Přejít na obsah

Vysoké otáčky za studena

Doporučené příspěvky

Ahoj borci mám problém když auto nastartuju za studená drží otáčky a to více méně v hodnotách ve kterých vyřadim na neutrální po lechkem zahřátí stačí aby se ručička trochu zvedla vše v pořádku. Čistil jsem klapku ale to mi na emisích daly zakl. Nastavení mnenil jsem sání roztrelilo se mi když jsem omylem posunul dráty od rozdělovače o jeden kolik v před. Čidlo chladicí kapaliny nové. Prosím o radu jo ještě to na diagnostice napsalo chybu čidla chladicí kapaliny něco s kostrou

Odkaz ke komentáři

Zkus odpojit čidlo teploty chl. kapaliny, jestli se něco změní. Když jsi měnil svody, je možné že někde přisává falešný vzduch - zkontrolovat těsnost + jestli je správně usazená škrtící klapka na svodech. Ještě může přisávat před podtlak posilovače brzd, když napraskne hadička. Nemáš tvrdý brzdový pedál při nastartovaném motoru?

Odkaz ke komentáři

Bohuzel 1.6/55kw osobne neznam, takze ti neporadim na co presne se zamerit ohledne toho prisavani toho falesneho vzduchu, ale chce to zkontrolovat mista kolem skrtici klapky a sani. Na zkontrolovani je nejlepsi za beziciho motoru strikat na tyto mista sprej na bazi propanu nebo muzes treba i nejakym startovacim sprejem, proste necim co hodne hori a kdyz to nekde bude prisavat, tak se ti po striknuti zmeni chod motoru

Ono spatny cidlo dokaze delat ruzne psi kusy, ale kdyz VAG pise, ze je na nem zavada, tak nefunguje tak jak ma, proto je lepsi ho vymenit

Odkaz ke komentáři

To co tu popisuješ jsem řešil cca půl roku :) po výměně všech levnějších dílu jsem se dostal až k výměně škrtící klapky u které mi nejdřív udělali univerzalní diagnostikou ZN a vůbec to nepomohlo. Dojel jsem tedy do Havexu v MB Origo škoda servis a tam mi udělali diagnostiku a zn pro celé vozidlo a vše OK :) a když jsem se byvil s tím technikem co mi to dělal tak mi i říkal že to zkoušel UNI diagnostikou a nemohl se ke klapce pořádně dostat a s tou origo v poho.

Dálší co mě ještě napadá je ventil N80 kterej je v nádobce aktivního uhlí zkus si poslechnout jestli cvaká. Jestli ne tak ti mohl zůstat otevřený a teď ti to tam saje faleš. A potom co se ohřeje už si to může klapka urovnat. Ale asi bych zkusil tu klapku alespoň ji nechat nastavit někde kde se nechá mluvit s technikem kterej má origo diag.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem vyměnil čidlo prekontroloval hadice tedy pouze pohledově a dnes ráno vše v pořádku děkuji za rady ještě se zeptam jak je uchyceny ten plášť s koženkou na ruční brzdě občas mi povyjede ten plast a zmizí mi ten cudlik a ještě jedna otázka přestala mne svítit kontrolka na vypínači vyhřívání okna dá se vyměnit?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nový poznatek vyměnil jsou m gumicku 10 otočil klíčkem aby čerpadlo natahlo benzín do listy který vytekl pak jsem brnkl a ejhle motor naskočil jak novej poté jsem to chcipl nasadil plasty uklidnil vercajk a šel jsem to skusit znovu otočil klíčkem brnkl a motor naskočil rozjel jsem se párkrát se to zadusilo asi ještě naky vzduch v té listě po 20 metrech vše OK zítra skusim znovu a dam vědět

Odkaz ke komentáři

Gratuluji k vyřešení startů :)

To se startérem je větší sranda :) buď máš startér načatej a nebo je to tím že máš nízký napětí v baterii. Zkus proměřit baterku a pořádně očistit kontakty na startéru a baterii popřípadně dobít baterku :) dělala mi to taky a bylo to baterkou neudržela potřebný napětí a bylo to takže nová bat a bylo po problému :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...