Rousland Odesláno Srpen 12, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 Zdravím, chtěl bych se podělit o stav, kterému moc nerozumím. Stává se mi, že při jízdě na 2 rychlost. stupeň ( vyšší stupeň díky stavu vozovky nelze ) při odbočování , chci si ještě trochu přibrzdit, cítím snahu motoru o zrychlení. Přirovnal bych to - v době když jsem měl benziňák a chodu na sytič. Prostě motor má snahu v té chvíli silně táhnout. Takže nyní to řeším, že si před tímto odbočováním vyhodím rychlostní stupeň , najedu do odbočení , dám 2 rychl. stupeň a projedu tzv. esičko ( lesní cesta - rovina)odhaduji na 25 -max. 30 km/hod. Jedu rychle -pomalu, mám tam dát za jedna ? U služebního auta 'Škoda Oct. , ale 2,0 litr na stejném místě naprosto OK. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Srpen 12, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 a s jakým že motorem se to stává? Je normální, že motor "aby nezdechnul" si sám přidá otáčky, ale 30 km/h na dvojku asi není ten stav, kdy by se tak dělo. Pokud je to benzin, tak to může dělat klapka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Srpen 12, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 To bude asi klasika kombinace 1,6TDI CR a 5st. prevodovky, já když jsem přešel na tuto kombinaci, tak sem rychle zjistil, že poučka z autoškoly o jedničcce pouze pro rozjezd vůbec neplatí :o))) bohužel to má dost dlouhý převody a opravdu na dvojku se nedá reálně jet to co bys očekával. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rousland Odesláno Srpen 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 Jedná se o 1,6TDI CR 77KW, jak správně odhadl ( Jack_Reacher). Jinak jsem se dotaz snažil přiřadit do sekce k tomuto motoru. Takže díky za odpověď, bohužel je to tedy normální stav a musím se s tím smířit a podle toho zařídit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 pokud motor točí v otáčkách blížících se volnoběhu, tak je to normální. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.