Přejít na obsah

Spotreba oleja a zahadzovanie sviečok

Doporučené příspěvky

Ahojte. Mám Octaviu Tour 2010, motor BFQ, najazdených 122t km. Auto som kúpil od prvého majiteľa, po celú dobu servisované v autorizovanom servise, takže mám aj jeho celú históriu. Auto mám od 115tkm. A problém mám s olejom a sviečkami. Spotrebu oleja mám 1 liter na 3000 - 4000 km a neustále mi zahadzuje sviečky. Pri 121t km som musel meniť sviečky, pretože mi prestalo odpalovať 4 valec. Bol som na kompresii a na všetkých valcoch mi namerali tlak 12,5 baru. V poslednej servisnej prehliadke, čo bola pri 114t km, sa menila aj hlava kvôli emulzii pod vekom oleja. Nová hlava obsahovala všetko nové, t. j. aj gufera ventilov, atď... Neviete čím môže byť spôsobené to zahadzovanie sviečok a spotreba oleja? Napadá ma aj myšlienka, či pri poslednom servisnom úkone niečo nepokašlali, alebo nespravili to čo mali.

Odkaz ke komentáři

Plánujem rozhodne ísť do škodovky dať reklamovať tento úkon. Predchádzajúci majiteľ ma uisťoval, že je mu to olej nežralo. Tlaky sú dobré ( norma pre nový motor je 10-13) takže zapečené krúžky by to nemuseli byť, keďže tlaky sú v poriadku. Avšak nie som si istý, či nie sú zle stieracie krúžky. Niektorí hovoria, že stieracie krúžky sa neprejavujú na tlakoch, iní zas, že áno.

Odkaz ke komentáři

Mám taky motor BFQ a řešil jsem hodně podobný problém. Byla velká spotřeba oleje (v té době najeto cca 180.000), samotná výměna gufer bohužel nepomohla. Spotřeba oleje se ještě zhoršila. Musely se vyměnit pístní kroužky a od té doby olej neubívá (od opravy najeto cca 30.000 km). Před výměnou kroužků se taky měřily tlaky a všechny válce byly OK

Odkaz ke komentáři

Sviečky NGK, presný typ nemám v pamäti. A olej Shell Helix Ultra 5w-30. Predtým sa tam s najväčšou pravdepodobnosťou dával Castrol Professional Edge 5w-30. Výmenu oleja som si ešte pre istotu urobil aj ja sám a keďže som sa dočítal, že tej spotrebe oleja môže pomôcť aj zmena značky, tak som skúsil nahradiť Castrol Shellom. Spotreba oleja je rovnaká. Nabudúci týždeň pôjdem skočiť do servisu a skúsiť dať reklamovať posledný servisný úkon.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...