ZdenekK Odesláno Srpen 30, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2015 Ahoj všem Oktavákům. Jmenuji se Zdeněk a jsem z jižní Moravy. od března letošního roku mám od rodičů Octavii I tour z roku 2009. Mimochodem rodiče si pořídili opět Octavii, ale již 3 řady :) Předtím jsem měl krátkou Felicii r.v.97, kterou jsem právě v březnu dal pryč. Nyní pár řádků o své Octávce motor: 1,9 TDi 74Kw - přečipováno na 96Kw verze: Octavii I Tour stav km: 98.000 Do Octavie plánuji dodělat různé úpravy, ať už interiéru, tak exteriéru. Ale vše bude záviset samozřejmě na financích. Jako 1. jsem provedl chip tuning motoru ze 74Kw na 96Kw provedený v dubnu. Motivací pro mě byla reportáž z "primáckého autosalonu", poté jsem se o tuhle úpravu začal více zajímat. Než o výkon mi šlo spíše o spotřebu. Nejsem ten, co by auto "tůroval" a na dálnici uháněl 150km/h, 2. úpravou byly kožené autopotahy od firmy MAD, kde jsem si nechal dodělat na zimní měsice el. vyhřívání předních sedadel. Potahy jsou čerstvě namontovány z min. týdne. ______________ V letošním roce ještě plánuji jednu velkou akci a to kompletní vytlumení - dveře, podběhy, kufr a kapotu. Když už bude auto "rozebrané" tak i rovnou 2-dinové autorádio (rád bych s navigací, propojení s mob.telefonem a pod) a pak samozřejmě i nové repro. V autě jsou prozatím ve dveřích původní repro a vzadu je dodělávané. Co se týče plánu na rok 2016 rád bych změnil podsvícení budíků, A/C klimu předělal na Climatronic, nová čelní a zadní světla. Zpětná zrcátka - momentálné mám každé jiné :D A pokud zbydou nějaké finance, rád bych ještě zesvětlil interiér - část palubovky, tapecy apod. v barvě sedaček. Tolik prozatím vše. Další fotky dodám později a postupně budu příspěvek aktualizovat dle úprav vozu ;) Zdeněk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Srpen 31, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 Ahoj, vitam té, mas to fajn, preju moc šťastných km a ať plány vyjdou. Krásný potahy. Mužů se zeptat na cenu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Srpen 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 Ahoj, děkuji za přivítání. Potahy samotné vyšly na 17.400Kč vyhřívání 4.200Kč Montáž potahů + zapojení vyhřívání, el.materiál 3.500Kč Montováno ve škoda centru v Přerově, kam i zaslala firma MAD rovnou potahy k montáži. Odkaz na firmu MAD http://www.autopotahy.cz/?gclid=CPO-nryw0scCFQgGwwodoIcH8A Konkrétně mám Exclusive + winter packet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 31, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 vítej, moc pěkné auto a pěkné úpravy, tak ať se daří s dalšíma a spokojeně jezdíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 31, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 Taky te tu vitam ;-) Vypada to moc pekne ten interier.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Srpen 31, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 Vítej zde na fóru mezi nadšence, Octávečku po rodičích máš moc pěknou zachovalou s jistými Km . Ty potahy vypadají moc pěkně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinlupac Odesláno Srpen 31, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2015 Tak takovou cenu jsem nečekal =-O já myslel tak 5 no .... Tak nic ale hezky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Září 1, 2015 Sdílet Odesláno Září 1, 2015 Vitej mezi famdy okridleneho sipu ;-) moc pekna octa s peknym najezdem, starej se o ni. Potahy takhle z foto vypadaji jakoby to byly sedacky, ale ta cena me dost prekvapila :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Září 1, 2015 Sdílet Odesláno Září 1, 2015 Ty potahy jsou luxus :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Září 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2015 Ahoj, děkuji za komentáře, jsem rád že se auto i potahy líbí. Mohl bych se s Vámi ještě podělit i o to jak se vlastně Oktávka stála "mým majetkem". Jelikož denně jezdím do práce autem a felicie kterou jsem měl, měla již nejlepší léta za sebou, zvažovalo se koupě nového vozu. Již od počátku jsem chtěl něco od škodovky, jelikož ojetinám z bazarů moc nevěřím, a na nové auto jsem neměl zaměřil jsme se na "referenční vozy". Dokonce jsem měl už i jeden vyhlédlý - nebyla to sice Octavie, ale byl to Rapid. Výbava byla slušná, naf'ták a téměř nic najeto. Cena tuším okolo 350tisíc. Což byla má