pulsik Odesláno Květen 1, 2016 Sdílet Odesláno Květen 1, 2016 (upraveno) To nemá chybu, fakt bomba :) Upraveno Květen 1, 2016 uživatelem pulsik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 1, 2016 Sdílet Odesláno Květen 1, 2016 Tak ty jsi se v zimně nenudil :-) Pěkný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 1, 2016 Sdílet Odesláno Květen 1, 2016 Obrovský kus úprav ! Nádherná práce ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2016 (upraveno) Taky se přidám s pochvalou. Super předělávky, od Martina navíc s precizní kvalitou. Jen pár upřesnění, poslední octávky byly Tour a ne Toor :-D, to jen tak. Měl jsem taky Tourku, výroba 7/2009 a měla climatronic, takže se dělaly s automatickou klimou, záleželo na tom, co si kdo objednal. Ahoj, já vycházel ve své "recenzi" čerpal z tohodle článku http://www.autorevue.cz/skoda-octavia-tour-trumf-stara-oktavka-za-cenu-fabie_5, výroba je až 10/2009, v té době byla mechanická klima v jakémsi balíčku i spolu s již zmíněným el.ovládáním předních oken. Zda šla udělat i automatická nevím, ale dle mě už asi ne v rámci balíčku... Rodiče, když kupovali tuhle Octu také již nevědí, jak to bylo... Dalo se pořídit hodně balíčků - RS paket apod. to vše jsme již měl ve svém autě. Hlavně jsme rád za RS paket - kde byly přední RS sedačky, RS nárazník, snad i ten kožený 3 ramenný volant a kožená ruční brzda. Upraveno Květen 3, 2016 uživatelem ZdenekK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 Ahoj, zeptám se jako úplný laik... prošel jsem si několik diskuzí, hledal na netu co je to vlastně ET apod. Ale chtěl bych mít jistotu, že mnou vybraná kola + disky mi sednou i na mou octu, proto prosím Vás odboníky na auta o pomoc. Příští rok, bych rád na svou octu obul nějaké 18" kolečka - samozřejmě počítám ze zápisem do TP, to mám již nastudované co a jak s tím. Ovšem mám problém s výběrem kol, nemohu přeci vybrat kolo jen s průměrem 18", musím mít i vhodnou šířku kola, ne? Nechci aby mi kolo trčelo z blatníku. Při procházeni internetu se mi líbí tyhle originál škoda disky http://www.aaaalu.cz/i1789-18-5x112.0-originalni-alu-kola-skoda-gemini/ či http://www.aaaalu.cz/i1603-18-5x112.0-originalni-alu-kola-originalni-alu-kola-skoda-pegasus/ Je možně je vůbec na octu napasovat? Jak je to se změnou rozteče děr? Vím, že se prodávají i kroužky na změnu rozteče http://distancni-podlozky-kol.heureka.cz/podlozky-na-zmenu-roztece-audi-seat-skoda-vw-z-5x100-na-5x112-sire-20mm-s-pouzdry/ Ovšem je ze šířka podložky 20mm, tak mám obavy aby se mi kolo poté vůbec vlezlo pod blatník. Nebo nedá se nějak rozumně změnit rozteč kol na 5x112, třeba změnou náboje kola, či podobně? Děkuji za každou radu a prosím nekamenujte mne za neznalost, jsme zatím jen laik, co se o auta začal zajímat teprve nedávno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Květen 7, 2016 Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 Za 1) imho nezapises ty kola legálně... ať už z toho důvodu, ze přímo na ne neseženeš TL, anebo proto, ze tam budeš mít podložky na změnu roztece, které nejsou legální. Za 2) mají ET 51, s podložkami 20 mm to děla 31 ... Při šířce kola 7,5 palce bys měl byt v klidu, ještě to bude par mm zalezly, trčet to nebude Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 Takže pro zápis do TP je zapotřebí sehnat kola s roztečí 5x100? nechat zapsat a poté to již zkusit s podložkami na 5x112? Co ty druhé kola? Ty by také šly nasadit? http://www.aaaalu.cz/i1603-18-5x112.0-originalni-alu-kola-originalni-alu-kola-skoda-pegasus/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Květen 7, 2016 Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 Anebo mít známého na STK :) Každopadné 5x112 ti určitě "legálně" nezapíšou, protože to na to nebude mít legálně typovej list, žejo.... ty druhé kola už by měly při šířce 8" ET 24 ... já mám ET35 při šířce 8" a mám to, dá se říct, zároveň s lemem ... to by bylo ještě o 1,1cm ven, asi už by to trčelo podle mě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 Ok, děkuji moc za radu a pomoc, koukám po kolech 5x100 a také bych si něco vybral... např