Přejít na obsah

Životnost brzdových kotoučů a destiček

Pavel Koum

Doporučené příspěvky

Zdravím,

potřebuji poradit, jaký kotouče a desky. Na OC II 1,9 mam najeto na původních 90 000km a kotouče jsou na okraji nejeté rezavé.Tak 10 mm od horního kraje a 5 mm od středu. Při použití brzd vibruje volant. Destička má 4 mm mimo nosné kostry . To se mi stalo i na předešlém autě Fabia. Problém je, že jezdím jen o víkendu cca 200 km, v zimně na hory 3000 km a v létě 5000 k moři. To hodně bez brzdění po dálnici. Ročně tak najedu asi 9000 - 10000 km.

Vyplatí se kupovat drahé kotouče a destičky ? Ale zase si nechci rozbít hubu. :wallbash: Prostě jen nejezdím denně...Nebo je to běžné, že brzdy blbnou dříve, než jsou sjeté... :( :( když auto nejezdí každý den.

děkuji za info. :wacko: Pavel K.

Odkaz ke komentáři

Nejsem žádný expert, nicméně popsané problémy mi ke způsobu ježdění připadají normální. Kolega jezdí autem denně, ale krátké trasy po rovinkach a s brzdama řeší pořád něco.

Připadá mi praktické na Tvůj způsob využití vozu pořídit nějaké levnější měkkčí destičky, které se budou více sjíždět a mohly by tak více "čistit" kotouč. Pokud nechceš investovat do nových kotoučů a stávající jsou dostatečně široké, mohl bys je nechat někde zarovnat na soustruhu. Ne všichni odborníci ale takovéto prodloužení životnosti kotoučů schvalují.

Odkaz ke komentáři

Ja by som ti odporucil dosticky ATE ceramic (nejedna sa o prave keramicke dosticky). Ony robia na povrchu kotuca film ktory ciastocne chrani voci korozii, dostanu taky jemny modry nadych. A ako bonus sa ti nebudu spinit disky. Cenou a brzdnymi vlastnostami su na tom cca ako originalne platnicky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...