maximální hranice, kterou jsem byl schopný dát dokupy. Mno, nakonec za mnou přišli s myšlenou rodiče, jestli bych nechtěl "jejich Oktávii", že oni by si něco doplatili a pořídili si auto jiné. S radostí jsem řekl "beru" a byla Oktávečka má. Shodou okolností pak tatík opět v autosalonu viděl představení nové Octavie 3 na zemní plyn - levný provoz a šel do ní. Takže nyní máme doma 2 Oktávky. Já jsem rád, že vím co mám, doma a jak zde psal Martin_TDi, vím co má naježďěno. ______________ Co se potahů týče, jde samozřejmě u firmy MAD zakoupit i levnější variantu, tatík si nechal také do své O III ušít kožené potahy a vyšly ho i s montáží tuším na 12tisíc - má RS design. Mě se ale líbila nejdražší verze exclusive, která tuším stála bez montáže 15tisíc. + pak samozřejmě zmiňovaný winter packet, montáž a el. zapojení. Jde také o kvalitu použitého materálu, kvalitu ušití. Opravdu já osobně nemám potahům na obou našich vozech co vytknout, mohu jen doporučit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Září 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2015 Dnes jsem nalepil "nové loga okřídleného šípu". Myslím, že tam padnou lépe jak stará barevná loga ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Září 7, 2015 Sdílet Odesláno Září 7, 2015 A proc jsi nekoupil origo dily do masky a na kufr? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Září 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2015 Lepky jsem koupil jako celý set. O originálech vím, časem vyměním. Přeci jen je to o něčem jiném :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Září 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 18, 2015 Ahoj, opět něco málo drobností přibylo na autíčko Práh pátých dveří RS pedály + opěrka levé nohy Rámečky budíků Také jsem "úspěšně" prošel STK (zase na 2 roky klid) a na zimu vyměnil komplet filtry + oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Září 20, 2015 Sdílet Odesláno Září 20, 2015 Moc pěknej kousek... Kde jsi kupoval opěrku nohy k pedálům? Všude jsem malou, která nezakryje cel ten plast na koberci pod ní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Září 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Září 20, 2015 ahoj, objednal jsem ji zde http://www.sportovniautodoplnky.cz/sportovni-operka-nohy-rs-milotec-skoda-octavia-skladem/ Také jsem ve vícero e-shopech našel jen tu malou. Ta větší se mi ale líbí více :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Říjen 2, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2015 Díky za odkaz. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Říjen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 17, 2015 Už i já jsem hrdým "vylepeným" majitelem loga octavia clubu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Listopad 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 (upraveno) Loni na podzim jsem shlédl v primáckém autosalonu reportáž o odhlučnění vozů od firmy Ahifi.cz http://autosalon.iprima.cz/videa/odhlucneni-aut-ahifi Tahle reportáž mě zaujala, a řekl jsem si, že by to nebyla špatná investice do mého vozu. Navíc jsem v té době začal pomalu řešit i nové ozvučení + nové autorádio (tehdy ještě "na papíře"). Mé požadavky na rádio byly vcelku jednoznačné - 2 Din (nechtěl jsem 1Din s obrazovkou) - instalovaná navigace - po špatných zkušenostech s klasickou navigací na přilepovaní k čelnímu sklu, kdy se stávalo, že se navigace samovolně uvolňovala... a proč ji nemít rovnou v rádiu, když to jde ^_^ - rozšíření na parkovací kameru - pokud možno vstupy na přehrávání celého pordfolia - CD/DVD, SD karty, USB - propojení rádia s mobilním telefonem Nakonec vyhrála jednotka Kenwood DNN-9150DAB, která disponuje možností i připojení k Wi-fi, což byl příjemný bonus... Hlavní jednotka byla tedy vybrána a zbývalo doladit ozvučení. V září jsem oslovil p. ing. Šudáka se žádostí o montáž kompletního odhlučnění vozidla, které se skládá z odhlučnění všech dveří, kapoty, kufru a podběhů kol a samozřejmě s již mnou vybranou hlavní jednotkou Kenwood. Jelikož sortiment nabízeného ozvučení je nekonečný požádal jsem v mé žádosti o doplnění reproduktorů k mému vozu. Obratem mi přišla odpověď a po pár doplňující mailech jsem získal jasnou představu o reproduktorech do dveří a do zadní části vozu ( do předu jsme zvolili komponentní 2 pásmové Focal performace PS 165F, v zadu 2 pásmové Gladen RC 130). Jelikož si rád vychutnávám plnohodnotnou hudbu musel se dát do kufru i nějaký ten subwofer... Opět má představa byla jasná - nechtěl jsem žádnou "velkou potvoru" co mi zabere celý kufr, jelikož mi auto slouží také jako užitkové pro převážení věcí. Nakonec kandidáti zbyly 2 - Kicker VS12L72-11 nebo Gladen SQX 08VB, tohle byli mí favorité. Nakonec vyhrál jak doslova napsal p.