lukony 0 Report post Posted February 16, 2016 O osvětlení kliček Octavia II, potažmo Superb II už tady několik článků proběhlo. Asi dva roky jsem měl na předních kličkách instalovány original LED Škoda. Pak jsem ale od kolegy z práce dostal třetí LEDku a napadlo mne že bych si dodělal osvětlení kliček i v zadních dveřích. K mému překvapení už originál LED do kličky nestojí 300kč, ale rovnou 380kč. Takovou částku se mi za LEDku v kousku promyšleného plexi opravdu nechtělo dávat. Po troše měření šuplerou jsem došel k závěru, že kousek plexi z krabičky od parfému bude pasovat naprosto přesně. Při nahřívání horkovzdušnou pistolí dejte pozor abyste plexi ohřáli jen tak akorát.. Na fotkách vidíte jak originální LED osvětlení, tak dodělávané světýlka z mé garáže. LED nesmí nikdy svítit přímo do dírky v kličce. To už víme. Pro dobré vedení světla dírkou ven je důležité zabroušení pod úhlem 45o. Také se mi osvědčila hliníková páska jako zrcadlo k odrazu světla zpět do plexi. Použil jsem adresovatelné RGB LED WS2812, protože mne lákalo mít jinou barvu podsvětlení při zastavení vozidla, zamknutí, nebo odemknutí dveří :-) 0 Quote Share this post Link to post
serif 0 Report post Posted August 22, 2016 mžu se zeptat kam jsi to připojil ..odkud to napajiš...dík za info 0 Quote Share this post Link to post
Brayn-Marek 0 Report post Posted August 30, 2016 Aj mna zaujíma jak to zapojiť Ďakujem 0 Quote Share this post Link to post
Avanti 1 Report post Posted January 27, 2017 Zajímalo by mě číslo orig. dílu + zapojení Dík za info 0 Quote Share this post Link to post
KorDog 0 Report post Posted February 12, 2017 Cena originál LEDky je 380 Kč. https://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-2/nahradni-dily/elektricka-vybava/svetla/osvetleni-interieru-734.html 0 Quote Share this post Link to post
Avanti 1 Report post Posted February 13, 2017 Cena originál LEDky je 380 Kč. https://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-2/nahradni-dily/elektricka-vybava/svetla/osvetleni-interieru-734.html :palec: :palec: :palec: 0 Quote Share this post Link to post
p2p 25 Report post Posted February 13, 2017 Avanty... pls proc citujes prispevek... nedelej to dik 0 Quote Share this post Link to post
Avanti 1 Report post Posted February 13, 2017 sám nevím, ale polepším se 0 Quote Share this post Link to post
BazzX 0 Report post Posted January 3 Tloušťka toho plexi, jestli se dobře dívám je 2,75 mm (obrázek mi nejde zvětšit). Ale jaká je výška toho "výčnělku" neví někdo? Díky 0 Quote Share this post Link to post