rokama...ještě mě napadlo, jestli není v prd...nějaké těsnění popř. se mi tam nehrabala kuna, která tam občas přespává :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 22, 2015 Sdílet Odesláno Září 22, 2015 Zkus k někomu na diagnostiku, třeba něco najdeš. Poslechově je ten zvuk fakt jiný než normálně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Září 29, 2015 Sdílet Odesláno Září 29, 2015 Tak turbem to prý asi nebude....nejspíš něco s rozvodama (dělány na jaře).....někde jsem ještě četl, že to může být napínací kladka.... Máte někdo ještě nějaké postřehy? Ve čtvrtek jedu do servisu ....tak pak dám vědět..:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Říjen 3, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2015 Tak problém vyřešen. Byla špatná vodící kladka drážkového řemene. Oprava 500kč vč. práce uffff 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daník Odesláno Říjen 7, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2015 Já sem dával v neděli nové turbo (ne repas) od garrettu a je pěkně slyšet pískání, hlavně na dvojku když to přišlápnu, tak od těch 2 tisíc ot, ale do 2,5 tis ot. Jinak táhne jak bejk :-D. Mám si s tým dělat starosti nebo je to nermální jev turba, když točí tolik? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.