Šudák v citaci z mailové komunikace "Subwoofer dle toho co chcete, pokud jen na dokres, šel bych do 8" od Gladenu, pokud chcete i masáž zad, pak Kicker", masážní přístroj od Kickera Poté již zbývalo doladit kvalitní zesilovač s kapacitorem a objednávka byla kompletní. Samotná montáž proběhla na konci října. Přináším pár fotografii z průběhu montáže (za ně děkuji opět p.Šudákovi) Odhlučnění dveří Odhlučnění kufru Odhlučnění kapoty Odhlučnění podběhů kol Více o odhlučnění vozu si můžete přečíst zde http://www.ahifi.cz/clanky/detail/jak-vybrat-a-pouzit-tlumeni-odhlucneni.htm Instalace parkovací kamery Kenwood Instalace zesilovače, kapacitoru a subwoferu Kicker Zde bych chtěl upozornit na zapojení samotného subwoferu, kde technik při montáži neopomněl 2 věci - kabel je dostatečně dlouhý aby při vytažení z kufu a následném položení na zem se nemusel odpojovat z důvodu dostání se k rezervě. - když už potřebuji subwofer vydělat,např. při nutnosti potřeby celého kufru je zde instalována rychlospojka na rychle odpojení. Rozhodně suprová věcička! :jelen: Přední, zadní repro Připojení kabelu subwofer,zesilovač k baterce Nainstalovaná hlavní jednotka Kenwood DNN-9150DAB + posledním doplňkem bylo vyvedení 2x USB do kastlíku spolujezdce, USB jsem nechtěl na palubce, ale aby bylo krásně schované Tolik vše k fotoseriálu z mé instalace, poté již přišlo jen předání vozu technikem, základním seznámení s rádiem samozřejmě zaplacením a fičení si to domů Doma jsem poté 2 dny študoval nastavení - mno musím řící, že toho bylo na nastavení opravdu hodně - mno vybral jsme si holt složitý přístroj Nezbývá mi než poděkovat celému e-shopu ahifi.cz za perfektně odvedenou práci, profesionální přístup... Za sebe mohu jen doporučit a pokud někdo z Vás zvažujete odhlučnění vozu či zabudování nové hifi a chce si nechat poradit od odborníků, tak vřele doporučuji. Za sebe říkám, že jsme zvolili s p. ing. Šudákem opravdu kvalitní hifi do mého vozu a za měsíc "testování" jsem nenarazil na žádný zádrhel a vše funguje tak jak jsem si představoval. Odkaz na montáž od ahifi.cz http://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-1-kompletni-sluzby.htm Tolik k mému letošnímu "tunění" mého 4 kolového přítele, ale již nyní se usilovně pracuje na chystaných úpravách pro rok 2016 o kterých Vás seznámím v následujícím příspěvku a po jejich instalaci opět poreferuji zde ve vlákně :facka: Upraveno Prosinec 13, 2015 uživatelem ZdenekK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Listopad 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2015 Plánované úpravy pro rok 2016 nejprve ty které musí proběhnout - koupě nových letních gum R16 - staré již dosloužily - jelikož v příštím roce dosáhnu limitu 120.000Km, musí přijít doporučená výměna rozvodů motoru "zkrášlovací" - budíky maxidot - předělání na maxi-K - kompletní změna podsvícení interiéru - osvícení led do SPZ, kufru.... - sjednocení zrcátek - momentálně každé jiné - difuzor + křídlo 5. dveří http://www.autofam.cz/product.php?id=1060http://www.auto-doplnky.com/difuzor-zadniho-narazniku-skoda-octavia-i-facelift-milotec-41504-p8018 - originál xenonová světla s aut. naklápěním - předělání klimy na Climatronic - trojblik - samozatmavovací zpětné zrcátko - dodělat u zadních dveří el. stahování oken -.... Mno a pak krapet větší projekty - el. střešní okno - patrně od firmy Webasto - nezávislé topení Webasto ovládané přes mobilní telefon Takže plánu opět hodně a financí málo Tak uvidíme co se mi podaří v příštím roce zrealizovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Listopad 25, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2015 Luxusní úpravy a hodně veliké plány do budoucna ! Ať se daří ! Zaujalo mě vytlumení plastových podběhů. Je to hodně poznat na snížení hluku od kol? Změřen hlukový rozdíl asi nemáš že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Listopad 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2015 Změřeno to