http://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/konfigurator/skoda/skoda-octavia-i-1996-2002/typ-1u-liftback-facelift/18/#?brand=rial&type=rial-lugano&id=47995&page=3 Mno uvidíme, příští jaro bych to rád pořešil... Až budou nějaké finance :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 Ahoj, dnes jsem byl opět na montáži, konkrétně zde http://www.carsecurity.cz/ na pobočce Slavkov u Brna. Montováno http://www.carsecurity.cz/jablotron-ca-2103-autoalarm-1/ zítra už jen aktivace alarmu u Jablotronu a budem hlídáni bezpečnostní agenturou 24/7. http://www.carsecurity.cz/construct/ Mimo to, jsem již na nových letních gumách - Dunlop SP Sport BlueResponse, snad jako poslední jsem přezul :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 opět super. ;) taky mám Dunlopy SP Sport a jsou dost dobré :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 Dobrá volba pneumatik, budeš spokojený ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 14, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2016 (upraveno) Děkuji kluci, však jsem si nové pneu vybíral dle Vašich recenzí zde na fóru i dle srovnávacích testů... Pneu jsem měl doma již od poloviny března, jen na přezutí došlo až minulý týden. Je zde super, si nechat poradit, když člověk neví :) Upraveno Květen 14, 2016 uživatelem ZdenekK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Květen 18, 2016 Sdílet Odesláno Květen 18, 2016 Pekné a užitočné zmeny v interiéri :) Tu chromovu spinacku svetiel máš z kade? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 19, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2016 Ahoj, děkuji, jsem rád, že se líbí :) Přepínač světel jsme koupil loni od zdejšího člena Jakubisko http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=23519, stačí napsat a snad by měl i další kousky na prodej. Mohu jen doporučit ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Květen 19, 2016 Sdílet Odesláno Květen 19, 2016 Ďakujeem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 23, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2016 Ahoj, minulý týden v úterý jsem vezl svou octávečku k Vášovi do Prostějova na další předělávku,.. Šlo o jednu ze zásadních předělávek pro tento rok, které jsem si předsevzal, konkrétně o předělání světel na xenony s automatickou nivelací - tedy se vším všudy jak by mělo být... Další úpravou byla výměna ručního sklonu světel, jelikož mám nyní automat využil se pro regulaci jasu přístrojů. Co se týče samotných korpusů, jsem moc rád, že se mi před časem podařilo zde na fóru odkoupit již černě zalakované i s blinkry od Petra81 Časem ovšem plánuji ještě výměnu průhledných plastů, jsou již zašlé a poškrábané, nepodařilo se je ani rozleštit bohužel... Tímto ještě jednou děkuji Vášovi za veškeré sehnání dílů potřebných k přestavbě a také Petrovi za dodané korpusy ze své bývalé OI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 24, 2016 Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 Obrovský posun , xenony vypadají moc parádně ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Květen 24, 2016 Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 To auto má milionovou hodnotu :) Ale pořád mě tam něco chybí :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Květen 24, 2016 Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 s těma xenonama krása jak cyp ten předek ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 24, 2016 Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 Pěkná úprava 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Květen 24, 2016 Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 Hele putovni xenony :-D uz jsou na 3-tim aute 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2016 Jsem moc rád, že se nová světla líbí Lukáší - nápis TDi jsem sundal, zatím se rozmýšlím zda ho na masku vrátit či nikoli, nějak mi tam moc nesedí :( Deko, pokud víš, kdo je prapůvodním majitelem a autorem zalakování, neboj se a poděl se s námi, samotného mě to zajímá... Jinak mám dobré zprávy pro autíčkáře z okolí Ostravy, a nejen pro ně.... Kdo by si chtěl nechat naleštit autíčko včetně interiéru a motoru, přídám