Přejít na obsah

Kategorie vozidel N1 – Vyhláška, přestavba vozidla


Doporučené příspěvky

V podstatě o nic nejde, jedná se pouze o přechodný stav, než se stávající značky doplní o dodatkové tabulky s odpovídající hmotností (protože se na to některý úřady vykašlaly a nevyřešily to v řádném termínu - u nás nic mimořádnýho). IMHO to nikdo řešit nebude, ani policie, ani úřady.

 

To by musel být extrémní kokot, aby s tím chtěl někoho prudit a stejně by to nemělo oporu, resp. bylo by to snadno napadnutelný. Pokud je to v zásadě pořád stejný auto (což v případě kombíku je), není možný jednomu autu vjezd povolit a druhýmu zakázat, protože k tomu není objektivní důvod. Takže je to víceméně bublina a není důvod k panice ;)

Odkaz ke komentáři

No, přijde mi to taky tak, že někdo chce udal dodatkové cedule. A pak to bude zase jakoby po staru. Jenže někde se na to třeba vykašlou úplně a nechají zákaz pro všechny a bude. Já si nechám auto přestavět zase na osobní. Chtěl jsem to udělat před lety když jsem ho už jako jetý kupoval a pak to nějak odsunul, takže sloupnu folie, mříž je venku už dlouho a pojedu do MTX na přepsání techničáku. A budeme mít klid, a nečekat až si auta všimne nějaký aktivní měšták někde na náměstí.

Odkaz ke komentáři

tak osobák je méně vidět, třeba klasické zásobovací dodávky a pick-upy jsou na tom hůř, protože se ve většině měst nedostanou do centra, vůbec tu změnu nechápu, proč? co to má mýt za smysl, krom toho, že je potřeba utratit peníze za dodatkové tabulky

Odkaz ke komentáři

Osobák je míň vidět, ale ty černý neprůhledný folie jsou na tom docelá znát. A sloupnout je, tak je to zase nepovolená přestavba, kdyby to někdo řešil při nějaké kontrole. Myslím si, že je to začarovaný kruh. Hlavně tahání prachů, jak z řidičů, tak z obcí, které budou,budou-li chtít, předělávat značení.

Odkaz ke komentáři

Jj, je to zdůvodňovaný tak, že se jedná o harmonizaci s mezinárodním stavem. Což asi není úplně nutný, ale zase bych to i chápal. Kolikrát se řeší větší hovadiny.

 

Mřížka už dávno v N1 být nemusí a černý okna jsou to poslední, co bych řešil. Pochybuji, že sloupnutí fólie lze chápat jako přestavbu. Prostě na to svítilo sluníčko tak dlouho, až to slezlo :D A že by chodili měšťáci a cíleně lustrovali každou oktávku v kombíku...na to jsou moc líní, to radši nafotí pár aut na zákazu stání.

Odkaz ke komentáři

Před lety když jsem kupoval auto s mříží, tak jsem se ptal v MTX, na předělání zpět na osobní. A nějak jsme se dostali, co kdybych jenom sloupnul folie, mříž vyhodil a nechal to jako N1, a bylo mi řečeno vyhodit mříž OK, ale že na N1 je to homologovaný s foliema, a pokud je sundám bude to nepovolená přestavba. Každopádně folie šly dneska dolů a v pondělí jedu na přepis techničáku a bude klid. Při mojí smůle, se nechci někde s někým hádat.

Odkaz ke komentáři

Jop, taky jsem to řešil, protože je pro mě aktuálně auto č.1 Transit, kterej je samozřejmě N1 a do naší vesnice je právě ta značka zatím bez dodatkové tabulky. Ale prostě na to kašlu a doufám, že tu tabulku dodají, nebudu si kvůli nim kupovat jiný auto. :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...