Přejít na obsah

Lambda sondy


Maurik

Doporučené příspěvky

Zdravím

Pomocí hledání jsem hledal můj problém, ale nenašel. Chtěl bych se zeptat, neprošel jsem emisema a v servisu mi řekli, že mám vadnou lambda sondu, nebo obě. Že si je mám koupit a oni mi je vymění, jenže mě upozorňoval na to, abych nekoupil špatnou délku a taky špatný počet pinů a vedení. Jenže mi neřekl, ty parametry.

Může mi někdo poradit, jaké správné Lambda sondy mám koupit?

Mám Škodu Octávii combi 1.6 74kw a r.v.1999

 

Díky moc

Odkaz ke komentáři

No nevím, ale ten servisák mě říkal, že si mám pořídit obě, před katalyzátor a za něj a hlavně si dát pozor na piny, že jednou objednával dokonce od Bosche a pak si zákazník musel tu koncovku nechat předělat. Nyní v letě zase prý dával jedný holce do auta přímo originál od Škody a také s ní byly dokonce problémy. Nejprve poslali úplně nesprávnou lambdu a když už ak poslali správnou, tak nějak blbla, až vyflusla úplně. Proto říkal, že už radši lambdy na Oktávky 1.6 měnit nebude, že s nima jsou akorát problémy. Jenž já mám nyní problém s emisema!

 

Proto potřebuju nutně radu. Kde sehnat levné a ty správné lambda sondy???

Odkaz ke komentáři

Motor 1.6/74kw má opravdu jen JEDNU lambdu a servisák je blbec a dej to jinam, protože když ti nedokáže říct ani kolik lamb a jakou koupit, tak tam bych určitě auto nedával. Jaká lambda to je, ti bohužel neřeknu (jsou 2 typy), jen vím, že předface motor má jen jednu lambdu za katalizátorem... :)

 

Napiš dotaz do http://www.autodilyplus.cz/ (pracuje tam zdejší člen Jelda (Martin Jeleček)), tak mu napiš mail a napiš mu i VIN kod a on by ti měl poradit jakou lambdu tam máš ;)

 

EDIT: omlouvam se za mystifikaci, ale u 74kw je lambda pred katikem a ne za... :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Děkuji.

Jen mi je divné, že zde na fóru jsem se dočetl a dokonce i servisak mi to říkal, ze když je vadná sonda, tak auto blbne, cuká a jiné. Dokonce někdo říkal, ze by měla svítit nějaká kontrolka. Jenže mě auto necuká, kontrolka žádná nesvítí, jen jsem neprošel na emisích, kde to na tom PC ulazovalo červený CO sloupec a žlutý Lambda sloupec. Technik to napíchnul a řekl, že mu to ukazuje 2 chyby, Lambda sonda a číslo teploty. Taky mě řekl, že pokud mám najeto přes 160000, tak slušně mi řekl, ze mam auto zahodit. Což nechci a nemůžu.

Co se týče toho VINu, tak z jednoho obchodu mi odepsali, že Lambda se da zjistit z VINu až u Octavky s rokem výroby 2000+, ale já mám 1999.

Odkaz ke komentáři

Kontrolka se rosvítit nemusí a pokud ta sonda ještě nějak reguluje, bude se i auto chovat normálně. V tomto případě na diagnostice nic nepoznáš.

Jinak stoprocentní životnost lambdy je právě těch 160000km, ale klidně vydrží i 300000km - vlastní zkušenost (taky mě z emisí poslali domu :D )

Pošli kod motoru a pro jistotu i VIN. Jo a servisáka pošli taky ....

Odkaz ke komentáři

Tak lambdu už bych tedy věděl jakou díky vám, ale nyní se nemůžu rozhodnout, zda značkovou, nebo china? Jde mi o to, aby to pár roků fungovalo a zvladnul jsem emise, no hlavně mi jde o tu cenu. A také, zda by výměnu zvladnul amater, nervní a žádný kutil Tim, jako jsem já ?

Odkaz ke komentáři

Zdravím, potřeboval bych pomoc s rozhodnutím, nyní jsem volal do jednoho servisu v HK, kde mě řekl, že mi tam namontuje jedině Lambdu za 5500kč, že vše ostatní je bra a to mi tam montovat nebude, že bych přišel za 3 měsíce znova. Tak nyní jsem z toho jelen.

Takže když si koupím za 2 litry Bosch, tak to je brak, nebo co? Mám jít do Bosche za 2 litry, nebo ne? Děkuji

Odkaz ke komentáři

ak nyní jsem byl už ve čtvrtém servisu, kde mě napíchnul. Chybu čidla teploty již nezjistil, tudíž po výmazu vše funguje jak má. Co se týče Lambdy, tak chyba opět byla, nicméně a konečně první servisák, ktgerý auto zvedl a podíval se na zapojení Lambdy. Má opravdy jen čtyři piny a mám opravdu jen jednu lambdu před katem. Tudíž předchozí dva mě mylně informovali a málem připravili o peníze, když tvrdili, že mám dvěa ještě s více pinama.

Nicméně, kotakty vyfoukal a pročistil a něčím vystříkal. Chybu vymazal a říkal, že dle pc Lambda vykazuje normální funkci, ale že mám zítra po projetí znovu přijet a že mě znova napíchne, abych zbytečně nevyhazoval peníze.

Závěr? Jsem už z toho magor :-)

 

Každopádně počkám do zítřka a uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...