Přejít na obsah

1.6 75kw či 1.9TDI


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

váhám nad koupí jedničkové Octavie Tour. Uvažoval jsem jasně nad benzínem, ale poslední dobou mě opět láká nafta, ač nejde ani tolik o spotřebu, ale spíš o lepší svezení.

Už sem vlastnil Octavii 1.9TDI 66kw, jenže po necelém roce mi byla odcizena, i přesto že to byl rok 2003 a měla 220 000km, ale byla jak zvenčí tak v zevnitř v pěkném stavu.

 

Nyní mám Roomstera v 1.4 63kw, špatné to není, ale bohužel mě tento vůz stále nechytl vzhledově.

Upozorňuji že pro jeho koupi rozhodla velice zajímavá cena, jelikož byl lehce ťuknutý na zadek.

 

Nyní tedy opět koukám po Octavii, ale váhám nad motorizací. Ročně najedu cca 10 000km, takže by benzín bohatě stačil, ale jak už jsem psal, v naftě je hold lepší svezení.

Měl sme Boru 1.6 74kw a vím jak líná a i rozežraná byla, ale s novejším 75kw jsem nejel a měl by být snad o něco úspornější.

 

Váham tedy zda 1.6 či 1.9.

 

Navíc bych i teď měl možnost staré dobré 1.9TDI 66kw s nájezdem 202 000km, která je po známem a druhý majitel, servis škoda, tudíž vím že stočená není.

 

Ale nevím zda to má smysl, zda není lepší třeba Tourka v 1.6 s nájezdem max 50 000km.

 

Díky za rady a názory

Odkaz ke komentáři

Jestli jezdis dlouhe trasy a jeste k tomu hodne nalozene auto tak bych asi se priklonil k te 1.9TDI ale jen proto ze je to po znamem.

 

Jinak na kratke trasy bych doporucil 1.6 75kw. Ja jezdim tak 25tkm za rok a presto bych do nafty nesel, protoze jezdim prevazne kratke trasy a auto je zahrate na 4km kdyz je okolni teplota asi 12 stupnu C.

Odkaz ke komentáři

Právě jezdím jen město, zřídka vyjíždímě v zimě na chatu, v létě téměr každý víkend, přesto to ročně dá cca 10tkm za rok.

 

Asi by byl lepší na tohle benzín, ale zas mám spoustu známých co mají jak TDI 66kw nebo 74kw a jezdí jen město, případně to ani nezahřejí a slouží i několik let bez potíží.

 

66kw zkousne vše, pokud bych ale chtěl novejší Tour s PD, tak tam mám trochu strach...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem měl asi ultra línej kousek. Ale i tak bych nebyl toho názoru. Ale je zas fakt, že brácha měl služební Octavii 1.6 najeto 320tkm a jezdila skoro jak nafťák, oprotí mé Boře, která měla najeto 88tkm a byl to šnek.

A v ty 66kw to máš před facelift ?

Když jsem jel se starou 66kw a pak s faceliftem, tak tam je fakt že rozdíl snad ani neni oproti benzínový 1.6 ( u té staré verze)

Odkaz ke komentáři

Kdyz benzin, tak co 1.8T? Jinak na takovy to popojizdeni bych jednoznacne volil benzin a co se tyka vykonu a pruznosti, tak bych taky rekl, ze 1.6 a 1.9 66 kw budou nastejno. Nafta je slabsi, ale ma vetsi kroutak, takze to vyjde nastejno, jen benzin se holt musi vic vytocit, protoze nema max. kroutak u 2500 ot.... ;)

Odkaz ke komentáři

Si nemůžu pomoct, ale 1.6 75kw je opravdu líná a rozežraná - mám ji. Kdežto 1.9 tdi 66kw je úsporná a sice žádné žihadlo, ale jezdí se mě sní mnohem líp. Pozor neplést s 1.9 SDI to je lenoch a traktor. Jenže nemožnos sehnat solidní OI TDI 66kw 81kw mě nakonec dovedla k benzínu a LPG. A i když ročně najedu 10-15tis. stejně jsem šel do LPG ,protože jsem oktu pořizoval min na 5let. pro mě je i nájezd 10tis ročně důvod pro LPG a praxe ukázala že nejčastěji jezdím trasy 16km tam 16km zpět. No a jak jsem tady už několikrát zmiňoval OI 75kw + doděláníLPG stojí cca to samé jako TDI které mívá mnohem více najeto. Jo a prosím tě taky jsem líbal sousedovi ruce že mě chce prodat OI s jasnými kilometry a pak jsem zjistil přes cebii že má najeto min +100 000tis/km, ale jestli máš opravdu jistotu běž do ní.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mám doma Octaviu 1.6 75kw a netvrdil by som, že je lenivá a pažravá. Dlhodobú priemernú spotrebu mám 5,8 podľa PC a podľa tankovania to vychádza na 5,9 a to nejazdím ako dedo. Na trasách do 5 km kedy sa motor nestihne poriadne zohriať to bude určite žrať, ale to bude aj diesel, akurát to, že on si zoberie menej. Keď si porovnám 1.6 75kw s 1.9 66kw, tak by som povedal, že idú rovnako, avšak pri plnom naloženom aute bude mať TDI výhodu v krutaku, avšak pri vyšších otáčkach bude zas 1.6 výkonnejšia. Pri tvojom najazde by som sa ja osobne radšej rozhodol pre 1.6 75kw. Avšak najdôležitejší faktor bude aj tak celkový stav vozidla, ako to, aký motor bude mať dané vozidlo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Jednoduše,mám je doma oba a 1.6 je mnohem živější,má delší kvalty-prostě jede líp.Taky je to logický,vyšší výkon a menší hmotnost.

 

Aby 1,6 trochu jela je potřeba točit a to pak okamžitě leze spotřeba. PP mě ukazuje dlouhodobou 7,8-7,9. tzn na benzín - plyn je trochu vyšší, ano na dovči v Chorvatsku jsem vyjel nádrž s průměrnou spotřebou cca 6,6 ale v normálních podmínkách to je absolutně nereálná spotřeba.

 

Pokud jedu s rodinkou a kvedlám to v dolní polovině otáčkoměru je tdi prostě příjemnější, pohodlnější - z mého pohledu. Rozjezdy, v kopcích a na takovéto rodinné ježdění.

 

Jestli se jízda odehrává nad 3500ot/min je pro tebe asi 1,6 živější,ale kdo to má potom krmit. Při razantní jízdě jsem tam podle PP za cca 12l/100km takže se velmi rychle uklidním.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

 

:rolleyes: Kdyby 1.6 žraly tak málo vypladilo by se pořídit diesel až po ujetí cca 90 000tis/km

 

Ja hovorím z vlastnej skúsenosti. Mam to všetko overené aj podľa tankovania. Momentálne mám dlhodobú 6,5 a to preto lebo už býva ráno dosť zima. A s tým točením aby to auto aj niečo išlo. Keď je plne naložené tak áno, to sám cítim, že to treba trošku potočiť, ale auto rozhodne lenivé nie je. Ale keď je auto prázdne alebo poloprázdne, tak ho vôbec netreba točiť, dá s tým ísť pekne. Možno si mal nejaký kus, čo bol lenivý, ale ja hovorím z vlastnej skúsenosti a mám všetko overené :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...