opravdu nemám, ovšem pravou je, že stačilo sednout po odhlučnění do auta a vyjet třeba na dálnici, odhlučnění se projevilo ihned. U naftového motoru, který je docela hlučný určitě doporučuji odhlučnění i kapoty motoru... Podběhy kol jsem měl možnost otestovat při dešti a také to bylo znát na míře hlučnosti. Já když jsem zvažoval odhlučnění vozu, tak jsem si řekl, když už se to dělá tak ať se odhluční vše - když už, tak už B) Ahifi nabízí i možnost změření hluku před tlumením a i po něm, já tohle ovšem nepodstupoval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pan Vik Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 dobrá práce moc pěkný,kdyby byly finance tak si taky takhle pohraju. já jsem jen vytlumil dveře a je to znát ještě uvažuji o kapotě a těch podběhách ale doufám že že se to neodlepí přece jen tam stříká voda a ten plast pracuje ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 pekne vytlmene, ja len podotknem,ze vidim tam aj akusticku penu. Na to si daj pozor, mozno mas kvalitnejsi material, ja co som daval penu aj takto bola tvarovana trojuholnikovo,tak bolo sice pisane,ze odpudzuje vodu ale prd. Po case zacala nasavat ako spongia plus ked som nemal original folie do dveri,tak mi z toho nasateho tieklo do auta cize som peny musel dat prec a nalepit origo folie krycie do dveri este. PS: neratal si ,kolko kil pribudlo v aute ? Treba aspon zadne sedacky vyhodit, aby si kompenzoval hmotnost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Listopad 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 Mno doufám, že ta pěna vydrží a vše bude po dlouhá léta Ok, nerad bych do toho zasahoval. Co se hmotnosti týče, tak jsem to nějak neřešil, pokud bych chtěl snížit hmotnost tak raději "vyhodím" subwofer, sice je na oko malý, ale váží dobrých 15kg a pak budu muset při nejhorším zhubnout krapet i já, aby se váha vozu "vrátila do normálu" Ono jsou i větší "magoři" na tlumení, např, si nechají tlumit úplně celý interiér - tedy včetně podlahy a stropu, to pak dle mého teprve naskakují kg. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Listopad 26, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2015 Mno doufám, že ta pěna vydrží a vše bude po dlouhá léta Ok, nerad bych do toho zasahoval. Co se hmotnosti týče, tak jsem to nějak neřešil, pokud bych chtěl snížit hmotnost tak raději "vyhodím" subwofer, sice je na oko malý, ale váží dobrých 15kg a pak budu muset při nejhorším zhubnout krapet i já, aby se váha vozu "vrátila do normálu" Ono jsou i větší "magoři" na tlumení, např, si nechají tlumit úplně celý interiér - tedy včetně podlahy a stropu, to pak dle mého teprve naskakují kg. Čoveče ty se s tem nepářeš. Pěkná páce a přestavba na světlé interiér, to se mě zamlouvá. Moc se mě to líbí, ale já to bohužel mět nemůžu, dlouho čistý by to nevydrželo. Hold pracant se nezapře. Tož ať slouží a jen tak dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Prosinec 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2015 Pěkný nedělní večer Všem, pro zájemce přikládám ještě odkaz na montáž ozvučení s popisem přímo od Ahifi.cz http://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-1-kompletni-sluzby.htm Je zde kompletní soupis použitého sortimentu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Prosinec 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2015 Velké díky Sejvimu za minidres, dnes vyvěšen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Leden 2, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 2, 2016 (upraveno) Ahoj, nevěděl by někdo kde sehnat připínací nápis TDi? Kompletně v chromu? Na netu jsem našel jen s červeně vyplněným "Di" Dále jsem se díval po různých berevných modifikácí podsvětlení budíků a přístrojové desky. Do oka mi padlo tohle barevné provedení Jaký je Váš názor na tuhle kombinaci? Popř. jakou byste mi doporučily? Osobně se mi moc líbí kombinace s modrou - sice je to již profláklá klasika, ale nemůžu si pomoct Upraveno Leden 2, 2016 uživatelem ZdenekK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Leden 2, 2016 Sdílet Odesláno Leden 2, 2016 (upraveno) Na ebay se ty znaky do masky dají koupit http://m.ebay.com/itm/Auto-3D-Chrome-Silvery-TDI-Logo-Front-Grille-Grill-Badge-Emblem-for-Volkswagen-/151810856311?nav=SEARCH Upraveno Leden 2, 2016 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.