v nejblížší době více info. Je možno zakoupit i vosk přímo dělaný na stáří Vašeho laku a barvě - žádné univerzální vosky Malá ochutnávka z nedělního focení po navoskování 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Květen 25, 2016 Sdílet Odesláno Květen 25, 2016 aha aha, no tak když tam nesedí, tak se nedá nic dělat :) ty zadní světla budeš nechávat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Květen 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 25, 2016 Mno, můžu to střídat... Občas s logem, občas bez něj Je super, že se dá rychle přidělat a naopak. Co se týče zadních světel, zatím 100% zůstanou, mě se tam líbí... Navíc, jsme v době pořizování už měl i černé korpusy xenonů a chtěl jsme mít všechny světla černé - což nyní mám. Originály mám samozřejmě uložené a není problém je opět přehodit, kdyby mne omrzely. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Květen 26, 2016 Sdílet Odesláno Květen 26, 2016 Pekný pane, moc pěkný. Až mě mrzí, že jsem je nikdy nenahodil na auto. Deko: na druhým, já je měl celou dobu na půdě :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Červen 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Ahoj, měl bych dotaz ohledně tónování autoskel pokovením... - na netu jsem četl pro a proti, rád bych znal i Vaše názory - jak je to s případnou STK? Vadí, nevadí? Děkuji za všechny případné zkušenosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Tak na zadek muzes dat co chces, na predek bohuzel nic;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Červen 5, 2016 Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 (upraveno) Z vlastní zkušenosti mohou doporučit pokovení.Nevím jaká jsi četl na netu proti,ale mně po těch devíti letech co mám okna pokovená žádné zásadní nenapadá.zevnitř se trochu víc lesknou,ale jde jen o zvyk,za pár dní ti to nepřijde.O okna jsem se nijak zvlášť nestaral a stále je pokovení takové jako po aplikaci.nevím jaká je cena nyní,ale v době,kdy jsem nechal dělat já byla obdobná jako folie. Výhodou proti foliím je stálost.Folie,ať už lepší nebo horší je igelit,který vybledne,pokovení nikoliv. UV filtr funguje dokonale,teplota v autě podstatně nižší,než v autě bez.Rozdíl jsem měl možnost porovnat se služebákem s foliemi.Auto může stát celý den na sluníčku a interiér není rozpálený,ve služebáku se nedaly udržet ruce na volantu.Je pravda,že mastné otisky po prstech,nebo od čumáku psa vidět jsou,ale tak přeleštit se musí každé okno,to bych jako nevýhodu neviděl. Nevím jak u folií,ale u pokovení si krom %propustnosti můžeš vybrat i odstín,ten je za příplatek(tam kde jsem nechal dělat já). Dělá se pokovení titanem a nerezem,vybral jsem si titan,pokovené okno se zevnitř leskne se méně než nerez. Pokud to necháš udělat u firmy,která má povolení MDČR,je to legální úprava. @ jirka 3 to není tak docela pravda,to se všude jen píše,úplně přesně okna z výroby na limit 70% nejsou,je tam pár procent k dobru,které využít lze.Já jsem si teď nechával předy pokovit na limit,abych se vyhnul problémům.Hezký tak,jako když jsou všechna okna stejně to není,ale určitě lepší než z výroby. Takhle to vypadalo 2007 v den pokovení Takhle to vypadá po těch devíti letech. Standardní odstín. Barevné provedení. Odstraněná folie - vyšisovaný igelit :-) zbytek zatmavení je vidět tam,kde je folie za gumou,zbytek je tedy dost tristní pohled :-( další Upraveno Červen 5, 2016 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ZdenekK Odesláno Červen 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 5, 2016 Děkuji Mikle za Tvůj příspěvek a zkušenosti. Když rodiče octávku kupovali, měli tam již okna tónovaná z výroby - myslím, že jde právě o standartní 30%, dle Tvého obrázku. Četl jsem, že se dají i takto upravená okna znova pokovit a upravit jejich vzhled. Představoval bych si něco jako máš právě Ty -> opticky všude stejné, nechci např. zadní okna tmavší, přední boční světlejší.... Vše bych chtěl stejně. Jak je s čelním oknem, lze také pokovit? Také mám obavy co na to po novém STK, kdybych zvolil tónování do barvy se zrcadlovým efektem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.